Открийте ни и в

Tехнологии

Acronis призовава организациите да станат #CyberFit на световната кибер среща Acronis Global Cyber Summit 2020

MIKA

публикувано

на

Acronis призовава организациите да станат #CyberFit на световната кибер среща Acronis Global Cyber Summit 2020 26

Acronis, световен лидер в областта на киберзащитата, обяви официално отварянето на регистрацията за второто издание на ежегодната конференция Acronis Global Cyber Summit 2020.  Събитието ще се проведе във Fontainebleau Miami Beach в Маями, от 19 до 21 октомври 2020 г.

Събирайки на едно място идеите на лидери, CIO, доставчици на услуги, търговци, дистрибутори, разработчици и корпоративни бизнеси от цял свят, очакваните 2000 участници ще имат възможност да се запознаят с най-новите тенденции и възможности в съвременната киберзащита – трансформационната ИТ дисциплина, която гарантира, че организациите са #CyberFit.

Събитието ще стартира в понеделник, 19 октомври, с тренировъчни и сертификационни сесии на живо, следвани от Welcome Reception за посрещане на гостите на събитието. Следващите два дни ще предложат целодневни програми с ключови представяния и панелни дискусии на клиенти и партньори.

Участниците също ще разберат как да направят своята ИТ инфраструктура #CyberFit с цялостното решение за киберзащита на Acronis – Acronis Cyber Protect, което съчетава протекция на данните и киберсигурност с цел осигуряване на 360-градусова кибер защита, защита от злонамерен софтуер и управление на крайните точки.

Ангажирани с киберзащитата

По време на събития като Acronis Cyber Summit 2020, компанията се фокусира върху обучението на ИТ специалисти и доставчици на услуги и върху това как силната стратегия за киберзащита дава възможности за организациите им да станат #CyberFit.

Революцията в киберзащитата започна, тъй като традиционното архивиране вече е мъртво. Има няколко причини за това. Всеки ден съвременните организации генерират все по-големи количества данни, което прави идеята за „backup window“ несъвместима с непрекъснато активния бизнес. Стойността на данните, приложенията и системите на организацията също ги прави привлекателни за хакерите.

Чрез прилагането на стратегиите и решенията, които съчетават доказана защита на данните с модерна киберсигурност, организациите могат да се обърнат към петте вектора на киберзащита – осигуряването на безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) на техните данни, приложения и системи. Това им дава възможност да бъдат #CyberFit и готови да се изправят срещу всяка заплаха.

Основателят и изпълнителен директор на Acronis Serguei “SB” Beloussov Основателят и изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов  е категоричен, че предвид естеството на днешния дигитален свят, киберзащитата е толкова важна, колкото храната, водата и подслонът.

“През 2019 година ние стартирахме революция в киберзащитата – показвайки значението на интегрирането на защитата на данните и киберсигурността. Отговорът беше невероятен, особено от общността на Acronis, и индустрията вече може да  разбере защо традиционното архивиране е мъртво,” каза Белоусов. “Докато се подготвяме за Acronis Global Cyber Summit 2020, ние ще продължим да разширяваме нашата екосистема от решения за киберзащита и да трансформираме начина, по който организациите защитават своите данни, приложения и системи.”

The Acronis Global Cyber Summit 2020 следва успеха на миналогодишното първо издание, което включваше световноизвестни оратори, включително изпълнителния директор Robert Herjavec на Herjavec Group, анализатора по сигурността и изследователя Keren Elazari от Tel Aviv University и бившия американски агент от FBI за борбата с тероризма и оперативен служител от контраразузнаването Eric O’Neil.

Както през 2019, програмата тази година ще предостави същото превъзходно изживяване за участниците.

Acronis Global Cyber Summit 2019 повдигна летвата и установи нов стандарт в събитията, насочени към партньорите,” каза Erick Simpson, главен стратег на ErickSimpson.com. “Събитието беше добре организирано с ангажиращи вниманието на аудиторията презентатори и теми и то свърши невероятна работа за представяне на стратегията за напредък на Acronis, на стратегическите партньори на доставчиците и на това как партньорите могат да развиват бизнеса си, като се справят с нуждите на своите клиенти в киберзащитата с Acronis.”

Acronis Global  беше сред най-добрите прояви, които спонсорирахме през 2019 г.,“ каза James Murphy, вицепрезидент по глобални продажби на DevTech. “Местоположението, съдържанието и присъстващите бяха точно това, което предполага подобен тип събитие. Възможностите за нетуъркинг и изграждане на отношения бяха изключителни. Ще се върнем отново през 2020 г.!”

Планиране за участие

Тези, които желаят да присъстват на Acronis Global Cyber Summit 2020, моля, посетете регистрационната страница. Понастоящем възможностите за спонсорство са достъпни на уебсайта на Acronis Global Cyber Summit 2020. Спонсорите на събитията ще имат шанса да станат разпознаваеми на други събития за киберзащита и индустриални събития през цялата година.

За Acronis

Acronis е световен лидер в областта на киберзащитата, който решава предизвикателства за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) с иновативно архивиране, безопасност, възстановяване при срив и решения за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове, работещи в хибридни облачни среди: локално, в облака или на ръба. Благодарение на технологиите на основата на изкуствения интелект и удостоверяването на данни, базирано на блокчейн, Acronis защитава всички данни, приложения и системи във всяка среда, включително физическа, виртуална, облачна и мобилна.

С 500 000 бизнес клиенти и мощна световна общност от доставчици на API услуги, поддържани от Acronis, дистрибутори и ISV партньори, на Acronis се доверяват 100% от компаниите на Fortune 1000. Компанията има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по цял свят и клиенти и партньори в над 150 страни. Научете повече на at acronis.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Tехнологии

Samsung стартира продажбите на Galaxy XCover 5 в България

MIKA

публикувано

на

от

Samsung стартира продажбите на Galaxy XCover 5 в България 27

снимка: ПР

Днес Samsung Electronics Co., Ltd. стартира продажбите на Galaxy XCover 5 – издръжлив смартфон, създаден за работа дори при екстремни условия. Galaxy XCover 5 е най-новият член в семейството на Samsung Galaxy и съчетава издръжливост с комфорт. Той е удобен за държане в ръка, елегантен е и в същото – достатъчно здрав. Проектиран за работа навън или в производството, Galaxy XCover 5 се съчетава идеално със смарт часовниците Galaxy Watch3 или Galaxy Watch Active2, както и със слушалките Galaxy Buds Pro. Смартфонът разполага с подобрена чувствителност при допир и използване с ръкавици, и се предлага с лесна за зареждане, сменяема батерия с цел продуктивност през целия ден. А смартфонът и слушалките от Galaxy екосистемата позволяват разговорите с колеги да се осъществяват още по-лесно, а проследяването на кореспонденцията, например, още по-бързо. Ефективната работа на комбинацията от устройства позволява ръцете на потребителите да са свободни, за да могат да се посветят пълноценно на ангажиментите си, дори когато са в движение.

Създаден да издържа във всякаква среда 

Samsung Galaxy XCover 5 е оборудван с богатство от възможности, така че да се справя с всякакви условия, независимо от работното място или дейността. Подобрената издръжливост на удари позволява на Galaxy XCover 5 да издържа на изпускания от височина до 1,5 метра. А сертификатът IP68 за прахо- и водоустойчивост означава, че може да бъде потопен в над метър вода за повече от 30 минути. И тъй като от професионалистите в различните области се изисква да носят ръкавици, поради предпазни мерки за безопасност, функцията Glove Touch увеличава чувствителността при допир, позволявайки на потребителите да работят с устройството, докато носят ръкавици.

Освен че са създадени с цел издръжливост, устройствата защитават поверителната информация, критична за бизнес процесите. Хардуерът на Galaxy XCover 5 е защитен от Samsung Knox, платформата на компанията за гарантиране на безопасността от високо ниво. Тя предлага цялостна защита, внедрена на всяко едно ниво на устройството, от процесора до приложенията. Samsung Knox защитава поверителната бизнес информация в реално време и реагира превантивно на заплахи, свързани с външни намеси.

Интеграция с екосистемата на Samsung

Galaxy XCover 5 е още по-ефективен благодарение на технологичните решения, създадени в партньорство между Samsung и партньорите на компанията: те включат  широк спектър от бизнес сценарии, както и например възможността за интегриране на функцията walkie talkie в Microsoft Teams. Функцията “push-to-talk” позволява на потребителите да поддържат връзка помежду си през целия ден просто с едно натискане на бутон. Потребителите могат също да конфигурират кои приложения да стартират чрез XCover Key – персонализирана функция, която предлага достъп с едно докосване до най-често използваните функции като LED фенерче, спешни повиквания или навигация. А от хардуерна гледна точка, Galaxy XCover 5 се комбинира идеално със смарт часовниците Galaxy Watch3 или Galaxy Watch Active2, както и със слушалките Galaxy Buds Pro.

Още повече продуктивност

Снабден с мощния процесор Exynos850, 4 GB RAM и до 64 GB вътрешна памет, Galaxy XCover 5 удовлетворява изискванията на бизнеса. Издръжливата, сменяема батерия от 3000 mAh поддържа бързо зареждане чрез USB и POGO щифтове – потребителите се нуждаят от по-малко време за зареждане и имат повече време за работа.

Samsung стартира продажбите на Galaxy XCover 5 в България 28

снимка: ПР

Професионална камера

Galaxy XCover 5 е снабден с една 16MP (F1.8) задна камера, която прави безпроблемно заснемането на професионални изображения и видеоклипове с безупречно качество. Чрез функцията Live Focus обектът в кадърa се откроява, а 5MP (F2.2) предна камера е идеална за видеоразговори. А функцията Samsung Knox Capture позволява сканиране чрез телефона.

Удобни функции

Galaxy XCover 5 разполага с още много функции, които помагат в работата на потребителите на закрито и на открито. LED светкавицата, разположена на гърба на телефона до камерата, може да се използва като фенерче, подпомагайки зрението ви в затъмнените участъци или помещения. Galaxy XCover 5 е снабден с NFC чип, благодарение на който телефонът може да се използва като електроннен портфейл или транспортна карта. А това го прави идеален за потребители, които използват обществен транспорт, за да пътуват до работа.

Наличност

От днес Galaxy XCover 5 е наличен в търговската мрежа в България на цена от 549лв.

Повече информация за Samsung Galaxy XCover 5 можете да намерите на https://www.samsung.com/bg/smartphones/others/galaxy-xcover-5-black-64gb-sm-g525fzkdeue/

Продължете понататък

Tехнологии

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G

MIKA

публикувано

на

от

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G 29

снимка: ПР

От първия разговор по мобилен телефон до последните успехи в сферата на 5G, Motorola успява да превърне мобилните устройства в значим за потребителите фактор. В това отношение, месец април винаги е бил изключително важен за бранда.

На 3 април 1973 г. в центъра на Манхатън е проведен първият в света разговор по мобилен телефон – Motorola dynaTAC 8000x. В зората на мобилните технологии всичко е било по-внушително и този “динозавър” е тежал близо килограм! За сравнение, съвременните телефони примерно от moto g серията тежат едва една четвърт от теглото на пра-родителя си и са изключително компактни.

Отново на същата знаменателна дата, 3 април, но през 2019 г., Motorola пуска първия в света смартфон,  който отваря вратите към необятните възможности на 5G свързаността. Само година по-късно, през декември 2020 г., вече и българските потребители могат да се гмурнат в ултра-бързите скорости, предлагани от мрежата от пето поколение, благодарение на мощния смартфон moto g 5G. През март компанията представи новото си изключително попълнение – най-достъпния 5G модел – moto g100.

От първите лабораторни опити с 5G до днес, когато технологията вече е “в джоба” на потребителите, Motorola извървява дълъг път и всяка стъпка е важна, така че нека го извървим заедно.

Става ли дума за 5G, няма друг производител, на когото да се доверите повече от Motorola:

Януари 2019: Motorola участва в първата симулирана в лабораторни условия 5G мрежа, спомагайки за ускоряването на развитието на първия в света 5G NR mmWave продукт.

Април 2019: Motorola представя първия телефон, поддържащ 5G свързаност, наличен в световната търговска мрежа.

Май 2019: За първи път Motorola отчита 1 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Февруари 2020: За първи път Motorola отчита 2 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Април 2020: Motorola пуска Motorola edge+ на 22 пазара по света, осигурявайки на потребителите си както mmWave, така и честоти под 6GHz, плюс светкавична скорост от над 4 Gbps.

Юли 2020: Motorola пуска в Европа първия 5G смартфон от среден ценови клас – moto g 5G plus, който вече е наличен в 30 страни по света.

Декември 2020: Motorola осигурява достъп на българските си потребители до супер-бързите скорости с moto g 5G, съвместим с 5G мрежата на VIVACOM.

Февруари 2021: Motorola съвместно с Qualcomm Technologies, Inc и Ericsson постига рекордна скорост от 4 Gbps в Русия и Северна Америка на Motorola edge+.

Март 2021: Motorola обявява най-новите си 5G устройства от серията moto g – moto g50 и moto g100, даващи достъп на потребители от над 20 страни до по-високите скорости.

Вярна на мисията си да демократизира високите технологии, Motorola ще продължава да предоставя на своите потребители най-ранен достъп до най-страхотните съвременни смартфон иновации, и то на повече от достъпна цена.

Продължете понататък
Samsung стартира продажбите на Galaxy XCover 5 в България 30
Tехнологиипреди 8 часа

Samsung стартира продажбите на Galaxy XCover 5 в България

Безплатна фотокнига ни запознава с „различните“ деца на България 31
Обществопреди 11 часа

Безплатна фотокнига ни запознава с „различните“ деца на България

„Шап-Шап и шапчовците“ започва по Boomerang 32
Телевизияпреди един ден

„Шап-Шап и шапчовците“ започва по Boomerang

MARINA анонсира премиерата на песента “Purge The Poison” 33
Музикапреди един ден

MARINA анонсира премиерата на песента “Purge The Poison”

Мегапродукцията „Бързи и яростни 9“ форсира в кината през юни 34
Кинопреди един ден

Мегапродукцията „Бързи и яростни 9“ форсира в кината през юни

Христо Мутафчиев гостува в живо предаване на “ Модерно е да се чете“   35
Културапреди един ден

Христо Мутафчиев гостува в живо предаване на “ Модерно е да се чете“  

Миро споделя своя “Мироглед“ с ексклузивен концерт в Joy Station 36
Музикапреди 2 дни

Миро споделя своя “Мироглед“ с ексклузивен концерт в Joy Station

„Учението на дон Хуан“ от Карлос Кастанеда – истината за световете отвъд материалната обвивка 37
Културапреди 2 дни

„Учението на дон Хуан“ от Карлос Кастанеда – истината за световете отвъд материалната обвивка

Галерия "Васка Емануилова"открива изложба "A или без извинение. NEXT Balkan: Албанско съвременно изкуство " 38
Културапреди 2 дни

Галерия “Васка Емануилова”открива изложба “A или без извинение. NEXT Balkan: Албанско съвременно изкуство “

Bebe Rexha с втори албум Better Mistakes и песен! 39
Музикапреди 3 дни

Bebe Rexha с втори албум Better Mistakes и песен!

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 40
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Скандал, който свали правителство 41
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 42
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 43
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 44
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 45
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 46
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 47
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 48
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 49
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо