Connect with us

Култура

“Aрт“ на Владо Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров става на 100

Avatar

Публикувано

на

ART 100

снимка: PR

С чисто нова визия представлението „Арт“ ще отбележи своя стотен път на театрална сцена. Във фотосесията, която Павел Червенков засне на Голф игрището в Равно поле, Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов специално облякоха официалните костюми, за да направят визията още по-празничнa. Юбилеят на „Арт“ е на 31 октомври в Сатиричния театър.

Пиесата на световноизвестната френска писателка Ясмина Реза разказва за трима дългогодишни приятели, които провокирани от една бяла картина стигат до дълбоки откровения и емоционални разкрития.

За „Арт“ режисьорът Антон Угринов споделя: „Една пролетна сутрин се връщах от тренировка. Бях с моя бял, съвсем бял, чисто бял анцуг и крачех по павираните улички в центъра на път за вкъщи. Някой ме повика по име. Обърнах се. Беше Владо Карамазов. Не се бяхме виждали от цяла вечност. Поздравихме се и ми каза „скоро ще ти звънна по един повод“. Няколко седмици по-късно почнахме репетиции на пиесата „Арт“, която заедно избрахме. Аз, Владо, Юли и Захари! Пиеса за приятелството. Какво съвпадение. Аз знаех, вярвах, че няма по-подходящи актьори, момент, време, ситуация, за да превърнем това професионално преживяване в лично.

Днес, 3 години и 100 представления по-късно, аз отново вярвам в това. Дори по-силно от преди. Всъщност аз Знам, че е така. Да изиграеш 100 представления в театъра е нещо като да обиколиш земята пеш. Рядко се случва и не са много, които го умеят. За всички тези години моят бял анцуг съвсем се изхаби, но представлението – не. И, струва ми се, че никога няма да се изхаби.“

„Арт“ е вторият самостоятелен проект на „Три Беарс Ентъртеймънт“, премиерата му беше през 2013 г. За изминалите 3 години представлението е събрало близо 40 000 зрители и е имало гастроли в много български градове.

Advertisement

Екип на представлението:

превод: Красимир Мирчев

режисьор: Aнтон Угринов

художник: Никола Тороманов

Advertisement

композитор: Калин Николов

 

Continue Reading
Advertisement