Открийте ни и в

Tехнологии

Acronis получи инвестиции в размер на 147 милиона долара от Goldman Sachs

MIKA

публикувано

на

Acronis, световният лидер в киберзащитата, получи инвестиция в размер на 147 милиона долара от Goldman Sachs, които оценяват компанията на над един милиард долара и дават възможност на Acronis да се разраства чрез нови придобивания, да разширява инженерните си екипи в Сингапур, България и Аризона, да изгражда допълнителни центрове за данни. Също така, Acronis ще използва капитала за ускоряването на растежа на бизнеса в Северна Америка в партньорството с  Acronis SCS – независим доставчик и дистрибутор на софтуер за публичния сектор в Северна Америка.

Основана в Сингапур през 2003 и учредена в Швейцария през 2008 г., Acronis има повече от 1400 служители в 18 държави. На решенията на Acronis се доверяват повече от 5 милиона потребители и 500 000 предприятия, включително 80% от компаниите на Fortune 1000. Продуктите за кибер- защита на Acronis се предлагат от 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 страни на повече от 30 езика.

„Развълнувани сме за инвестицията от Goldman Sachs,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis . “През 2018 г. Acronis постигна 20% ръст на бизнеса, а през 2019 г. е на път да постигне над 30% ръст, като бизнесът, свързан с Аcronis Cyber Cloud нараства с над 100%. Наскоро анонсирахме Acronis Cyber Platform, която дава възможност на трети страни да персонализират, разширяват и интегрират нашите решения за киберзащита за нуждите на своите клиенти и партньори. Инвестицията от Goldman Sachs ще ни помогне в ускоряването на развитието на продукта чрез придобиването на компании и допълнителни ресурси.”

С полученото финансиране Acronis може да увеличи своите възможности чрез придобиване на нови екипи и технологии за ускоряване на развитието на продуктите на Acronis:

· Acronis Cyber Protection решения за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните

· Acronis Cyber Platform, която позволява на разработчици от трети страни персонализиране, разширяване и интегриране на киберзащитата в своите решения

· Acronis Cyber Infrastructure, която осигурява най-ефективната и безопасна среда за изпълнение на решенията за киберзащита и съхранение на данни.

· Acronis Cyber Architecture, която гарантира поверителността на данните гарантира поверителността на данните и дава на клиентите пълен контрол върху тяхното местоположение.

· Acronis Cyber Cloud дава възможност на доставчиците на услуги и големите ИТ компании да предоставят услуги за киберзащита на крайни клиенти.

„Радваме се да инвестираме в Acronis на този етап на изключително бърз растеж,” каза Holger Staude, вице президент на GS . „Традиционният пазар за създаване на резервни копия и защита на данните се променя, благодарение на иновативното решение Аcronis Cyber Protection.”

Инвестицията ще помогне на Acronis да ускори формирането на визията за киберзащита, която комбинира традиционната защита на данните и киберсигурността в едно интегрирано решение, адресиращо всичките пет вектора на киберзащита – чрез гарантиране на безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на данните (SAPAS).

Разширяване на визията и екосистемата на Acronis Cyber Protection

Предстоящия Acronis Global Cyber Summit ще се проведе от 13 до 16 октомври 2019 г. в Маями. Срещата на най-високо ниво ще бъде най-голямото събиране на доставчици на услуги, дистрибутори и разработчици на софтуер, посветено на изграждането на стабилен бизнес чрез Acronis Cyber Platform, предоставяща киберзащита на организации с  всякакъв размер.

За да научите повече за Acronis Global Cyber Summit, кликнете тук.

За Acronis

Acronis е световен лидер в киберзащитата– при решаването на предизвикателства за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) с иновативен бекъп, сигурност, възстановяване при срив данни и решения за синхронизиране и споделяне на файлове в корпоративна среда, работещи в хибридни облачни среди. Благодарение на технологиите с изкуствен интелект и удостоверяването на данни, базирано на блокчейн, Acronis защитава всички данни и приложения във всяка среда. С 500 000 бизнес клиенти и голяма световна общност от API доставчици на услуги, дистрибутори и ISV партньори, на Acronis се доверяват 80% от компаниите от Fortune 1000 и има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по целия свят и клиенти и партньори в над 150 страни. Научете повече на www.acronis.com.

За Aкронис

Aкронис е световен лидер в киберзащитата, който решава предизвикателствата, свързани с безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) с иновативното архивиране, защитата, възстановяването при срив и решенията за синхронизиране на файлове и споделяне на корпоративни файлове, работещи в хибридни облачни среди: локални, в облака или на ръба. Благодарение на технологиите на изкуствения интелект и идентификацията на данни, базирана на блокчейн, Aкронис защитава всички данни във всяка среда, включително физическа, виртуална, облачна, при мобилни натоварвания и приложения. С 500 000 бизнес клиенти и мощна световна общност от API доставчици на услуги, дистрибутори и ISV партньори, 80% от Форчюн 1000 се доверяват на Aкронис, който има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Aкронис е глобална организация с офиси по цял свят и клиенти и партньори в над 150 страни. Научете повече на acronis.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Genesis пуска три нови нископрофилни механични клавиатури

MIKA

публикувано

на

от

Thor 400, снимка: ПР

Полският бранд за гейминг периферия Genesis анонсира своите нови модели клавиатури за гейминг – Thor 380, Thor 400 и Thor 401. И трите модела се отличават с функционалност, ефективност и издръжливост, като основната разлика между тях е в типа суичове, заложени от производителя.

Genesis Thor 380 RGB е механична клавиатура с Outemu Blue превключватели. Те се характеризират с отчетлива обратна връзка с тактилно усещане при натиск и звучен клик. Genesis Thor 400 RGB от своя страна е оборудвана с червени Kailh суичове и е предназначена за онези геймъри, които предпочитат линейни превключватели. Тези, които търсят клавиатура с добра обратна връзка без ясно доловим звук при клик, могат да се спрат на Thor 401 RGB, оборудвана с Kailh Brown суичове. Силата на активиране за този модел е около 45 g.

Всеки един от новите модели на Genesis разполага с RGB подсветка, алуминиево шаси и клавиши с нисък профил. Означенията върху клавишите са отпечатани с технологията “Double Injection”, така че символите да издържат на изпитанието на времето. а наличният N-key rollover механизъм се справя безпроблемно със ситуации, когато са натиснати множество бутони наведнъж. Потребителите могат да избират между 13 светлинни режима, включително PRISMO ефект.

Genesis Thor 400 RGB, 401 RGB и 380 RGB включват софтуер за промяна на настройките, а предпочитанията се запазват във вградената памет. Всички модели са оборудвани с функционални датчици, набор от клавиши за управление на мултимедия и функция за блокиране на клавиша на Windows. Включената опора за китка подобрява комфорта по време на игра, а сгъваемите крачета позволяват на потребителите да променят ъгъла на позицията.

Новите клавиатури на Genesis ще бъдат достъпни от второто тримесечие на годината и ще се предлагат от партньорската мрежа на офиициалния дистрибутор на марката PolyComp. Според информация от производителя  очакваните крайни цени ще са около 130 лв. за Thor 380 RGB и около 150 лв. за моделите Thor 400 RGB и 401 RGB.

Продължете понататък

Lifestyle

Мобилното приложение Lidl Plus вече е налично в HUAWEI AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Lidl Plus, мобилното приложение за лоялни клиенти на Lidl, вече е налично и в Huawei AppGallery – един от трите най-големи магазина за приложения в световен мащаб. Притежателите на смартфони могат да го свалят напълно безплатно от Huawei AppGallery.

Lidl Plus стартира в България през октомври 2020 г. и още от първата седмица то стана най-сваляното за страната в App Store и Google Play.

„Приложението Lidl Plus се утвърди като едно от най-популярните и ползвани в България. За екипа на Huawei AppGallery най-важното е да предоставяме първокласно изживяване на нашите потребители и за целта не спираме да обогатяваме портфолиото си с топ локални и глобални приложения. Щастливи сме да приветстваме Lidl Plus в Huawei AppGallery”, сподели Невена Петрова, мениджър бизнес развитие на Huawei Mobile Services за България и Северна Македония.

Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 530 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. Там потребителите могат да открият разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др.

„Lidl Plus e още една допълнителна възможност за нашите клиенти да получат разнообразни промоционални оферти и да планират по-лесно семейния си бюджет. Затова се радваме, че все повече хора ще могат да се възползват от предимствата на приложението. IT екипът ни положи много усилия, за да може всички потребители на смартфони Huawei да имат достъп до Lidl Plus, което вече е факт“, сподели Нели Месерджиева, ръководител “Акционен мениджмънт” в Лидл България.

Преди месец Lidl Plus стартира и партньорска програма, благодарение на която потребителите могат да се възползват от допълнителни отстъпки и преференциални оферти и при подбрани партньори. Първите компании, които се включиха в партньорската програма на Lidl Plus, са OMV България, застрахователният брокер SDI, онлайн платформата с уроци Уча.се, Софийската опера и балет и платформата за фото книги Pixi Photobooks.

Повече информация за актуалните отстъпки и предложения на Lidl Plus, можете да откриете в самото приложение или на: www.lidlplus.bg

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Продължете понататък

Горещо