Connect with us

Tехнологии

5G мрежата на A1 става достъпна за моделите iPhone 12 с новата версия на iOS 

Avatar

Публикувано

на

A1 iPhone12 5G 2

Най-новата версия на мобилната операционна система iOS прави достъпна 5G мрежата на А1 за серията iPhone 12. Тя беше пусната от Apple вчера вечерта и собствениците на iPhone 12 у нас вече могат да тестват 5G мрежата на А1. Мрежата от пето поколение на А1 е единствената в страната, която работи на 5G честоти и с оборудване, което ѝ позволява да предложи истинско 5G преживяване със скорости от над 1 000 Mbps и ниско времезакъснение.

5G мрежата на А1 в момента покрива големи части от София, Пловдив, Русе, Варна и 90% от населението на Бургас на открито. Плановете на компанията са да направи 5G по-масова и достъпна през 2021 година, като покритието ѝ ще обхване всички населени места с над 10 000 жители и основните курорти в страната. Всеки клиент на мобилна услуга с абонамент от А1 със съвместимо устройство може да тества 5G, като изпрати безплатен SMS на номер 1515.

Петото поколение мрежи предлагат значителни подобрения по отношение на скоростта, времезакъснението (латентността) и други характеристики спрямо четвъртото поколение. Именно 5G свързаността беше един от акцентите на новото поколение iPhone, което Apple представи тази есен. Серията iPhone 12 включва четири модела, като всеки от тях поддържа 5G – iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Max и iPhone 12 Pro Max. Това означава по-високоскоростен мобилен интернет и бързо сваляне на големи игри, програми или стрийминг на 4К видео.

Операционната система на устройствата на Apple може да се обновява автоматично, ако съответната опция е избрана на апарата. Ъпдейтът се изтегля и инсталира, когато iPhone 12 е свързан в Wi-Fi мрежа и се зарежда. Ако опцията за автоматични актуализации не е активна или пък потребителят не иска да чака, обновяването може да се направи и ръчно. За целта трябва да се влезе в менюто на iPhone 12 и да се следват тези три опции: Настройки > Основни > Обновяване на софтуер (на английски: Settings > General > Software Update).

На екрана се показва текущо инсталираната версия на iOS и дали има налични версии за обновяване. Ако пише, че смартфонът работи с най-новата версия на операционната система, допълнителни стъпки не се налагат. Ако се окаже, че конкретният iPhone 12 има по-стар вариант на операционната система, потребителят просто трябва да следва инструкциите в менюто и да го обнови. След това трябва да се изпрати безплатен SMS на 1515, за да може да тества 5G мрежата на А1.

Advertisement

Моделите от серията  iPhone 12 са налични за онлайн поръчка от A1.bg или от магазините на А1. Те се предлагат както в брой, така и на изплащане с мобилните планове на телекома.

Continue Reading
Advertisement