Connect with us

Щрак!

5000 евро за Фотографа на годината във VIPA’2016

Avatar

Публикувано

на

3 Zlaten Voubs

41 000 евро ще си разделят 31 фотографа от цял свят на Voubs International Photography Awards 2016. Първото издание на международния конкурс вече набира участници, които ще се борят за награди в 6 категории, както и за голямото отличие „Фотограф на годината“ (статуетка „Златен Voubs” и 5000 евро).

Крайният срок за участие в конкурса е 15 януари 2017 г., а до момента в конкурсния хъб Voubs.com са регистрирани над 170 състезателя.  Те ще бъдат оценявани както от публиката, така и от международно жури, съставено от професионални фотографи с изключителен опит и признание от САЩ, Австралия, Русия, Израел, Португалия, Румъния, ЮАР, Бангладеш и България.

С наградния си фонд и международното си участие VIPA’2016 се нарежда сред най-големите онлайн конкурси за фотография. Най-важното качество на конкурса обаче е, че всички участници ще се оценяват според стандартни международни правила и с алгоритъма на Voubs.com, който следи резултатите в реално време и не позволява манимулации на вота.

lyotova_vvasilev_ggoryachev

За да промотира честното и прозрачно гласуване и конкурса специален гост в България е Григорий Горячев – руският член на журито, познат и с артистичния си псевдоним Белий Ден. Съосновател на Националната асоциация на професионалните фотографи в родината си, той е носител на десетки награди (над 10 само през 2016-а), преподавател по фотография и жури на Moscow International Foto Awards и Tokio International Foto Awards. Вчера той се срещна на специално събитие с колеги фотографи, журналисти, артисти, музиканти и модели, сред които Мис България 2007 Юлия Юревич, Мис България 2010 Ромина Тасевска, Дидо от D2 и съпругата му Юлия Кулиш, певицата Мария Грънчарова и др. Белий Ден сподели: „Това, което най-много ме привлече във VIPA, e че освен журито, право да дадат своята оцека ще имат и потребителите на платформата – чрез гласове, но и чрез брой преглеждания. Това е най-добрият начин изкуството да достигне до възможно най-много хора“.

Снощи бе обявен и българският член на журито – Лилия Йотова. В последните 10 години тя е снимала десетки български и световни звезди (включително Дилма Русев и Ангела Меркел), проекти за УНИЦЕФ и над 100 корици на списания. Преди броени месеци пък оглави като председател новосъздадената Асоциация на професионалните фотографи у нас – официален партньор на VIPA 2016.

Advertisement

dido-i-yulia-kulish-zad-obektiva

Международният конкурс се организира от българският стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, той вече 2 години развива общност от над 70 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика.

Създател на платформата е Васко Василев – спортен мениджър и предприемач, чиято цел е чрез платформата да увеличи многократно провеждането на онлайн конкурси в света, с което да осигури много по-голяма видимост на аматьори и професионалисти от артистичната и социалната сфери.

Cега изглежда все едно Voubs идва от нищото и избухва изведнъж, но всъщност идеята се развива няколко години с интензивна и постоянна работа. В последните месеци на Voubs.com стартира нов конкурс на всеки 3 дни“ – разкри той и сподели, че първата статуетка „Златен Voubs” ще отиде при фотограф, защото това е най-активната общност в света на онлайн конкурсите. „Моята визия обаче е да увеличим многократно не само конкурсите и организаторите, но и категориите за наградите на Voubs.com! VIPA 2016 e само началото! “.

Първата церемония по връчването на Voubs International Photography Awards ще се състои през март в София и ще бъде съпътствана от паралелна образователна програма с международно участие.

Още: https://www.voubs.com/vipa2016

Advertisement

beliy-den-pomaga-s-urotsi-po-fotografia-na-maria-grancharova

Continue Reading
Advertisement