Connect with us

Музика

Abbey Road Studios отваря врати!

Avatar

Публикувано

на

37 Abbey Road Melody Gardot

Abbey Road Studios, снимка: Carsten Windhorst

През последните 90 години, престижното студио Abbey Road Studios е посрещало артисти, композитори, автори на музика, продуценти, оркестри и музикални инженери от цял свят. Там са се обединявали най-великите таланти за създаването на музика, която се е превърнала в саундтрак на нашите животи.

След като на 24-ти март тази година, за първи път от 90 години насам, Abbey Road затвори врати заради пандемията от COVID-19, 10 седмици по-късно студиото тново е готово да приветства креативната продуцентска и звукозаписна общност.

Поводът за отварянето на Abbey Road Studios е звукозаписна сесия на популярната джаз певица, автор на песни и мултиинструменталист Melody Gardot, с което тя влиза в забележителната история на престижното студио. През март месец, в готовност да започне сесия с Лондонската филхармония, Melody Gardot е принудена да отмени ангажиментите си заради ограниченията около корона вируса. Днес, джаз звездата е развълнувана, че Abbey Road Studios е в състояние да предложи безопасна среда за цял оркестър в студиото, спазвайки регулациите, и това е първата среща на музикантите след изолацията.

Звукозаписната сесия се превръща в истинско международно събитие, тъй като Melody Gardot се присъединява към екипа дистанционно от Париж, заедно с дългогодишния си партньор, многократният носител на ГРАМИ и престижен музикален продуцент Larry Klein, който се включва от Лос Анджелис. Двамата участват активно в звукозаписната сесия заедно с инженерите, екипа на Abbey Road и Лондонската филхармония.

Advertisement

Събирането на група от музиканти в затворено пространство в настоящата обстановка по света е уникално предизвикателство и през последните седмици екипът от професионалисти в Abbey Road Studios работи неуморно с партньорите си от мрежата, за да имплементира мерките, наложени от правителсвтото на Великобритания и да установи нови стандарти за звукозаписна дейност в условията на COVID-19. За безопасността и благополучието на екипа и гостите на Abbey Road Studios като основен приоритет, екипът ще въведе нови правила за работа, които ще позволяват социална дистанция и ще създадат възможно най-безопасната работна среда.

Изпълнителният директор на Abbey Road Studios, Isabel Garvey, споделя:

Музиката доказано ни помага да преминем през тези трудни времена, осигурявайки ни пространство и облекчение – в този ред на мисли, тя никога не ни е била по-необходима от сега. Всички ние в Abbey Road станахме свидетели на силното желание на креативната общност да създава нова музика и да изразява емоциите си в този момент. Получихме безброй молби от нашите клиенти да се върнем отново на работа. Радваме се, че успяхме да установим нови стандарти за безопасна дейност и да отворим отново врати.

Melody Gardot, която записва в студиото през 2009 г. за ТВ поредицата Live from Abbey Road, разказва:

Да съм повод за първата сесия в Abbey Road Studios след откриването и след изолацията, е истинска чест за мен. Наскоро научих, че до пандемията от COVID-19 студиото никога не е било затваряно през последните 90 години. Дори и по време на Втората световна война. Фактът, че записваме с Royal Philharmonic Orchestra, ще помогне на музикалната общност да се върне в играта по безопасен за всички замесени начин. Имам усещането, че влизаме в историята.

Continue Reading
Advertisement