Connect with us

Музика

Acantha Lang с четири концерта в София и Пловдив

Avatar

Публикувано

на

acantha lang plovdiv live poster web

Американската блус-соул изпълнителка ACANTHA LANG ще пристигне за първи път в България за четири поредни клубни концерта по покана на Строежа. Вокалистката, която през последните години е базирана в Лондон, пристига в компанията на един китарист. Тя ще се включи в различни по тип и стил събития в софийските клубове Терминал 1 и Строежа и пловдивския Bee Bop Café.

Acantha Lang е очарователна и завладяваща певица от New Orleans, USA. Кариерата й в момента се развива във Великобритания. Вокалните й умения и завладяващата връзка с блус и соул музиката са признати от артисти като Боно, Мадона, Джъстин Тимбърлейк и други световноизвестин звезди. Едни от най-големите вдъхновители за Аканта са Tina Turner, Led Zeppelin, Nina Simone, Jimi Hendrix, Mick Jagger. Освен част от авторските си парчета, изпълнителката ще представи и песни на Amy Winehouse, Kings of Leon, Radiohead, Pink Floyd, Fugees, Etta James и други популярни. Тя ще направи три концерта в София и един в Пловдив, като всеки един от тях ще бъде с различна стилова насоченост и в компанията на общо седем различни български и чуждестранни групи. Билети за събитията в столицата вече се предлагат в мрежата на Eventim.bg.

На 22 април, в сряда, Аканта гостува на Строежа. Събитието е изцяло в духа на нежното акустично звучене, допълнително украсено от очарованието на три изпълнителки. В програмата влизат още сетове на Raja (вокали и китара) плюс виолончелистката Илияна Георгиева и дебютът на Ива Янкулова (също вокали и китара) в компанията на китариста Стойчо Стоянов. Три дуо-та, три дамски вокала. Ража и Ива Янкулова ще представят за първи път свои авторски песни – по четири всяка една от тях, а също и някои парчета на The Black Keys, Vanice Joy, Johnny Cash, The Smiths, The Cure, Edward Sharpe and The Magnetic Zeros, Damien Rice, Hooverphonic, Hindi Zahra, Rihanna, La Roux, Boy, Hozier, Jeremy? и др. Билетите са на цена от 8 лв., в емисия от само 140 броя, а събитието се организира с подкрепата на любимото ирландско уиски Bushmills.

На 23 април, четвъртък, гостенката от Лондон ще наблегне основно на авторската си музика, включвайки се в първото издание на URBAN GROOVY FACTORY, което ще се проведе в клуб Терминал 1. Там участие ще вземат още достатъчно добре познатите на българската публика Bobo & The Gang, една сравнително нова формация, наречена Da-Yo – с музиканти от Southwick, Пиромания и DJ Rawland и интернационалната нео-соул-джаз формация Blossom с членове от Дания, Русия, Франция, Холандия и България. Пропуските за събитието са на цена от 8 лв. и при предварително закупуване, и на място.

Петъчната вечер на 24 април е определена за единствения самостоятелен концерт на Аканта Ланг. Той ще се състои в Пловдив. Мястото е Bee Bop Café, стилът ще варира между блус, соул и джаз, а входът отново е 8 лв. – само на влизане в клуба.

Advertisement

Последният концерт на американската изпълнителка, идваща от Лондон, ще бъде отново в Терминал 1, София, на 25 април. Този път нейният сет ще има мейнстрийм рок привкус. В събота Acantha Lang ще дели сцена с нашумялата българска инди банда JEREMY? и едно от обещаващите нови имена в същия стил – Bears and Hunters от лейбъла Homeovox на Георги Георгиев от Остава. Билетите са с цена от само 5 лв., но въпреки това организаторите перпоръчват предварителното запасяване с билети от мрежата на Eventim.bg.

Ето пълният списък от дати, локации и групи:

22 април, сряда – клуб Строежа, София – ACANTHA LANG + Raja + Ива Янкулова
23 април, четвъртък – клуб Терминал 1, София – ACANTHA LANG + Bobo & The Gang + Blossom + Da-Yo
24 април, петък – клуб Bee Bop Cafe, Пловдив – ACANTHA LANG
25 април, събота – клуб Терминал 1, София – ACANTHA LANG + Jeremy? + Bears and Hunters

 

https://www.youtube.com/watch?v=4QPKf2XaX9Q

Advertisement

ACANTHA LANG (UK) & RAJA & IVA IANKULOVA – Live @ Club Stroeja – 22 April 2015!
https://www.facebook.com/events/1382015138791088/

URBAN GROOVY FACTORY – Live: BOBO & THE GANG / BLOSSOM / DA-YO / ACANTHA LANG (UK) – Club Terminal 1 – 23 April 2015!
https://www.facebook.com/events/427219644121214/

ACANTHA LANG (UK) – Live @ Bee Bop Cafe (Plovdiv) – 24 April 2015!
https://www.facebook.com/events/432266706940465/

Rock’N’Roll Live Night – JEREMY? / ACANTHA LANG (UK) / BEARS AND HUNTERS – Live @ Terminal 1 – 25 April 2015!
https://www.facebook.com/events/557450927730310/
Фейсбук страница на Acantha Lang
https://www.facebook.com/AcanthaFanPage?fref=ts

acantha_lang_2

 

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement