Открийте ни и в

Tехнологии

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

MIKA

публикувано

на

Acronis, световен лидер в киберзащитата, обяви пускането на Acronis Cyber Infrastructure 3.0 – важна актуализация на решението, което прави възможно управляването на множество компютри със стандартен хардуер от един лесен за използване потребителски интерфейс. С Acronis Cyber Infrastructure 3.0, потребителите могат да управляват комбинативно процесорната мощ, мрежовите интерфейси и дисковете за съхранение на данни на множество компютри със стандартни хардуерни компоненти.

С този ъпдейт на решението, Acronis подобряване и стабилността на инфраструктурното си решение и така дава възможност на своите партньори и клиенти да понижат оперативните си разходи чрез гъвкаво лицензиране и  добавянето на поддръжка за различни случаи като виртуален частен облак, хибриден облак, управляван частен облак и хибридно решение за съхранение.

С Acronis Cyber Infrastructure 3.0, клиентите могат да се възползват от запаметяване на състоянието на Linux и Windows виртуални машинни, гъвкави опции за управление на виртуални мрежи като виртуални рутери, превод на мрежови адрес на източник (SNAT), статични пътища и плаващи IP адреси. Доставчиците на услуги сега могат да управляват клиенти по периферията лесно благодарение на поддръжката на множество „наематели“, които могат да се самообслужват като управляват самостоятелно виртуалните си машини. Крайните потребители вече могат сами да контролират и проследяват до каква степен използват ресурсите, заделени за тях. Доставчиците на услуги могат и да брандират решенията си за самообслужване, както и да ги интегрират безпроблемно със своя софтуер за фактуриране и CRM — съвместимите с OpenStack API-та правят това възможно. Един от най-популярните компоненти — Acronis Backup Gateway има много подобрения, включително интуитивен интерфейс за възпроизвеждане на защитените данни в допълнителна локация и асинхронна репликация, която позволява на клиентите да защитят данните си оптимално във всяка дестинация – локално съхранение, частни или публични облаци.

“Тази актуализация е вълнуваща стъпка за Acronis към предоставяне на пълен набор от решения за киберзащита на нашите клиенти. Заедно с наскоро обявената Acronis Cyber Platform, Acronis Cyber Infrastructure е стабилна основа за услугите по киберзащита на Acronis,” каза Сергей Белоусов, Основател и Изпълнителен директор на Acronis. “Това е основополагащо за нашата визия за предоставяне на цялостна киберзащита. Acronis опростява процесите за защита на данни за клиентите, така че те да могат да се фокусират върху основния си бизнес.”

Acronis Cyber Infrastructure 3.0 подсилва способността на Acronis да предоставя цялостна киберзащита на клиенти и партньори, адресирайки всичките пет вектора на киберзащита – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS). Този комплексен подход помага на бизнесите да превъзмогнат широкото разнообразие от предизвикателства, пред които са изправени модерните ИТ отдели на различни типове организации. Чрез тази нова актуализация Acronis разширява лесната, ефективна и сигурна защита, която осигурява за всички данни, приложения и системи на клиентите си.

Какво е новото при Acronis Cyber Infrastructure 3.0

· Портал за самообслужване за ефикасно разпределяне на компютърни ресурси към крайни клиенти, с възможност за поддръжка на много потребители в множество „наематели“ и с изолация между независимите работни процеси на наемателите, работещи в споделената среда.

· Запаметяване на състоянието на Linux и Windows виртуални машинни.

· Функция за висока разполагаемост на виртуални машини с автоматично възстановяване на работни процеси в случай на проблем с даден хост.

· Acronis Backup Gateway гео репликация с асинхронна репликация и аварийно превключване между два клъстера с Acronis Cyber Infrastructure 3.0.

· Функцията за висока разполагаемост на административния панел на специализираното устройство за съхранение на данни с Acronis Cyber Infrastructure (Acronis Cyber Infrastructure Storage Appliance) и подобрения в софтуерния помощник за конфигурация на устройството.

· За пълен списък с промените, на английски език, можете да вижте https://dl.acronis.com/u/software-defined/relnotes.html.

За повече информация, изтегляне на безплатна trial версия или оферта, моля, посетете https://www.acronis.com/en-us/business/cyber-infrastructure/.

За Acronis

Acronis води света в областта на киберзащитата — решавайки предизвикателства, свързани с безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) с иновативно създаване на резервни копиясигурноствъзстановяване след бедствие, и решения за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове , които работят в хибридна облачна среда: на място, в облака или на периферни устройства. Усъвършенствани от технологии с изкуствен интелект и идентифициране, базирано на блокчейн, Acronis защитава всякакви данни във всякаква среда, включително физически, виртуални, облачни, мобилни натоварвания и приложения. С 500 000 бизнес клиенти и голяма световна общност на доставчици на услуги, на Acronis се доверяват 79 от топ 100 най-ценените марки и общо над 5 милиона клиенти. С двойно централно управление в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по цял свят и клиенти и партньори в над 190 страни. Научете повече на acronis.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 4 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 5 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 5 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 6 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 6 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 8 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 9 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 10 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 11 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди един ден

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо