Открийте ни и в

Tехнологии

Acronis е избран за официален партньор за киберзащита на световния шампион Boston Red Sox

Ясен

публикувано

на

Acronis, световеният лидер в областта на киберзащитата, обяви технологичното си партньорство с Boston Red Sox. Настоящите шампиони в бейзболната лига избраха Acronis за официален партньор по киберзащита. Съгласно многогодишното споразумение, Acronis ще предостави иновативни решения за киберзащита, които да подобрят устойчивоста на данните, като същевременно осигурят по-ефективен и сигурен работен процес, който ще бъде от полза за отбора, както на терена, така и извън него.

Екипът на Red Sox ще получи достъп до услугите по киберзащита на Acronis, които включват най-съвременната хибридна облачна архитектура на Acronis, възстановяването на данни след срив, синхронизирането и споделянето на файлове, услугите по блокчейн нотаризация и електронно подписване, осигуряване на работа върху няколко устройства, контролиран файлов трансфер на корпоративно ниво и защита от зловреден софтуер.

Вицепрезидентът по информационни технологии на Red Sox, Brian Shield, каза, “Вълнуваме се от факта, че Acronis е наш официален партньор по киберзащита. Техните услуги предлагат иновативна комбинация от защита на данните и киберсигурност, която ще гарантира безопасност и сигурност на всички наши данни, независимо от обема, както и достъп до тях, когато и където са ни необходими. Очакваме едно дълго и изключително успешно партньорство с Acronis, което ще бъде от полза за нашия отбор  на терена и извън него.”

За да се гарантира ефективността, необходима за постигането на най-добри резултати, както зад кулисите, така и на терена, всички тези услуги ще бъдат достъпни чрез една лесна за използване конзола за управление. Използвайки иновативни технологии, като изкуствен интелект и машинното обучение, Aronis осигурява Пет вектора на кибер защита – безопасност, достъпност, неприкосновеност, автентичност и сигурност (SAPAS) – за да  осигури цялостна защита за всички данни, приложения и системи.

Този цялостен подход предоставя услуги, които са лесни за ползване, ефективни, сигурни, надеждни и рентабилни – поради тази причина отбори от световна класа като Red Sox разчитат на технологиите на Acronis. За да разшири обхвата на SAPAS-базираната киберзащита, Acronis наскоро отвори Acronis Cyber Platform за разработчици от трети страни, което ще позволи разработването на приложения, които допълнително ще разширят полезността на решенията на компанията за спортни отбори и други организации.

Киберзащита на терена

Като част от ангажимента на Red Sox за съвършенство, днес и в следващите сезони, екипът очаква десетки хиляди отчети, повече от 500 TB данни, коучинг видеоклипове на всеки играч на Red Sox и т.н.  Създаването, защитата и споделянето на тази информация генерира огромни количества данни и изисква високи нива на сигурност. Чрез услугите за киберзащита на корпоративно ниво на Acronis, тези данни са достъпни, когато и където отборът се нуждае от тях, като същевременно остават единствено за собствено ползване и на сигурно място както при съхранението, така и пир техния пренос между различни устройства.  

Киберзащита извън терена

Също така, услугите за киберзащита на Acronis ще позволят на ИТ специалистите на Red Sox да управляват огромни обеми от данни и сложната си цифрова среда по-лесно, по-ефективно и сигурно от всякога. Освен това, услугите за киберзащита на Acronis ще бъдат използвани на над сто събития, които се провеждат ежегодно във Fenway Park, включително концерти, конференции и благотворителни събития.

Защита на спортни легенди по света

Вече повече от 15 години Acronis осигурява иновативна защита на организации от всякакъв размер, включително спортни отбори. Тези партньорства включват Формула 1, Формула Е, английската Висша лига по футбол, NASCAR и сега Major League Baseball. Тези партньорски екипи знаят, че киберзащитата на Acronis може да подобри тяхната конкурентоспособност и финансова възвръщаемост.

Началото на това партньорство е в точния момент, като се има предвид неотдавнашното нарастване на зловредните софтуерни атаки върху различни организации, както и професионални спортни екипи. Иновативната защита срещу зловреден софтуер на Acronis, Аcronis Аctive Protection, вече се превърна в ключова линия за защита на организациите. Само през 2018 г. тя е блокирала повече от 400 000 атаки, спестявайки приблизително 208 милиона долара разходи от принудително спиране на работния процес и разходи за възстановяване.

Киберзащита “вътре в бейзбола”

Партньорство между World Series Champions и най-сигурната услуга за киберзащита в света подчертава колко е важно организациите, които разчитат на данни, да разбират и прилагат решения за киберзащита.

За всички заинтересовани специалисти в областта на ИТ и киберсигурността, Acronis’ Global Cyber Summit, е идеалната възможност да научат как киберзащитата подкрепя безопасното и ефективно развитие на съвременния бизнес. Acronis Global Cyber Summit ще се проведе в Маями, Флорида, от 13 до 16 октомври, с участието на легенда на Boston Red Sox и на световноизвестни за отрасъла и киберсигурността лектори, сред които Robert Herjavec и Eric O‘Neill.

Повече информация относно лекторите и програмата са събибитието можете да прочетете на acronis.events/summit2019.

За Acronis

Acronis е лидер в областта на киберзащитата; решаването на предизвикателства, свързани с безопасност, достъпност, неприкосновеност, автентичност и сигурност (SAPAS) на данните с помощта на иновативни решения за създаване на резервни копия, сигурност, възстановяване след срив и корпоративни решения за синхронизиране и споделяне на файлове, работещи върху хибриден облачен сторидж, локално или в облака. Чрез подобрените технологии за изкуствен интелект и блокчейн базирано разпознаване, Acronis защитава данни във всяка среда и приложения. Аcronis разполага с 500 000 бизнес клиенти и една мощна световна общност от доставчици на услуги, дистрибутори и  софтуерни партньори. 79 от 100-те най-ценни марки се довериха на Acronis, която има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с 14 офиса по света и клиенти и партньори в над 190 страни. Научете повече на acronis.com.

Реклама BECA

Lifestyle

Samsung разширява възможностите за измерване на кръвно налягане чрез Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 в още 31 държави

MIKA

публикувано

на

от

Samsung Electronics Co., Ltd. обяви днес, че приложението Samsung Health Monitor скоро ще бъде достъпно в още 31 държави, сред които и България. Чрез него потребителите могат да проследяват параметри, свързани със здравословното си състояние, и получават мотивация да постигат целите си. Притежателите на Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 ще могат да се възползват от проследяване на кръвно налягане и изготвяне на електрокардиограма чрез приложението Samsung Health Monitor. А това означава, че ще разполагат с актуална информация за здравето си – където и когато пожелаят.

Приложението Samsung Health Monitor получи CE сертификат през декември 2020 г., което позволи услугата да разшири обхвата си в 28 европейски държави. СЕ сертификатът е административен знак, който подчертава, че даден продукт е съобразен с изискванията на ЕС за безопасност, здравеопазване и околна среда. Това ще позволи на потребителите в Австрия, Белгия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания да се възползват лесно и удобно от усъвършенстваното проследяване на кръвно налягане и възможностите за изготвяне на електрокардиограма. В допълнение към това, приложението Samsung Health Monitor се въвежда и в Чили, Индонезия и ОАЕ, или общо 31 нови държави.

„Близо един милион души са използвали приложението Samsung Health Monitor, за да проследят параметри, свързани със здравословното си състояние от първоначалното му стартиране в Корея миналия юни“, коментира TaeJong Jay Yang, вицепрезидент и ръководител на екип „Здравеопазване“ и „Мобилни комуникации“ в Samsung Electronics. „Поели сме ангажимент да предоставим тази иновативна здравна услуга на повече хора по света. Най-новото разширяване бележи основен етап в нашата мисия.“

Измерване на кръвното налягане

Високото кръвно налягане обикновено е свързано с мозъчни, бъбречни и сърдечни заболявания и, ако не се лекува, може да доведе до инсулт и коронарна болест на сърцето. Умните часовници Galaxy са в състояние да измерват кръвното налягане чрез приложението Samsung Health Monitor, което предоставя на потребителите по-задълбочен поглед върху здравословното им състояние и им позволява да вземат по-информирани решения относно здравето си.

След като Galaxy Watch3 или Galaxy Watch Active2 са калибрирани с традиционния апарат за кръвно, можеш просто да докоснеш „Измерване“ и да измериш кръвното си налягане по всяко време и навсякъде. Устройството измерва кръвното налягане чрез анализ на пулсовата вълна, който се анализира чрез сензорите за мониторинг на сърдечната честота. След това програмата изследва връзката между стойността на калибриране и изменението на кръвното налягане, за да  го определи.

Мониторинг на електрокардиограма

Според статистиките около 33,5 млн. души по целия свят са засегнати от артериални фибрилации – честа форма на анормална сърдечна дейност. Артериалните фибрилации често се причинява от проблеми на сърдечносъдовата система, вкл.  сърдечни тромби, дефекти и инфаркт.

Функцията за електрокардиограма работи, като анализира сърдечната дейност чрез сензор, вграден в Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2. Просто отвори приложението Samsung Health Monitor в момент, в който си седнал удобно и спокойно, и се увери, че часовникът стои стабилно на китката ти. Разгъни лакътя и обтегни долната част на ръката си на гладка повърхност. След това докосни леко с върха на пръста на другата си ръка горния бутон на часовника и задръж 30 секунди. Приложението ще измери твоя пулс и сърдечен ритъм, и ще определи дали е синусов (нормален сърдечен ритъм) или е аритмия (при неравномерна сърдечна дейност) .

Наличност 

За да измерват кръвното си налягане и да направят електрокардиограма, потребителите трябва да разполагат с инсталирано приложение Samsung Health Monitor на своя Galaxy Watch3, Galaxy Watch Active2 и на своя Galaxy смартфон. Приложението Samsung Health Monitor се инсталира автоматично, когато потребителят обнови софтуера на своя часовник чрез приложението Galaxy Wearable. След това приложението отваря линк, който ще насочи потребителя към страница за сваляне на приложението за телефона в Galaxy Store.

Обновеното приложение Samsung Health Monitor ще бъде поетапно налично в България на Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 от 22 февруари 2021 г. За повече информация относно Galaxy Watch3 и  Galaxy Watch Active2, моля, посетете www.samsung.com.bg

Продължете понататък

Lifestyle

Samsung представя Galaxy A32 5G

MIKA

публикувано

на

от

Samsung Electronics Co., Ltd. представи новия смартфон Galaxy A32 5G. С него 5G свързаността и иновациите стават още по-достъпни. Отличаващ се с дълготрайна батерия за работа без прекъсвания, многофункционални камери с висока резолюция и завладяващ дисплей, A32 5G се превръща в ценно допълнение към портфолиото от серия A на Samsung с 5G свързаност.

„Samsung Galaxy A32 5G демонстрира нашата цел да предоставим на всички потребители 5G скорост и ефективност от следващо поколение. Предлагаме на потребителите още една опция за  възможно най-доброто мобилно изживяване с любимите им функции – познати от устройствата на Samsung“ споделя Мария Синигерова, Маркетинг мениджър, Samsung Bulgaria. „Galaxy A32 5G добавя още по-голяма дълбочина към това, което вече представлява изключителната гама от серията Galaxy A.“

5G забавление

Galaxy A32 5G съчетава иновативни функции, за да осигури забавно изживяване от следващо поколение – впечатляващ звук, плавен стрийминг и супер бързо сваляне на съдържание, задвижвано от 5G. Независимо дали играете мобилни игри в движение или гледате любимите си програми, 5G мрежовата свързаност ще осигури по всяко време бързина, без да се притеснявате.

Мощност през целия ден

Galaxy A32 5G осигурява визуално изживяване на 6.5-инчов HD+ Инфинити-V дисплей. С издръжливата батерия от 5000 mAh никога няма да пропуснеш любимите си предавания, а бързото зареждане означава, че можеш да прекарваш повече време с любимите си игри и да губиш по-малко време със зареждане.

Улови повече от всеки момента

Galaxy A32 5G е в готовност да бъде твой спътник в ежедневието – с мощни камери, които правят картината във всеки момент перфектна. 48-мегапикселовата основна камера на Galaxy A32 5G гарантира, че винаги заснемаш ежедневните моменти в безспорно качество. С 8MP Ultra Wide камера никога да не пропускаш и секунда от всяко действие. Камерата с 2MP дълбочина, 5MP макро камера и възможността за 4K видеозапис разкриват детайлите във всички снимки и видеоклипове.

Дизайн, който се откроява

Устройството е първото, което се отличава с новия дизайн от серия 2021 A – с  много лек и удобен корпус, който се предлага в четирите атрактивни цветове черно, бяло, виолетово и синьо. Galaxy A32 5G  е защитен от платформата за защита Knox на Samsung и разполага със странично монтиран сензор за пръстови отпечатъци.

Наличност

Galaxy A32 5G ще бъде наличен в България още през февруари.

За повече информация относно Galaxy A32 5G и гамата Galaxy A, моля, посетете: www.samsung.com/bg

Продължете понататък
Културапреди 2 седмици

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Културапреди 1 седмица

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление за малчуганите

Обществопреди 1 седмица

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Културапреди 1 седмица

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Обществопреди 1 седмица

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Музикапреди 2 седмици

Теодора Стефанова, прима-балерината на балет “Арабеск”, с двоен юбилей

Музикапреди 1 седмица

„LAST NIGHT“ на Поли Генова вече и в ефира на MTV Hits

Музикапреди 1 седмица

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди 3 седмици

Ники Илиев и Йоана Буковска в „Домът на българското кино“

Обществопреди 1 седмица

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо