Connect with us

Събития

6 гиганта в електронните спортове ще се изправят един срещу друг

Avatar

Публикувано

на

WGL GrandFinals 2014 Warsaw TITLE photo by Helena Kristiansson

Wargaming.net_League

Най-добрите отбори на Европа по World of Tanks пристигнха снощи в София за петия сезон на европейските финали на Wargaming.net League, който ще се проведе на 28 февруари и 1 март в Sofia Event Center. За първи път гейминг събитие в България ще има подобен дизайн и изглед. Визуални ефекти, специална хоризонтална видео проекция, 6 камери, камера кран и голям екран, покриващ сцената ще предложат на зрителите най-доброто изживяване в областта на електронните спортове у нас. Входът е свободен, а за всички фенове вратите ще бъдат отворени в 11:00 ч., час преди първия мач от шампионата.

„Развитието на електронните спортове през последните няколко години е изумително.”, коментира Никола Пасмар, мениджър на Wargaming eSports за Европа. „Домакинството на ключово събитие от ранга на WGL EU Season 5 Finals в София и нарастващата сцена на електронните спортове още повече засилват добрата репутация на България в областта на състезателния гейминг. Това позволява и на Wargaming да сподели вълнението, което електронните спортове носят, с още по-широка публика.”, допълни той.

Шестте най-добри отбори на Европа ще се състезават в петия сезон на финалите Wargaming.net League. Сред претендентите са ветераните от Virtus.PRO, които печелят първия сезон на Wargaming.net League през 2013 г. GGWP е вторият отбор, който ще се бори за победата, след отличното си представяне в предишната фаза на шампионата.

Сред претендентите са и победителят от шампионата на Югоизточна Европа, отборът Kazna Kru. Schoolbus пък се надяват да продължат печелившата си серия, след като завършиха първи на финалите през 2014 г. Отборът, самоопределил се като аутсайдер – WUSA, идва с претенции да промени първоначалните прогнози. И последни, но не по значение, се нареждат претендентите от PENTA Sports, известни в миналото под името WASD, чието спонсориране наскоро ги качи на следващо ниво в електронните спортове.

PENTA Sports е лидер в различни дисциплини по електронни спортове, сред които Counter Strike, League of Legends и др. Тази колаборация е доказателство за непрекъснатото развитие на електронните спортове и допълнително стабилизира растежа на индустрията.

Advertisement

„Щастливи сме да обявим най-новото ни допълнение към PENTA Sports, коментира Феликс „Валиас” Гребелдингер, оперативен директор PENTA Sports. „Отборът от златните серии на World of Tanks, познат преди като WASD Gaming се присъединява към PENTA Sports. Всички сме изключително радостни да посрещнем при нас толкова уникален и талантлив отбор. Докато всички играчи са твърдо решени да успеят и тренират наистина здраво, за да постигнат целта си, най-впечатляващото нещо в този отбор е силната връзка между отделните играчи. Техният отборен дух и морал винаги са на изключителна висота и ние с желание подкрепяме сътрудничеството си!”.

Всеки от оборите се състои от минимум 7 играча, а наградният фонд е разпределен както следва: отборът победител печели 35 000 евро, вторият – 17 000 евро, третият – 10 000 евро, а четвъртият – 6 500 евро. Последните два отбора получават по 3 500 евро.

Финалният мач на Европейските финали на Wargaming.net League ще бъде шоу с невероятни размери, защото 6-те отбора няма да се спрат пред нищо по пътя си, за да грабнат дял от голямата награда от 100 000 евро. Състезания от подобен мащаб са ключови за Wargaming и заедно с предстоящите световни финали на  Wargaming.net League – The Grand Finals показват отдадеността на компанията на състезателния гейминг, играчите и феновете. WGL EU Season 5 Finals е едно от най-важните събития в календара на World of Tanks електронните спортове. Европейските финали дават страхотна възможност на публиката да се срещне с отборите и екипите на организаторите, отговорни за превръщането на двудневното събитие в незабравимо преживяване. Посетителите на финалите ще имат и възможността да се включат в множество малки игри и да спечелят разнообразни награди, свързани с играта.

Sofia Event Center е отворен за всички по време на финалите, които искат да споделят динамиката и трескавото развитие на действието, което превръща състезанията по World of Tanks в несравнимо забавление.

 

Advertisement

ПРОГРАМА НА WGL EU Season 5 Finals:

28.02, събота, ДЕН ПЪРВИ

11.10: отваряне на вратите на събитието

12.10 – 13.50: Kazna Kru срещу Schoolbus (Игра 1)

14.00 – 15.40: PENTA Sports срещу WUSA (Игра 2)

Advertisement

16.00 – 17.40: Изгубилите от Игра 1 срещу изгубилите от Игра 2 (Игра 3)

17.40 – 18.00: Почивка/ игри с публиката

18.00 – 19.30: Победителите от Игра 1 срещу победителите от Игра 2 (Игра 4)

20.00 – 21.40: Изгубилите от Игра 4 срещу победителите от Игра 3 (Игра 5)

 

Advertisement

01.03, неделя, ДЕН ВТОРИ

12.10: отваряне на вратите на събитието

13.10 – 14.50: Virtus.PRO срещу победителите от Игра 5 (Игра 6)

15.00 – 16.40: GGWP срещу победителите от Игра 4 (Игра 7)

16.40 – 17.00: Почивка/ игри с публиката

Advertisement

17.00 – 18.40: Изгубилите от Игра 6 срещу изгубилите Игра 7 МАЧ ЗА 3-ТО МЯСТО

19.00 – 20.00: Победителите от Игра 6 срещу победителите от Игра 7 ФИНАЛЕН МАЧ

20.05: Церемония по награждаване

 

Точните часове подлежат на лека промяна, в зависимост от динамиката на събитието.

Advertisement

 

За всички фенове мачовете от WGL EU Season 5 Finals ще се излъчват в реално време онлайн чрез Twitch.tv.

За повече информация относно Wargaming и събитието Wargaming.net League, посетете официалния уебсайт Wargaming.net League.

WGL_GrandFinals_2014_Warsaw_TITLE_photo_by_Helena-Kristiansson

###

За Wargaming.net League:

Advertisement

Wargaming.net League e професионалната лига за електронни спортове (eSports, или състезателен гейминг) на Wargaming, основана през 2013 г. Тя представя продуктите на компанията в областта на електронните спортове, провежда ежегодно първокласни събития навсякъде по света и предоставя платформа за надпревара и усъвършенстване на всички професионални и начинаещи играчи. Лигата осигурява на своята постоянно нарастваща аудитория по света постоянен достъп до ексклузивно геймърско съдържание. Wargaming.net League промотира електронните спортове чрез мащабни събития и висококачествено съдържание, увеличавайки популярността си сред геймърите и зрителите. Големите наградни фондове и състезанията на световно ниво с излъчване на живо и милиони зрители онлайн имат за главна цел да превърнат надпреварата в професионален спорт. Лигата се разраства до световна организация, подкрепена от играчите, която поставя на първо място геймърската общност и се развива на базата на нуждите на професионалните състезатели и на зрителите. Форматът и правилата на мачовете постоянно се подобряват в тясно сътрудничество с професионалните играчи. Структурата на Wargaming.net League дава възможността на обещаващите състезатели да се развиват и да достигнат до професионалната сцена. Лигата е разделена на три фази – златна, сребърна и бронзова. Това позволява на състезателите да станат част от света на опитните играчи и им осигурява ясен начин да достигнат до следващото ниво в лигата.

Официален сайт:

 

За World of Tanks:

World of Tanks е първата и единствена масова онлайн игра за много играчи (massive multiplayer online game, MMO), посветена на тежката артилерия. Играта позволява на участниците да се потопят в епични битки с танкове от Втората световна война с други бронирани „каубои“ навсякъде по света. Арсеналът на всеки играч се състои от 350 бойни машини, шедьоври на военното дело от САЩ, Германия, бившия СССР, Франция, Великобритания, Япония и Китай.

За повече информация за World of Tanks и за изтегляне на наградената безплатна игра за повече от един играч (ММО), посете:

Advertisement

 

За компанията Wargaming:

Wargaming е създател и издател на най-популярните масови онлайн игри за много играчи и абсолютен лидер на пазара за подобни игри. Компанията е създадена през 1998 г. и е издала повече от 15 игри. Към момента Wargaming се фокусира над поредицата на масова онлайн игра за много играчи (MMO), базирана на използването на военна техника от средата на 20-и век, която включва World of Tanks, бойните полети в World of Warplanes и военноморския свят на World of Warships. Трите взаимосвързани заглавия съставят обща игрална вселена, интегрирана в портала www.wargaming.net.

Като част от платформата си с водещи заглавия компанията лансира и изданието World of Tanks: Xbox 360 както и World of Tanks Blitz. Пуснато на пазара през 2014 г., изданието World of Tanks: Xbox 360 представя епични битки между танкове за играчите на конзоли. Масовата онлайн игра за много играчи (MMO), разработена за мобилни устройства – World of Tanks Blitz пък отвори пътя на компанията към света на смартфоните и таблетите.

Официален сайт:

Continue Reading
Advertisement