Открийте ни и в

Tехнологии

Acronis получи инвестиции в размер на 147 милиона долара от Goldman Sachs

MIKA

публикувано

на

Acronis, световният лидер в киберзащитата, получи инвестиция в размер на 147 милиона долара от Goldman Sachs, които оценяват компанията на над един милиард долара и дават възможност на Acronis да се разраства чрез нови придобивания, да разширява инженерните си екипи в Сингапур, България и Аризона, да изгражда допълнителни центрове за данни. Също така, Acronis ще използва капитала за ускоряването на растежа на бизнеса в Северна Америка в партньорството с  Acronis SCS – независим доставчик и дистрибутор на софтуер за публичния сектор в Северна Америка.

Основана в Сингапур през 2003 и учредена в Швейцария през 2008 г., Acronis има повече от 1400 служители в 18 държави. На решенията на Acronis се доверяват повече от 5 милиона потребители и 500 000 предприятия, включително 80% от компаниите на Fortune 1000. Продуктите за кибер- защита на Acronis се предлагат от 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 страни на повече от 30 езика.

„Развълнувани сме за инвестицията от Goldman Sachs,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis . “През 2018 г. Acronis постигна 20% ръст на бизнеса, а през 2019 г. е на път да постигне над 30% ръст, като бизнесът, свързан с Аcronis Cyber Cloud нараства с над 100%. Наскоро анонсирахме Acronis Cyber Platform, която дава възможност на трети страни да персонализират, разширяват и интегрират нашите решения за киберзащита за нуждите на своите клиенти и партньори. Инвестицията от Goldman Sachs ще ни помогне в ускоряването на развитието на продукта чрез придобиването на компании и допълнителни ресурси.”

С полученото финансиране Acronis може да увеличи своите възможности чрез придобиване на нови екипи и технологии за ускоряване на развитието на продуктите на Acronis:

· Acronis Cyber Protection решения за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните

· Acronis Cyber Platform, която позволява на разработчици от трети страни персонализиране, разширяване и интегриране на киберзащитата в своите решения

· Acronis Cyber Infrastructure, която осигурява най-ефективната и безопасна среда за изпълнение на решенията за киберзащита и съхранение на данни.

· Acronis Cyber Architecture, която гарантира поверителността на данните гарантира поверителността на данните и дава на клиентите пълен контрол върху тяхното местоположение.

· Acronis Cyber Cloud дава възможност на доставчиците на услуги и големите ИТ компании да предоставят услуги за киберзащита на крайни клиенти.

„Радваме се да инвестираме в Acronis на този етап на изключително бърз растеж,” каза Holger Staude, вице президент на GS . „Традиционният пазар за създаване на резервни копия и защита на данните се променя, благодарение на иновативното решение Аcronis Cyber Protection.”

Инвестицията ще помогне на Acronis да ускори формирането на визията за киберзащита, която комбинира традиционната защита на данните и киберсигурността в едно интегрирано решение, адресиращо всичките пет вектора на киберзащита – чрез гарантиране на безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на данните (SAPAS).

Разширяване на визията и екосистемата на Acronis Cyber Protection

Предстоящия Acronis Global Cyber Summit ще се проведе от 13 до 16 октомври 2019 г. в Маями. Срещата на най-високо ниво ще бъде най-голямото събиране на доставчици на услуги, дистрибутори и разработчици на софтуер, посветено на изграждането на стабилен бизнес чрез Acronis Cyber Platform, предоставяща киберзащита на организации с  всякакъв размер.

За да научите повече за Acronis Global Cyber Summit, кликнете тук.

За Acronis

Acronis е световен лидер в киберзащитата– при решаването на предизвикателства за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) с иновативен бекъп, сигурност, възстановяване при срив данни и решения за синхронизиране и споделяне на файлове в корпоративна среда, работещи в хибридни облачни среди. Благодарение на технологиите с изкуствен интелект и удостоверяването на данни, базирано на блокчейн, Acronis защитава всички данни и приложения във всяка среда. С 500 000 бизнес клиенти и голяма световна общност от API доставчици на услуги, дистрибутори и ISV партньори, на Acronis се доверяват 80% от компаниите от Fortune 1000 и има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по целия свят и клиенти и партньори в над 150 страни. Научете повече на www.acronis.com.

За Aкронис

Aкронис е световен лидер в киберзащитата, който решава предизвикателствата, свързани с безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) с иновативното архивиране, защитата, възстановяването при срив и решенията за синхронизиране на файлове и споделяне на корпоративни файлове, работещи в хибридни облачни среди: локални, в облака или на ръба. Благодарение на технологиите на изкуствения интелект и идентификацията на данни, базирана на блокчейн, Aкронис защитава всички данни във всяка среда, включително физическа, виртуална, облачна, при мобилни натоварвания и приложения. С 500 000 бизнес клиенти и мощна световна общност от API доставчици на услуги, дистрибутори и ISV партньори, 80% от Форчюн 1000 се доверяват на Aкронис, който има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Aкронис е глобална организация с офиси по цял свят и клиенти и партньори в над 150 страни. Научете повече на acronis.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 15 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 15 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 16 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 16 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 17 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 19 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 20 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 21 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 21 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди един ден

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо