Connect with us

Събития

3D аниматорът, замесен в създаването на катерицата от „Ice Age“ гостува в SOHO

Avatar

Публикувано

на

KMP Marin 1

На 02 ноември от 19 часа в поредицата професионални събития на SOHO – Creatives Talk гостува 3D аниматорът Марин Петров. Кариерата му стартира преди повече от 16 години из родните ширини, за да се доразвие в Холивуд и натрупа почти 30 филма. Mинава през едно от най-големите анимационни студиа в света – Blue Sky Studios, където работи върху Ice Age, Rio, Peanuts, Epic, Ferdinand the Bull и кои ли още не цветни продукции.

Марин ще разкаже за това как една детска мечта се превръща в реалност, за грешките по пътя и за това какво се случва накрая, когато се окаже, че реалността се разминава с мечтата. Ще ни сподели накъде го е отвел пътя му след тази реализация. А именно към един нов вид компании, в които няма ръководител, работно време, политика или пропилени нерви. Ще илюстрира този рядък вид със собствения си стартъп „Hack and Paint“ – студио за игри и софтуер, събрало едни от най-добрите хора в индустрията, творили в компании като Pixar, Google, Blizzard, Ubisoft, Rythm and Hues.

Creatives Talk- To the Ace Age and back

Информация за госта:

В началото на кариерата си Марин Петров работи по редица филми с визуални ефекти в най-големите студия в България. През 2009 год. заминава за Ню Йорк заедно със съпругата си и продължава кариерата си в Blue Sky Studios. Преди няколко месеца се връща в България и развива студио за игри „Hach and Paint“.

 

Advertisement

Creatives Talk е поредица събития от професионалната платформа на SOHO, в които интересни представители на креативните индустрии споделят опита си под формата на дискусия.

Continue Reading
Advertisement