Открийте ни и в

Tехнологии

Acronis отпразнува с партньори първата годишнина от партньорството си с футболния клуб Arsenal на Емирейтс Стейдиъм

Ясен

публикувано

на

Acronis отпразнува с партньори първата годишнина от партньорството си с футболния клуб Arsenal на Емирейтс Стейдиъм 26

Acronis, световният лидер в областта на киберзащитата, отбеляза първата годишнина от своето технологичното партньорство с Arsenal, като покани своите партньори и клиенти на Емирейтс Стейдиъм за приятелски футболен мач. Осем отбора, съставени от служители на глобални ИТ компании, и няколко легендарни спортни организации – включително Аrsenal, Manchester City, ROKiT Williams Racing и други, се срещнаха на емблематичния терен, за да играят за Acronis World Cup.

Събитието беше организирано, за да отбележи едногодишното партньорство с Acronis, като същевременно се повиши нивото на знание по отношение за съвременните киберзаплахи и жизненоважната необходимост от киберзащита, която съчетава най-добрите предимства на защитата на данни, киберсигурността и контрола върху поверителността.

Изправени пред постоянно нарастващите и променящите се заплахи за данните, швейцарско-сингапурската компания се стреми да разшири достъпа, за да гарантира, че всички данни, приложения и системи ще се възползват от киберзащитата. В допълнение, Аcronis наскоро отвори достъпа за разработчиците от трети страни до Аcronis Cyber Platform, което ще даде въможност за разработване на приложения, които допълнително ще разширят приложността на решенията за спортни отбори и други организации.

“В света навлиза все повече дигитализацията и с това нараства и нуждата от защита. Един чудесен начин да се покаже как данните коренно променят съвременния свят е чрез изследване как те се използват в спорта от най-добрите отбори като Аrsenal. От видеоклиповете на тренировъчните сесии до анализите на мачове, които помагат за подобряване на представянето на терена, технологията на Аcronis пази всички тези данни защитени,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Аcronis. “От предоставянето на нашите партньори на едно незабравимо преживяване, като днешната Acronis World Cup, до илюстрирането на ползите от киберзащитата – това е извървения дълъг път за показването на тази критична нужда.”

Съвременните информационни нужди нарастват ежедневно. Единственият начин за пълното им управление и защита е да се обърне внимание на всичките пет вектори на киберзащитата – осигуряване на безопасност, достъпност, неприкосновеност, автентичност и сигурност на данните (SAPAS).

Този подход гарантира, че услугите на Acronis са лесни за използване, ефективни и сигурни – затова отбори от световна класа разчитат на съществуващите услуги на Acronis за създаване на резервни копия, синхронизиране на файлове и споделяне и възстановяване на данните след срив. Всяка услуга е проектирана, като се вземе в превдид SAPAS, и тези услуги са изградени чрез използването на Acronis Cyber Platform, базирана на Acronis Cyber Infrastructure and Acronis Cyber Cloud.

Отварянето на Acronis Cyber Platform създава огромни възможности за разработчици от трети страни да адресират всеки конкретен вектор или всичките пет вектора на Cyber Protection, както предстоящият Acronis Total Protect прави. Официално ще бъде представена на Acronis Global Cyber Summit през октомври.  Аcronis Total Protect предоставя ново ниво на киберзащита, като обединява възможностите за архивиране, киберсигурност и управление на системата в едно решение.

“С усъвършенстването на футбола, ние също трябваше да се развием от научна гледна точка решенията, които вземаме,” обясни ИТ директорът на Аrsenal Christelle Heikkila. “Данните са жизненоважни в този процес. Това ни помага да вземаме информирани решения във важни области на нашия бизнес, включително как да подобрим ефективността на играчите. Ето защо ние си партнираме с Acronis и ето защо използваме услугата за данни в облака. Тя съхранява, архивира и ни позволява лесно да възстановяваме видео данните на тренировъчните сесии, които са ни необходими, за да вземем правилните решения.”

Партньорството с организации от световна класа като Формула 1, Формула Е, английска висша лига и т.н. е от полза за Acronis, тъй като по този начин се доказва приложимостта на нейните технологии, които могат да се използват при сблъсъка с предизвикателства с най-диначичните и изискващи данни.

Сергей Белоусов обясни, “Всеки спорте клуб, който поддържаме, е чудесен пример за това как технологията на Acronis решава реални проблеми в най-конкурентните спортни среди. Това тласка нашите решения към крайност, като същевременно дава на нашите дистрибутори и доставчици на услуги лесен начин да обяснят предимствата на нашите услуги на своите клиенти.”

За да научите повече за това как решенията на Acronis са от полза за най-добрите спортни организации по света, посетете https://acronis.sport.

За Acronis Foundation

Фондацията е с нестопанска цел и е създадена в чест на 15-годишния юбилей на Acronis. Основополагащи принцип на компанията е че всички бедствия са причинени от недостатъчно познания. Acronis Foundation подкрепя множество инициативи в целия свят, които са предназначени да стимулират образованието. Постоянното учене, създаването и защитата на знанията и иновативните технологии са неразделна част от ДНК-то на Acronis. В резултат на това Acronis създава и споделя знания чрез финансиране на изследвания, изграждане на училища и подкрепа на общности по целия свят. Научете повече за това на www.acronis.org .

За Аcronis

Acronis е световен лидер в областта на киберзащитата, решаването на предизвикателства, свързани с безопасността, достъпността, неприкосновеността,  автентичността и сигурността (SAPAS), с иновативни решения за създаване на резервни копия, сигурност, възстановяване на данни след срив, решения за синхронизиране на корпоративни файлове и тяхното споделяне, работещи в хибридно облачно пространство, локално, в облак или комбинирано. С подкрепата на технологията на изкуствения интелект и блокчейн-базирано разпознаване, Аcronis защитава всички видове данни и приложения, във всякакъв вид среда, включително физическа, виртуална, облачна, както и мобилни приложения. Аcronis разполага с 500 000 бизнес клиенти и мощна световна общност от доставчици на API услуги, дистрибутори и ISV партньори. На Acronis се доверяват 79 от 100-те най-ценни марки в света, както и над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с 14 офиса по света и клиенти и партньори в над 190 страни. Научете повече за това на адрес acronis.com.

Tехнологии

А1 предлага мрежата на бъдещето SD-WAN

MIKA

публикувано

на

от

А1 предлага мрежата на бъдещето SD-WAN 27

Услугата SD-WAN от А1 се поддържа от сертифицирани мрежови експерти на телекома и позволява висока сигурност и скалируемост

А1 предлага под формата на услуга изграждането на софтуерно дефинирана виртуална частна мрежа с интелигентни функции на бизнес клиентите. С SD-WAN от А1 компаниите могат да свържат всички свои офиси в единна интегрирана инфраструктура, с гъвкави логически връзки и правила за комуникация между отделните локации. Конфигурациите и управлението на мрежата се извършват централизирано от инженери на А1. Това спестява на бизнесите необходимостта да поддържат високоспециализирани експерти във всеки от офисите си.

Решението на А1 идва в подходящ за бизнеса в България момент, тъй като според прогнозите се очаква през 2021 г. трафикът в SD-WAN мрежите да нарасне с 500%. Очакваният ръст на SD-WAN поръчките в световен мащаб през тази година е 34,5% спрямо 2020 г. Услугата SD-WAN от А1 е създадена с цел да осигури на компаниите ценово ефективно решение за надеждна свързаност между всички техни локации. С използването на високотехнологичното решение те получават гарантирана наличност на услугите и намаляват риска от отпадане на връзките. SD-WAN от А1 е подходящо решение за компании, които използват или планират да въведат ресурси в публичен облак като AWS, GCP, Azure, и същевременно държат да имат бърз достъп до тях, без компромис със сигурността. За гарантиране на сигурността на данните комуникацията между отделните устройства се криптира.

Решението е гъвкаво и скалируемо – бизнес клиентите могат лесно да добавят офиси при разрастване на дейността си. По време на договора експертите от А1 поддържат услугата на база 24/7, подменят устройствата в случай на повреда и правят необходимите промени в конфигурацията. С услугата корпоративните клиенти получават и параметри за споразумение на ниво на обслужване, както и достъп до специален web-базиран интерфейс за наблюдение на параметрите на услугата.

За една локация се поддържа повече от една връзка в хибриден модел – фиксирана и мобилна свързаност, гарантирана и негарантирана връзка, MPLS и интернет. В допълнение към интегрирани функции за защита на мрежата, услугата осигурява на клиентите и интелигентно маршрутизиране на трафика по видове приложения. SD-WAN технологията помага на компаниите да се приспособят по-бързо към процеса на глобална дигитализация, предоставя гъвкавост и скалируемост на ресурсите.

SD WAN от А1 е част от разрастващото се портфолио ICT, облачни и IoT услуги, които А1 развива и предлага на бизнеса и публичния сектор. Сред тях има редица решения в подкрепа на IT и киберсигурността на компаниите, както и SAP ERP решения за подобряване на бизнес процесите – за малки и средни компании и големи корпорации. При предлагането им А1 използва модела „като услуга“, за да предостави своя технологичен опит на организациите, без да се налага те да инвестират в лицензи, оборудване или поддържане на специализирани екипи.

Продължете понататък

Tехнологии

До 300 лв. отстъпка на най-актуалните смартфони Motorola в онлайн магазина на Vivacom

MIKA

публикувано

на

от

До 300 лв. отстъпка на най-актуалните смартфони Motorola в онлайн магазина на Vivacom 28

От вчера до края на април, потребителите могат да се възползват от изгодни предложения на най-актуалните и предпочитани смартфони Motorola с отстъпка до 300 лв. в онлайн магазина на VIVACOM. В промоцията са включени и трите 5G модела на марката, съвместими с 5G мрежaта на VIVACOM – moto G 5G, moto g100 и сгъваемият Motorola razr 5G, а също и други устройства с различни характеристики и параметри и от различни ценови категории.

Moto G 5G е най-достъпният 5G модел в портфолиото на VIVACOM. Той предлага на потребителите обширен 6.7-инчов MAX Vision HDR дисплей, мощен процесор, тройна камера и батерия с капацитет 5 000 mAh, която издържа до 2 дни с едно зареждане. Всичко това го прави удобен и функционален за различните ситуация от ежедневието.

В настоящата онлайн промоция с до 300 лв. намаление е и сгъваемият смартфон на марката – Motorola razr 5G. Флагманът обединява мощност и отлични работни характеристики с иновативен и компактен сгъваем дизайн. Той предлага голям 6.2-инчов основен OLED дисплей, сгъващ се на половина. Устройството има и 2.7-инчов OLED външен Quick View дисплей, който позволява на потребителите да отговарят на съобщения, да управляват музиката си, да използват навигация, а също и да набират и да говорят лесно и удобно, дори в сгънато състояние.

С нови по-ниски цени само до 30 април се предлагат и най-новите модели moto g30 и moto g100.

Устройствата съчетават мощен процесор, голям дисплей и впечатляваща четворна 64 МР камера с ултрависока разделителна способност и технологията Quad Pixel. Смартфоните имат честота на опресняване на картината 90 Hz, оборудвани са с батерия с капацитет 5 000 mAh и поддържат бързо зареждане TurboPower 20W. Моделите са с водоотблъскващо покритие, предпазващо ги от случайно намокряне или пръски дъжд.

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Скандал, който свали правителство 40
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 47
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо