Открийте ни и в

Lifestyle

72% от момичетата чувстват, че обществото ги ограничава

Avatar

публикувано

на

72% от момичетата чувстват, че обществото ги ограничава 141

„Момичетата не могат да бъдат смели“ и „момичетата не са силни“ са ограничаващи понятия, които на пръв поглед са символ на една отминала епоха, но според новия социален експеримент на Always много момичета в днешно време се чувстват ограничени от очакванията на обществото към жените. Всъщност, данните от най-новото проучване на Always – „Увереността и пубертета“, показват, че 72% от момичетата се чувстват потиснати от обществото, което им нарежда какво да правят и какво не. Днес Always – световният лидер в грижата за жените, обявява пускането на най-новия си видеоклип, озаглавен “Always Неудържима #КатоМомиче.” Always си партнира с всепризнатата режисьорка на документални филми Лорън Грийнфийлд (която миналото лято режисира широко споделяния в Интернет клип на Always – #КатоМомичеl), за създаването на този нов клип, който набляга на това как очакванията на обществото имат голямо влияние върху увереността на момичетата, особено през пубертета. Момичета и жени от различни възрасти и социални групи са били запитани дали някога са им казвали какво трябва и какво не трябва да правят, само заради пола им. Разберете техните отговори като гледате клипа тук:

С новия видеоклип на Always „Неудържима #КатоМомиче” настъпва новият етап от кампанията #КатоМомиче на Always – създаването на Световен курс за обучение в увереност, една програма, която ще помогне на милиони момичета по целия свят. Новият курс за обучение в увереност, който включва последните проучвания относно изграждането на увереност, е разработен от Always и от експерти в сферата на образованието. Учебната програма е изградена на основата на 30 годишния опит на Always в образоването на тийнейджъри и всяка година ще достига до 20 милиона момичета в 65 държави. Освен това, неправителствената организация TED, чиято цел е популяризирането на различни идеи, се ангажира да помогне на Always във възпитаването на увереност у момичетата. В това първо по рода си сътрудничество, Always и TED ще разработят и разпространят вдъхновяващи материали за увереността с помощта на TED-Ed, водеща образователна платформа за разпространение на полезни уроци.

„В духа на мисията на TED – споделянето на ценни идеи, ние си партнираме с кампанията #КатоМомиче, за да достигне посланието ни до момичетата в уязвима възраст“, споделя Стефани Ло, програмен директор на TED-Ed за TED. „Вълнуваме се, че ще работим с Always за създаването на увлекателни образователни материали, които да помогнат на момичетата да запазят увереността си през пубертета и след това.“

Новият видеоклип на Always „Неудържима #КатоМомиче” и усилията за възпитаване на увереност бяха представени на 07.07 по време на световната конфереция на Always #КатоМомиче в Ню Йорк Сити. Конференцията включи обръщение от страна на младата международна актриса и борец за правата на жените Мейзи Уилямс – 18 годишната звезда, която влиза в ролята на Аря Старк от сериала на HBO „Игра на тронове“. В качеството си на един вдъхновяващ пример за момичетата навсякъде по света, Уилямс се присъедини към Always, за да популяризира мисията на #КатоМомиче.

„Смятам, че за младите жени е важно да се чувстват подкрепяни и насърчавани да преследват целите си“, заяви звездата от „Игра на тронове“ Мейзи Уилямс. „Възхищавам се на усилията на Always и съм горда, че се присъединявам към тях в мисията им да вдъхновяват момичета да бъдат уверени и неудържими #КатоМомиче.“

Като част от мисията си да спре намаляването на увереността на момичетата в пубертета, марката проведе конференции Always #КатоМомиче в осем други града по света. За да гледате на конференцията на английски от 7 юли 2015, кликнете тук:

 

„Момичетата би трябвало да вярват, че ситуацията ще се подобрява, но, всъщност, последното ни проучване показва, че всяко второ момиче смята, че след 10 години ще съществуват също толкова или дори повече ограничения за младите момичета“, заяви Фама Франсиско, вицепрезидент „Грижа за жените по света“ на Procter & Gamble. „Тази изненадваща статистика е сигнал за всички нас да насърчим момичетата да разбият всички ограничения и да им предоставим възможността да бъдат неудържими.“

Always кани момичетата и жените по света да се присъединят към движението за разбиване на ограниченията и гордо да споделят колко неудържими са #КатоМомиче. Направете снимка, заснемете видеоклип или изпратете съобщение, като използвате хаштага #LikeAGirl (#КатоМомиче), за да заемете своята позиция и да покажете на младите момичета по света, че могат да правят абсолютно всичко!

Допълнителни резултати от проучването на Always „Пубертета и увереността III

  • Повече от половината от момичетата (53%) между 16 г. и 24 г. споделят, че им е липсвала увереността да правят всичко, което са искали в периода след пубертета
  • Почти всички момичета (89%) се чувстват притиснати да се държат по начина, по който останалите смятат за правилен
  • 60% от момичетата смятат, че очакванията на обществото имат отрицателно влияние върху живота им.
  • Момичетата са почти два пъти по-склонни от момчетата да заявят, че са се притеснявали от някои от училищните дейности заради пола си

За Always #КатоМомиче

Движението Always #КатоМомиче се ражда благодарение на милионите момичета по света, които дадоха различни определения на понятието #КатоМомиче. Кампанията Always #КатоМомиче, започнала през юни 2014 година, беше вдъхновена от идеята, че началото на пубертета и първата менструация бележат момента, в който момичетата имат най-малко увереност в себе си и в който негативните думи могат да допринесат за намаляване на увереността. Тя показа големия ефект, който фразата „като момиче“ може да има върху увереността на момичетата и вдъхнови едно движение, което започна да променя представите на хората: след като са гледали видеоклипа #КатоМомиче, повечето от хората (76% от жените между 16г. и 24г. и 59% от мъжете) заявяват, че видеоклипът е променил представата им за фразата „като момиче“* (данни от проучването на Always „Пубертета и увереносттта II“). За повече информация относно движението #КатоМомиче, посетете Always.com.

 

Методологически аспекти на проучването

*Проучването на Always – „Пубертета и увереността III“, беше проведено от агенцията за връзки с обществеността MSLGROUP с помощта на панелите Research Now сред общо 1 800 американци (1 300 жени 500 мъже между 16 г. и 24 г.). В него участва една представителна извадка от 1000 жени и 500 мъже, както и още 150 афроамериканки и 150 американки с латино корени. Проучването беше проведено между 30 април и 8 май 2015 г.

*Проучването на Always – „Пубертета и увереността II“, беше проведено с помощта на панела Research Now сред общо 1 800 американци (1 300 жени и 500 мъже между 16 г. и 49 г.). В него участва една представителна извадка от 1000 жени и 500 мъже, както и още 150 афроамериканки и 150 американки с латино корени. Проучването беше проведено между 5 и 12 декември 2014 г.

 

За TED

TED е неправителствена организация, която се занимава с разпространяването на ценни идеи, обикновено под формата на кратки и въздействащи речи от водещите мислители и активисти в днешно време. Много от тези речи се изнасят по време на годишната конференция на TED във Ванкувър, Британска Колумбия, и до тях има безплатен достъп на адрес TED.com. Някои от лекторите на TED включват Бил Гейтс, Джейн Гудол, Елизабет Гилбърт, Сър Ричард Брансън, Нандал Нилекани, Филип Старк, Нгози Оконджо-Ивеала, Салман Кан и Даниел Канеман. Следете TED в Twitter на адрес: http://twitter.com/TEDTalks, във Facebook на адрес: http://www.facebook.com/TED и в Instagram на адрес: https://instagram.com/ted.

 

За TEDEd

Ангажиментът на TED-Ed за създаване на ценни за споделяне идеи е продължение на мисията на TED за разпространение на страхотни идеи. В постоянно нарастващата библиотека с уроци на TED ще откриете внимателно подбрани образователни видеоклипове, много от които са създадени в сътрудничество с талантливи педагози и аниматори, предложени от платформата на TED-Ed. Тази платформа също позволява на потребителите да изберат който и да е полезен образователен видеоклип, не само тези на TED, и лесно да създадат персонализиран урок върху него. След това потребителите могат да разпространяват уроците на TED-Ed, публично или лично, и да проследяват какво въздействие имат те върху света, върху класовете или върху отделните ученици. Тази платформа също е база на Клубовете на TED – една вълнуваща нова програма, чиято цел е да насърчи и да отбележи най-добрите идеи на учениците по света.

 

За Always

Always®, световният лидер в производството на продукти за женска хигиена, предоставя богата гама от дамски превръзки, кърпички и ежедневни дамски превръзки, създадени да пасват идеално на всеки тип тяло, менструален цикъл и изисквания. За повече от 30 години, марката Always вдъхновява момичетата по света, достигайки около 20 милиони момичета годишно, в над 65 държави със своята образователна кампания Always Puberty. За повече информация, посетете www.always.com.

 

За Procter & Gamble

P&G служи на приблизително 5 милиарда души в цял сват, чрез своите марки. Компанията притежава едно от най-стабилните портфолиа с доверени, водещи качествени марки, сред които  Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Duracell®, Fairy®,  Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Blend-a-med®, Pampers®, Pantene®, Tide® и Wella®. Общността на P&G включва дейности в приблизително 70 страни в света.  Моля посетете http://www.pg.com/  за последни новини и подробна информация за P&G и марките на компанията.

Реклама