Открийте ни и в

Gaming

9 нови идеи за уеб бизнес, които можем да стартираме

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

В Интернет непрекъснато се появяват нови и нови възможности за стартиране на бизнес, със или без сериозен първоначален капитал. Отворените платформи за изработка на уебсайтове като WordPress дават възможност на всеки желаещ да си създаде сайт, а платформи за електронна търговия като Shopiko позволяват лесно стартиране и на онлайн магазин. Сайтовете за публикуване на видео, платформите за самиздат, социалните мрежи – това са само част от множеството нови инструменти, позволяващи на всеки предприемчив онлайн потребител да започне да печели по интернет. По-долу ще откриете подборка на най-актуалните нови идеи за стартиране на онлайн бизнес през тази година, събрани от българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

Електронен магазин

Създаването на онлайн магазин не е новост, но продължава да е една от най-добрите опции да започнем онлайн бизнес. Сегментът на електронната търговия продължава да нараства в целия Европейски съюз и България не прави изключение. Вече дори и в нишови сектори като пътната помощ или ремонтът на покриви фирмите продават услугите си онлайн, а множество търговци търсят нови партньори в онлайн пространството и са готови да предоставят изгодни условия, ако решите да препродавате стоките им. Сред най-бързо развиващите се подсегменти при онлайн продажбите са търговията с дрехи, компютри и смартфони, автомобили и стоки за дома.

С дигитални платформи като Shopiko вече всеки желаещ може да се сдобие с онлайн магазин без първоначална инвестиция – заплащайки единствено малка месечна такса. Това обаче не означава, че този бизнес може да се развива без усилия и инвестиции. От ключово значение си остават добрата поддръжка седем дена в седмицата, качественото обслужване на клиентите, логистиката, както и ефективният маркетинг, включително оптимизация за търсачки, присъствие в социалните мрежи и др.

Дропшипинг продажби

Този модел е разновидност на електронната търговия, при която вие само препродавате във вашия сайт стоките на друг доставчик, без да се налага да ги държите на склад и да ги изпращате на клиента. Когато вашият онлайн магазин регистрира поръчка, просто препредавате данните за нея на доставчика, който изпраща стоката на клиента. След това той ви отчислява вашия процент от сделката. Този модел е особено подходящ за начинаещи онлайн предприемачи, които не могат да си позволят да закупят стока, да наемат склад и да изпращат стоките до клиентите.

Самоиздаване на книга

Редица онлайн платформи вече предлагат възможност на начинаещите писатели да си самоиздадат електронна книга (т.нар. self-publishing). Истината е обаче, че за това не ви трябва специална платформа, защото можете да го направите и сами на собствен уебсайт или под формата на мобилно приложение. Всичко, от което имате нужда, е един WordPress сайт и разбира се – да сте написали книгата си. Не е зле също да помислите за другите важни елементи от издателския процес – корекция и редакция на книгата, визуализация и т.н. След това вместо да търсите издателство или сами да печатате някакви бройки от изданието, можете да го пуснете онлайн в собствен сайт или в някоя популярна платформа за самиздат. А може и да инициирате процес по т.нар. „споделено финансиране“ (crowdfunding) на книгата си, за да сте сигурни, че ще съберете купувачи, преди да я издадете.

Станете влогър

Видео – блогърите (или влогъри) са новите звезди и напоследък дори в България някои от тях се радват на по-голям брой фенове от артистите, изявяващи се в традиционните медии. Работата на влогъра е да създава интересно, полезно или забавно съдържание под формата на клипове в YouTube или други онлайн видео платформи, както и да общува със своите фенове на различни събития. Ако е достатъчно популярен, той може да привлича спонсори и да печели сериозни суми от реклама.

Фирмен каталог

Онлайн каталози с фирми има много, но и много дружества продължават да си плащат на този тип сайтове за присъствие на техните страници. Предимството на подобни фирмени каталози е, че обикновено са по-добре индексирани в интернет търсачките от собствените сайтове на фирмите и включват разнообразни инструменти за представяне на тяхната дейност. Освен това когато веднъж дадена фирма се регистрира в каталога, през следващата година не е трудно тя да бъде убедена да си поднови абонамента. Което прави онлайн каталозите източник на постоянни приходи.

Виртуален асистент

Дори и да нямате познания в специфична сфера като дизайн или програмиране, вие можете да стартирате малък бизнес, предлагайки на практика всяка неквалифицирана дейност. Винаги можете да откриете заети хора, които търсят някой да им подготви и принтира документи, да преведе текстове, да закупи офис консумативи или да занесе важен договор на клиентите им. Създайте си уебсайт, който ви представя като виртуален асистент, опишете услугите, които предлагате и цените за тях, след това разпространете информация за вас във форумите и социалните мрежи. Можете да добавите също услуги като търсене на информация в интернет, плащане на сметки към ютилити компании и т.н.

Продажба на дигитални продукти

Да имаш интернет бизнес не означава непременно да продаваш физически продукти. Всъщност търговията с дигитални стоки може да се окаже много по-лесна за стартиране и по-достъпна като начална инвестиция. Независимо дали става въпрос за софтуерни програми, видеоигри, електронни и аудио книги, обучения или лекции – продажбата на дигитално съдържание може да ви донесе сериозни приходи, без да се налага да комуникирате с куриери и да поддържате склад.

Сайт за коментари

Всички сме свикнали с коментарите под статиите в онлайн медии, които позволяват на всеки читател да даде мигновена обратна връзка на автора и на практика разширяват, а понякога и обогатяват медийното съдържание. Колко пъти обаче ни се е случвало да искаме да изкоментираме и статия, публикувана в хартиен вестник или списание? Една оригинална бизнес идея е създаването на сайт, в който всеки желаещ би могъл да коментира статия, която е прочел в печатните медии. За целта е достатъчно просто даден читател да сподели заглавие от печатно издание и да напише коментар под него, а останалите – да продължат дискусията със собствени мнения по темата.

Сайт за архивиране на линкове

Интернет е необятно пространство и всички ние ежедневно откриваме всевъзможни статии, страници и други връзки, които нямаме време да прочетем веднага, а искаме да си запазим за по-късно. Този проблем може да бъде решен чрез създаването на уебсайт, който позволява на потребителите да си съхраняват и подреждат хиперлинковете, които ги интересуват. И когато имат свободно време, просто да отворят своя профил в сайта и да получат лесен достъп до всичките си линкове.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

MSI представи нови лаптопи на виртуалното събитие “MSIology”

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Новата серия е захранвана от последното поколение графични карти NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 и древната сила на Tiamat, майката на всички богове

От люлката на мистериозната вавилонска митология, Tiamat, майката-дракон на всички богове, се разкри пищно по време на виртуалното събитие MSIology! В навечерието на своята 35-та годишнина MSI показа превъплъщението на мощния геймърски лаптоп в лицето GE76 Raider Dragon Edition Tiamat и други нови модели лаптопи. За пореден път MSI е лидер в предлагането на най-новия хардуер, включително графични карти NVIDIA® GeForce RTX™ 3080, които предлагат значително подобрение на производителността. Успехът на събитието и поразителната епична сцена привлякоха световното внимание и увеличиха ефекта на кампанията Ultimate Shockwave на геймърския гигант.

Първите, които предлагат серията GeForce RTX™ 30, AI революцията дойде в геймърските лаптопи на MSI!

Като водеща компания в сегмента, MSI внедри най-бързата графика в своите модели от началото на 2021 г. – сериите GE, GS, GP и GF series. С мощта на геймърските лаптопи MSI, най-новите GPU могат да разкрият пълния си потенциал и да предложат фотореалистично преживяване в игрите! Графичната карта GeForce RTX™ 3080 предлага ултрависока производителност, за която жадуват ентусиастите, благодарение на Ampere — 2-то поколение RTX архитектура на NVIDIA. Тя е снабдена с подобрени RT ядра и нови стрийминг мултипроцесори за най-реалистични графики с ray-trasing, както и Tensor ядра за върхово рендване с изкуствен интелект.

MSI си сътрудничи с Intel и NVIDIA, адаптирайки технологията “Resizable Bar” – техника, която позволява на централния процесор да има достъп до цялата памет на графичния, благодарение на която кадрите в секунда нарастват с 5%-10%.

В отговор на нарастващата важност на оптимизираната Интернет свързаност, новата продуктова линия на MSI отново изпреварва пазара като първа предлага стандарта Wi-Fi 6E, който може да работи в честотната лента 6 GHz. Така се постига по-бързо предаване на данни при видео стрийминг, виртуална реалност и други безжични преживявания. По време на събитието MSI разкри и най-новите функции на своя MSI Creator Center, в сътрудничество с Microsoft Azure Cloud за изчисляване на потребителски сценарии и оптимизиране на системата посредством изкуствен интелект при извършването на комплексни инженерни задачи.

Tiamat-майката на боговете! Заредете GE76 Raider Dragon Edition за върховно представяне

Духът на MSIology показва как MSI влияе и води глобалните тенденции при геймърските лаптопи. По време на величественото виртуално събитие MSIology под звуците на свещен тътен, присъстващите видяха Tiamat, майката на всички богове, която пренесе всички до люлката на човешката цивилизация: Месопотамия!

Директорът „Световни продажби и маркетинг“ в отдела за преносими компютри на MSI Дерек Чен, откри събитието с епична сцена и думите „Духът на дракона винаги е бил ядрото на нашата марка. Днес ви връщаме към вавилонската митология и произходът на един от най-легендарните дракони, Tiamat. ”

Серия MSI GE Raider: Истинска мощност за ентусиазирани геймъри

Неразказаната история и божествените зверове вече са гравирани на шасито на GE76 Raider Dragon Edition Tiamat, което символизира безграничната мощ! Подобно на своите предшественици GE76 и GE66 Raider, новата серия GE има не само бляскав дизайн с Mystic Light, но и най-добрата производителност, която можете да получите от геймърски лаптоп. Той е снабден с най-новите видеокарти до NVIDIA® GeForce RTX™ 3080, Intel® Core™ i9 процесори и най-новия стандарт Wi-Fi 6E, който се появява за първи път в индустрията, за да помогне с допълнителни възможности за безжична връзка. За да е сигурно, че геймърските страсти няма да прегорят, серията GE е снабдена и с MSI Cooler Boost 5 с 6 топлинни тръби и 2 вентилатора, осигуряващи по-голям въздушен поток за бързо охлаждане на лаптопа.

Със серията GE Raider потребителите могат да покажат най-доброто в AAA игрите. „Тези геймърски лаптопи MSI имат невероятна производителност, така че мога да се насладя и на най-натоварващите игри, където и когато да съм.” сподели геймърът Nukem Dukem.

GS66 Stealth – работник през деня, геймър през нощта!  

С уникалния си нископрофилен дизайн GS66 Stealth е перфектния камуфлаж за бизнес професионалисти, които искат да прикрият геймърската си страст. Неговият “Sharper in Core black” премиум дизайн е спечелил редица награди като IF Design Award и Red dot winner за 2020 г. Той е снабден с последното поколение GeForce RTX™ 30 карта, чиято DLSS AI рендваща технология позволява на геймърите да играят при 4K резолюция, с ray tracing и над 60 FPS за най-реалистично усещане в игрите. GS66 разкрива истинската изчислителна мощ на най-новите процесори Intel с до 8 ядра.

В допълнение, GS66 Stealth идва със система Cooler Boost Trinity+ с най-тънките в света вентилаторни перки с остри ръбове – само 0,1 мм, екстремно плавен 300Hz IPS-клас дисплей и друга шампионска характеристика: “батерията с най-голям капацитет в лаптоп  – 99,9 Whr”. GS66 поддържа още True Color 3.0 и най-добрия панорамен режим с 1+2 Matrix Display.

GP66 & GP76 Leopard – еволюция за геймъри и инженери!

MSI представя изцяло новите GP66 & GP76 Leopard. Те са създадени за всекидневна работа и взискателни инженерни приложения. Новото шаси демонстрира финеса и липсата на показност, но серията GP Leopard е по-силна от всякога. GP66 & GP76 Leopard  са снабдени с видеокарти до GeForce RTX 3080 и най-новите Intel® Core™ i7 процесори, което им позволява да демонстрират истинска изчислителна и рендваща мощ.  Новата подредба на изчерпателните I/O портове поддържа всички възможни начини за трансфер на данни и изходи за дисплеи. Поддържат се до 8K eекрани за максимално фини визуални детайли, което прави тези лаптопи повече от способни да се справят с комплексни инженерни и дизайнерски проекти.

Най-тънкия 15-инчов геймърски лаптоп в света – Stealth 15M

Друг акцент при пускането на новите лаптопи е най-тънкият 15-инчов геймърски лаптоп в света: Stealth 15M— дискретен ултрапортативен лаптоп, който е вдъхновен от градския стил. С тегло от само 1,7 кг и дебелина 16,15 мм тази елегантна машина успява да покаже мощни изчислителни възможности. Това е първият в света геймърски лаптоп, използващ 11-то поколение процесори Intel H серия с честота до 5 GHz, в комбинация с графична карта GeForce RTX™ 30. Stealth 15 позволява на геймърите и младите професионалисти да напредват в игрите и ежедневните задачи със завидна ефективност.

Портативна производителност със сериите GF75 & 65 Thin

Тънките и леки GF75 & 65 Thin са най-добрата компания за геймърите и търсещите по-масови опции – пример за достъпен и елегантен геймърски лаптоп. Серията GF Thin предлага мощен хардуер с процесори до Intel Core i7 и GeForce RTX™ 30 графика, а 144Hz IPS панел и тънките рамки над дисплея се грижат за безпрецедентна скорост и визуална чистота.

Creator 15 – Универсален лаптоп с брилянтен True Pixel панел

Последен, но не по значение, е създаденият за създатели MSI Creator 15, който е отличен универсален лаптоп, готов и за най-взискателните творби. Creator 15 гарантирано осигурява най-реалистично визуално преживяване. Той разполага с индивидуално калибриран 4K True Pixel панел, проверен от Calman и покриващ 100% AdobeRGB пространството. Ускорен от RTX 30 графика, Creator 15 може значително да намали времената за рендване на видео и 3D анимация. В допълнение, новият тъч екран осигурява лесна навигация и увеличена продуктивност. 99,9-ватчасовата батерия и лекият дизайн дават на изнесените студия мобилна свобода.

Ultimate Shockwave с лаптопите MSI

2020 промени начина, по който хората живеят и работят, но това не попречи на MSI да разработва и усъвършенства своите продукта в полза на обществото. MSI, мощна като Tiamat, с истинско геймърско ДНК във вените си, създава мощни вълни при обявяването на своите нови продукти. Вълна след вълна, MSI отвежда геймърското преживяване до екстремно ниво, пришпорвайки цялата индустрия към разцвета!

Продължете понататък

Lifestyle

Riot Games отпразнува новия състезателен сезон на League of Legends

MIKA

публикувано

на

от

По време на откриващата церемония на сезон 2021 Riot Games обявиха какво да очакват феновете на вселената на League of Legends (LoL) през предстоящата година. Освен нови нови герои, турнири и модове, Riot са подготвили много интересна игрова година, както за феновете на League of Legends, така и за играещите Legends of Runeterra, Teamfight Tactics, Wild Rift, Ruination, като не пропуснаха и света на електронните спортове. В рамките на онлайн събитието, даващо началото на новия състезателен сезон в най-голямата лига в света на електронните спортове, Riot обещаха нови игрови забавления дори и за феновете, които никога не са играли MOBA игри.

Освен, че през 2021 League of Legends се завръща с нов състезателен сезон, през тази година геймърите ще имат възможност да гласуват за съдържание, което искат да видят в играта, от redesign на любимите си шампиони до тематични скинове. Големите промени в LoL предметите ще дадат на играчите нови начини да изградят своите герои във всяка игра. По време на събитието бе представен и новият шампион в поредицата – Viego, The ruined King, и бе даден старт на сезона на квалификациите, като геймърите вече имат възможност да тестват уменията си и да загреят за предстоящата лига още на 16 и 17 януари в новия Clash турнир за отбори.

През 2021 Teamfight Tactics (TFT) ще предложи много игрови емоции както на запалените геймъри, така и за тези, които за първи път пробват играта – от нов Fates mid-set през януари и шампионат, които ще бъдат последвани от два нови сета герои и нов mode (режим) още преди края на годината. Шампионатът Fates Championship, за който вече текат регионалните квалификации, ще се проведе през пролетта. По-късно също тази пролет, 5-ият сет на TFT ще изправи силите на Доброто и Злотото в епична битка. Също така се очаква да бъде пуснат нов и по-бърз режим на Teamfight Tactics.

За последното приключение в света на LoL – мобилната игра Wild Rift, новините също са много. Играта, която предоставя редица интересни забавления, както за ветерани в LoL вселената, така и за нови играчи, ще ни зарадва с много ново съдържание, а от Riot обявиха, че през 2021 ще се фокусират върху организирането на турнири и други геймърски събития – първият официален квалификационен сезон на Wild Rift започва тази седмица. Подобно на ранните дни на LoL, от Riot обещават да пускат средно по два нови героя на месец. Вече има и два потвърдени героя – Katarina и Rammus.

За вдъхновена от League of Legends игра на карти Legends of Runeterra (LoR) новините също са добри. През 2021 към нея ще бъдат добавени два нови игрови региона, повече начини за игра и комуникация с приятели, както и нови герои като Aphelios, който ще бъде включен през февруари. Riot Games обявиха, че ще се фокусират и върху социалния аспект на LoR, като на 13 януари ще стартират първата си лаборатория за колаборация, а следващия сезонен турнир ще се проведе в края на февруари.

League of Legends е една от най-популярните и разпознаваеми игри в света и един двигателите на електронните спортове. През 2021 играта няма да изневери на това си амплоа и влиза в новата декада с по-голям TFT сезон, серия от LoR турнири, включване на Wild Rift в света на електронните спортове, както и много други предизвикателства за геймърите.

Продължете понататък

Горещо