Открийте ни и в

Tехнологии

Acer разширява геймърското си портфолио Predator с три нови HDR монитора

публикувано

на

Acer разширява геймърското си портфолио Predator с три нови HDR монитора 137

Acer разширява портфолиото си геймърски монитори Predator с три нови модела DisplayHDR™, сертифицирани от VESA – Predator CG437K S, Predator X38 S и Predator X28. Новите монитори са насочени към различни пазарни ниши, като са оборудвани със специални технологии за широк набор от геймъри, независимо дали те са начинаещи, или професионалисти.

Predator CG437K S 
Predator CG437K S е масивен 42,5-инчов геймърски модел, съвместим с технологията G-SYNC™ на NVIDIA®. Моделът има разделителна способност UHD (3840 x 2160) за възможно най-гъвкаво преживяване пред екрана, оборудван е с два порта HDMI 2.1, които подържат най-новите игрови конзоли и позволява гладко възпроизвеждане на игри с разделителна способност 4K и честота на опресняване 144 Hz, с режим на променлива честота на опресняване (VRR) посредством само един кабел.

USB хъб предлага порт USB-B, два порта USB 2.0 и USB 3.0, които поддържат редица периферни устройства, както и порт USB Type-C (PD30W) за още по-голяма гъвкавост. Наред с това, вграденият KVM превключвател ще улесни живота на онези геймъри, които работят с множество компютри. Честотата на опресняване 144 Hz на монитора, както и неговата технология Visual Response Boost™ (VRB) с време на реакция 1 ms, осигуряват безпроблемна и приятна игра.

Сертификацията на монитора по стандарта DisplayHDR™ 1000 на VESA осигурява отлично възпроизвеждане както за геймърите, така и за създателите на видеосъдържание, благодарение на реалистичните цветове.

Изключителното локално затъмняване, високата яркост от до 1000 нита и високите съотношения на контраста спомагат за ясното възпроизвеждане на всички детайли, а нивото на прецизност на цветовете Delta E<1 и 90-процентовото покритие на цветовата гама DCI-P3 осигуряват живи цветове с изключително прецизно пресъздаване. И не на последно място, съвместимостта на монитора с технологията G-SYNC на NVIDIA осигурява гладка синхронизация на монитора и видеокартата, позволяващо изключително гладко възпроизвеждане на игри и видео без прекъсвания и накъсване.

Иновативният монитор Predator CG437K S се предлага с RGB цветни осветителни ленти, които могат да бъдат синхронизирани с музика и видео. Също така, мониторът разполага с редица технологии, позволяващи да бъде настроен към работната среда на потребителя: Acer ColorSense настройва температурата на екрана според тази на помещението, Acer LightSense разпознава нивото на осветяване в помещението и настройва яркостта на монитора според него, а Acer ProxiSense автоматично събужда монитора, когато наоколо има потребители, или го затъмнява, когато няма.

Predator X38 S
Predator X38 S е монитор с извивка 2300R и разделителна способност UWQHD+ (3840 x 1600), който може да се похвали с широка цветова гама DCI-P3 (покритие от 98%), ниво на прецизност на цветовете Delta E<2 и сертификация по стандарта DisplayHDR™ 600 на VESA, осигуряващи зашеметяващо реалистични изображения.

Ярките сцени блестят, а тъмните запазват богатите нива на черното, което допринася за лесното разпознаване на малките детайли и скритите в сенките врагове. Честотата на опресняване от 175 Hz (в овърклокнат режим) и времето за реакция от едва 0,3 ms при градация сиво към сиво (G-to-G) позволява на играчите да се втурнат в играта, без да се тревожат за неприятните ефекти при възпроизвеждане с висока кадрова честота, а 37,5-инчовият екран Agile-Splendor IPS осигурява чудесно възпроизвеждане дори при широки зрителни ъгли.

Режимът Predator Game предоставя на геймърите осем предварително зададени режима на екрана, които могат да се персонализират според различните жанрове на съдържанието, а технологиите Acer LightSense и Acer ColorSense настройват автоматично яркостта и цветовата температура на монитора в зависимост от тези на помещението. G-SYNC Esports на NVIDIA е режим с предварително зададени настройки за конкурентни игри, осигуряващ най-ниската възможна латентност, като изключва променливата подсветка и улеснява разграничаването на обекти в тъмните зони, като увеличава нивата на черното и настройва фино нивата на гамата.

Predator X38 S е оборудван също и с анализатор на латентността Reflex на NVIDIA, революционен инструмент, който разпознава щракванията на мишката и измерва времето, което отнема на съответните пиксели (например при възпроизвеждане на изстрел), за да променят екрана, а технологията G-SYNC ULTIMATE на NVIDIA позволява гладко и бързо възпроизвеждане, като отстранява накъсването на екрана и намалява прекъсванията при възпроизвеждане и забавянето при въвеждане на команди с компютърната клавиатура.

Predator X28
Predator X28 е 28-инчов монитор с разделителна способност UHD (3840 x 2160), който се отличава с тънка конструкция и тесни рамки, придаващи му изключително изчистен външен вид. Неговият Agile-Splendor IPS екран, сертифициран по стандарта DisplayHDR400™ на VESA, предоставя честота на опресняване 155 Hz (в овърклокнат режим) с време за реакция от 1 ms при градация сиво към сиво (G-to-G) – всичко това изключително гладко благодарение на режимите G-SYNC и G-SYNC Esports на NVIDIA. Мониторът е оборудван също и с анализатор на латентността Reflex на NVIDIA.

Технологиите Acer LightSense, ColorSense и ProxiSense осигуряват качествено възпроизвеждане на видео при всякаква осветеност. За по-удобно гледане технологията BlueLightShield Pro управлява високоенергийното лъчение, за да филтрира избирателно излъчването на синя светлина, като едновременно с това запазва нивото на прецизност на цветовете Delta E<1.

Геймърският монитор Predator X28 е сертифициран по TÜV Rheinland Eyesafe.

Реклама