Открийте ни и в

Lifestyle

Acer представи новия конвертируем лаптоп Spin 7

MIKA

публикувано

на

Acer обяви днес пускането на пазара на своя нов конвертируем лаптоп Spin 7, който предлага смел нов поглед върху производителността, с бърза  5G връзка, поддържаща както mmWave, така и Sub-6 честоти. Лаптопът, базиран на изчислителната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 8cx Gen 2 5G, е оборудван с 360-градусова панта, която позволява на потребителите да избират формфактор според изпълняваната задача, независимо дали това е въвеждане на документ в режим лаптоп или записване на бележки в  режим таблет. С тегло само 1,4 kg  и дебелина 15,9 mm, устройството има луксозен корпус от магнезиево-алуминиева сплав за елегантен, професионален вид.

“Предвиждаме, че лаптопите на бъдещето ще осигурят изключителна производителност и мобилност, ще имат ориентиран към човека дизайн, свръхдълъг живот на батерията, невероятно бърза 5G свързаност и още много уникални технологии – коментира Джери Као, Co-COO на Acer Inc. – Новият Acer Spin 7 е „винаги включен, винаги свързан“ лаптоп, способен да се справи с модерния начин на живот на “работа отвсякъде”, благодарение на елегантния си формфактор, поддържащ употреба много дни наред.”

Винаги включен, винаги свързан

Новият Spin 7 използва изчислителата платформа Snapdragon 8cx 5G Gen 2 на Qualcomm, която осигурява максимално дълъг живот на батерията и безпрецедентна свързаност. Освен вълнуващото визуално преживяване, предлагано от Full HD IPS екрана на устройството, интегрираната аудио технология Qualcomm Aqstic™ осигурява висококачествен съраунд звук. Лаптопът с Windows 10 Pro може да се похвали с 24-часа живот на батерията1, предлагайки по този начин многодневно  използване, както и със сензор за пръстов отпечатък, който поддържа безопасен логин в системата чрез Windows Hello.

Останете свързани в движение чрез 5G връзка

Новите лаптопи Spin 7 включват Qualcomm X55 5G модем, поддържащ както mmWave, така и Sub-6 честоти. Поддръжката на sub-6 спектъра предоставя на потребителите надеждна връзка за пренос на данни, докато технологията за mmWave спектъра позволява на потребителите да се възползват от предимствата на най-бързите 5G скорости, възможни при наличието на подходяща инфраструктура. От по-практична гледна точка, скоростта, ниската латентност и независимостта, предлагани от 5G, означават, че Spin 7 е в състояние да се справи с изискванията на съвременния бизнес. Тъй като отдалечената работа става все по-масова тенденция, високоскоростният 5G гарантира, че потребителите винаги могат да останат свързани за ефективна производителност в движение.

Четири отличителни формфактора

Дизайнът на Spin 7 надхвърля атрактивността на формата и цели да даде разнообразни възможности за работа на потребителите чрез различни формфактори: лаптоп, таблет, палатка и режими на презентиране. Тези формфактори са възможни благодарение на 360-градусовия шарнирен дизайн на Acer, чрез който също така корпусът се повдига леко в режим лаптоп, за да се предостави ергономичност при писане. Корпусът на лаптопа включва и Acer Active Stylus, акумулаторен стилус с 4096 нива на чувствителност към натиск, който използва Wacom AES 1.0, за да предложи на потребителите автентично преживяване при изчертаване на скици или писане на бележки върху сензорния екран на устройството.

Ултрапреносим за професионалисти с грижа към стила

Spin 7 е 14-инчов конвертируем лаптоп, предназначен за професионалисти, които се грижат за стила, с полиран корпус steam blue със златни акценти. Корпусът от магнезиево-алуминиева сплав позволява постигане на тегло от само 1,4 kg и дебелина 15,9 mm, което го прави достатъчно портативен, за да „изчезне“ на практика в раница или куфарче. Това внимание към детайла се простира и към 14-инчовия Full HD IPS екран на лаптопа, който покрива 100% от цветовата sRGB гама, осигурявайки живи и контрастни цветове.

Антимикробни решения2 за по-безопасно използване

Сензорният дисплей е покрит със слой от стъкло Corning® Gorilla® Glass. Доказано е, че BPR и EPA-съвместимият антимикробен агент със сребърни йони в повърхностното покритие на клавиатурата и  тъчпада показва постоянно висока степен на микробно редуциране за широк спектър от бактерии съгласно протокол за изпитване JIS Z 2801 & ISO 22196.

Конкретните спецификации, цени и наличности варират в зависимост от региона. За да научите повече за наличностите, техническите характеристики на продукта и цените за конкретни пазари, моля, свържете се с най-близкия офис на Acer чрез www.acer.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък

Lifestyle

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

MIKA

публикувано

на

от

България е една от първите държави в Европа, в които дизайнът на AppGallery, собственият магазин за приложения на компанията, предлага изцяло нов начин на откриване и ползване на хиляди приложения и игри. Новият дизайн на AppGallery усъвършенства интуитивността при търсене, видимостта на ключово съдържание, включително локално такова, улеснява навигацията в галерията и е предпоставка за още по-ползотворно сътрудничество на Huawei с локалните доставчици на приложения.

Развитието на дизайна на AppGallery отразява успеха на самата екосистема от приложения, достъпна през собствения магазин на Huawei с потребителска база, вече надхвърляща 500 милиона активни потребители месечно. Новият дизайн подчертава всички приложения и игри с по-големи и дръзки елементи по време на цялото потребителско изживяване.

Свеж дизайн при търсене

С изцяло новия интерфейс на AppGallery, Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с поразителни визуални ефекти и допълнително дигитално съдържание, в по-малко стъпки. Този подход е в полза на по-доброто комуникиране и промотиране на повече приложения от разработчиците, като те са по-бързо и лесно откриваеми от потенциалната си аудитория.

Например, в раздел „ Препоръчани“ приложенията са подредени под формата на карти. Това означава, че потребителите не само виждат селекция от приложения и игри, ръчно подбрана от екипа на AppGallery, но могат да получат и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви. Препоръчаните раздели се актуализират на всеки 3 дни, подобрявайки потребителското преживяване. Потребителите ще могат да превъртат отгоре надолу като ще и от нови към по-стари публикации.

В новия интерфейс точно под раздела “Препоръчани” се намират разделите „Кампании“ и „Подаръци“, едни от най-популярните секции сред активните потребители. Разделът “Кампании” предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства, за спечелване на награди. Повечето от предложенията са локализирани, което води до по-високо ниво на взаимодействие с потребителите. Разделът “Подаръци” позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Това може да включва безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри и са чудесен механизъм за разработчиците, с който да стимулират потребителите да правят нови търсения в AppGallery.

„Приложения“ и „Игри” вече могат да бъдат разгледани в два ексклузивни раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки.

Изобилие от дигитално съдържание

“AppGallery се обогатява с нови ключови локални и глобални приложения всеки ден и ние искаме нашите потребители да се възползват от това растящо богатство от съдържание“, споделя Лонгруи Циу, мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. „Обновеният дизайн на AppGallery позволява на потребителите ни лесно да разглеждат подбраното специално за тях съдържание и да откриват неочаквани изкушения“

Основен фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, поради което в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции и нужди. Редакционен екип ще се грижи за визуализирането на съобразени с тях приложения и игри, както и за редакционно съдържание с ценни идеи, съвети и специални селекции на скрити съкровища.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред премиум предложения на AppGallery са приложението за съобщения и обаждания Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение, базирана на игри, Kahoot!, и много други. На локално ниво вече успешно са интегрирани приложения на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, “Теленор”, A1 и VIVACOM, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by VIVACOM, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.

Новата версия на AppGallery стартира в Европа на 15 Януари в избрани държави, сред които е и България.

Продължете понататък

Горещо