Открийте ни и в

Tехнологии

ACRONIS TRUE IMAGE 2020 AВТОМАТИЗИРА 3-2-1 БЕКЪПИТЕ КАТО ЕДИНСТВЕНО ПЕРСОНАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА РЕПЛИКИРАНЕ НА ЛОКАЛНИТЕ РЕЗЕРВНИ КОПИЯ В ОБЛАКА

MIKA

публикувано

на

Нещо повече, функцията за двойна защита чрез репликация е само едно от повече от стоте подобрения и нови възможности, включени в Acronis True Image 2020, които имат за цел да подобрят още повече функциите на продукта, контрола и сигурността.

„Имайки предвид колко много разчитаме на данните днес, нашите дигитални активи никога не са били по-ценни от сега. Но това също означава, че всекидневно боравим с повече данни и повече устройства от всякога. Защитата на тези данни от непрекъснато нарастващия риск от киберпрестъпления поражда няколко предизвикателства като повишена усложненост, сигурност и грижа, свързана с разходите,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. „Правейки цялостната киберзащита удобна, ефективна и сигурна, Acronis може да помогне на хората и да гарантира, че всички техни данни са защитени.“

Новата версия на продукта е най-новото решение на компанията, което съчетава традиционна защита на данните  и киберсигурност в едно решение. В резултат на този подход, Acronis True Image 2020 е единственото персонално решение за справяне с всички пет вектора на киберзащитата – гарантирайки безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните (SAPAS).

Този уникален подход гарантира, че Acronis True Image 2020 предоставя лесна, ефективна и сигурна киберзащита на домашните потребители, просюмърите и малките бизнеси.

Леснодостъпни, надеждни резервни копия

Като всепризнат новатор в индустрията, Acronis вече е представял първи новости, свързани със защитата на потребителските данни. Тези постижения включват първите по рода си full image backups за домашни потребители и първото архивиране, предлагащо възможност за клониране на системен диск – както на Windows, така и на Mac. В допълнение, това все още е единственото решение за създаване на резервни копия, което включва интегрирана защита срещу злонамерен софтуер, базирана на изкуствен интелект, както и сертифициране и проверка на автентичността на данните, базирани на блокчейн. Активирането на автоматично копиране на локални резервни копия в облака е най-новото в историята на компанията на модерните иновации.

Също така, Acronis True Image 2020 улеснява потребителите в процеса на запазване на всички данни, приложения и системи в безопасност. Въпреки, че независими тестови лаборатории вече са заключили, че Acronie True Image е до 10 пъти по-бърз 10 пъти по-бърз от конкурентни продукти, версия 2020 представя нов формат за създаване на резервни копия, който осигурява по-добра цялостно представяне, включително още по-бързи скорости на бекъп и възстановяване. Това дава възможност на потребителите за още по-бърз достъп до файлове в облака.

Новият Tray Notification Center предоставя на потребителите последните актуализации за състоянието на процеса по създаване на резервни копия, за да могат бързо да разрешават своите проблеми. В допълнение, те ще получават последните новини за подобряване на тяхната киберзащита.

 “Acronis True Image е един от малкото продукти които дават индустриално ниво на сигурност за малкия и среден бизнес, без това да налага повишаване на цената на продукта. С уникалната по рода си технология – Acronis Active Protection потребителите добавят още един допълнителен слой към защитата на своите данни и ресурси. Технологията е изключително добра в защитата срещу атаки от тип зловреден код и криптовалутни атаки, чиято основна цел са не само големите корпорации, а дори малкият и среден бизнес. Поддържането на актуален бекъп на служебната информация, автоматично предотвратява евентуални загуби след заразяване с вирус или в случай на повреда във вашето устройство. Ние от Клико България ви съветваме – “Safety First”, не оставайте бизнесът ви на случайността атаката да го пропусне, а винаги имайте актуален Архив на вашата информация.”, коментира екипът на Клико България.

По-добър контрол

В допълнение към подобрената технология за създаване на резервни копия, Acronis True Image 2020 гарантира, че потребителите могат да запазят данните си в безопасност, където и да се намират те. Новата версия позволява на потребителите да избират с кои Wi-Fi мрежи да се правят резервните копия, което им позволява да избягват несигурните общодостъпни мрежи, които могат да изложат данните им на риск.

Потребителите искат също така да са сигурни, че процесът на бекъп не пречи на работата с техния компютър, като например да изтощава батерията на лаптопа. С Acronis True Image 2020 потребителите контролират кога да се правят резервни копия. Например, когато батерията е с капацитет под 40%, резервните копия няма да се изпълняват.

По-сигурни срещу киберзаплахите

За последните три години Acronis True Image е единственото персонално бекъп решение с вградена анти-малуер защита, подсилена от изкуствен интелект. Интегрираната технология, наречена Acronis Active Protection, спира рансъмуер и крипто-джакинг атаките в реално време и автоматично възстановява всички засегнати файлове.

Вместо да сканира за зловреден софтуер, технологията следи поведението на системата за поява на евентуални атаки. В резултат на този подход тя е изключително ефективна при откриване и обезвреждане на всякакъв вид атака, включително форми на рансъмуер, които никога не са били виждани досега. Тази технология е блокирала повече от 400 000 рансъмуер атаки през изминалата година.

Макар и добре работеща, тази защита, подсилена от изкуствен интелект, е подобрена в новата версия на Acronis True Image 2020. Тя включва усъвършенствани модели за машинно обучение, за да направи Acronis True Image 2020 още по-ефективен при спиране на всички видове киберзаплахи.

“Acronis True Image 2020 предлага лесно за употреба приложение с поддръжка на всички основни операционни системи, което потребителят може сам да конфигурира, благодарение на интуитивния интерфейс и опростения дизайн на етапите за конфигуриране. Добавянето на възможност за автоматичен бекъп в облака след успешно приключване на архивиращата задача и другите допълнителни функционалности, показват че Аcronis слуша клиентите си и развива продукта в посока опростяване на стъпките и разрешаване на Acronis True Image  да се грижи за успешен бекъп, без това да нарушава работата на потребителя.

Дребни на пръв поглед подобрения като Back up on Selected Wi-Fi, Custom Power Management и Enriched Anti-Ransomware правят продукта особено важна част от всяка работна станция.“, коментира Георги Терзиев, Системен Администратор, Контракс и Димитър Пенев, Системен Архитект, Контракс.

Цени и наличност

Предлагат се три версии на Acronis True Image :

· Standard е многогодишен лиценз, предназначен за клиенти, които съхраняват своите данни само на локални дискове. Не са включени облачни хранилища или функции, базирани на облака. Включва локално създаване на резервни копия на неограничен брой мобилни устройства. Цените започват от $49,99 за един компютър.

· Advanced (най-популярната опция) е едногодишен абонамент, който включва 250 GB Acronis Cloud Storage и достъп до всички функции, включително локални и облачни архиви на неограничен брой мобилни устройства. Цените започват от $49,99 годишно за един компютър.

· Premium е едногодишен абонамент, който включва блокчейн базирано сертифициране на данни и възможности за електронен подпис, както и 1 TB облачно пространство в Acronis Cloud Storage. Цените започват от $99,99 годишно за ед ин компютър.

Всички версии включват Acronis Active Protection – защита, базирана на изкуствен интелект срещу злонамерен софтуер, и обхващат неограничен брой мобилни устройства. Клиентите с абонамент могат да закупят допълнително място за съхранение в облака при нужда.

За Acronis

Acronis е световен лидер в киберзащитата– при решаването на предизвикателства за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) с иновативен бекъп, сигурност, възстановяване при срив данни и решения за синхронизиране и споделяне на файлове в корпоративна среда, работещи в хибридни облачни среди. Благодарение на технологиите с изкуствен интелект и удостоверяването на данни, базирано на блокчейн, Acronis защитава всички данни и приложения във всяка среда. С 500 000 бизнес клиенти и голяма световна общност от API доставчици на услуги, дистрибутори и ISV партньори, на Acronis се доверяват 80% от компаниите от Fortune 1000 и има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по целия свят и клиенти и партньори в над 150 страни. Научете повече на acronis.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Genesis пуска три нови нископрофилни механични клавиатури

MIKA

публикувано

на

от

Thor 400, снимка: ПР

Полският бранд за гейминг периферия Genesis анонсира своите нови модели клавиатури за гейминг – Thor 380, Thor 400 и Thor 401. И трите модела се отличават с функционалност, ефективност и издръжливост, като основната разлика между тях е в типа суичове, заложени от производителя.

Genesis Thor 380 RGB е механична клавиатура с Outemu Blue превключватели. Те се характеризират с отчетлива обратна връзка с тактилно усещане при натиск и звучен клик. Genesis Thor 400 RGB от своя страна е оборудвана с червени Kailh суичове и е предназначена за онези геймъри, които предпочитат линейни превключватели. Тези, които търсят клавиатура с добра обратна връзка без ясно доловим звук при клик, могат да се спрат на Thor 401 RGB, оборудвана с Kailh Brown суичове. Силата на активиране за този модел е около 45 g.

Всеки един от новите модели на Genesis разполага с RGB подсветка, алуминиево шаси и клавиши с нисък профил. Означенията върху клавишите са отпечатани с технологията “Double Injection”, така че символите да издържат на изпитанието на времето. а наличният N-key rollover механизъм се справя безпроблемно със ситуации, когато са натиснати множество бутони наведнъж. Потребителите могат да избират между 13 светлинни режима, включително PRISMO ефект.

Genesis Thor 400 RGB, 401 RGB и 380 RGB включват софтуер за промяна на настройките, а предпочитанията се запазват във вградената памет. Всички модели са оборудвани с функционални датчици, набор от клавиши за управление на мултимедия и функция за блокиране на клавиша на Windows. Включената опора за китка подобрява комфорта по време на игра, а сгъваемите крачета позволяват на потребителите да променят ъгъла на позицията.

Новите клавиатури на Genesis ще бъдат достъпни от второто тримесечие на годината и ще се предлагат от партньорската мрежа на офиициалния дистрибутор на марката PolyComp. Според информация от производителя  очакваните крайни цени ще са около 130 лв. за Thor 380 RGB и около 150 лв. за моделите Thor 400 RGB и 401 RGB.

Продължете понататък

Lifestyle

Мобилното приложение Lidl Plus вече е налично в HUAWEI AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Lidl Plus, мобилното приложение за лоялни клиенти на Lidl, вече е налично и в Huawei AppGallery – един от трите най-големи магазина за приложения в световен мащаб. Притежателите на смартфони могат да го свалят напълно безплатно от Huawei AppGallery.

Lidl Plus стартира в България през октомври 2020 г. и още от първата седмица то стана най-сваляното за страната в App Store и Google Play.

„Приложението Lidl Plus се утвърди като едно от най-популярните и ползвани в България. За екипа на Huawei AppGallery най-важното е да предоставяме първокласно изживяване на нашите потребители и за целта не спираме да обогатяваме портфолиото си с топ локални и глобални приложения. Щастливи сме да приветстваме Lidl Plus в Huawei AppGallery”, сподели Невена Петрова, мениджър бизнес развитие на Huawei Mobile Services за България и Северна Македония.

Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 530 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. Там потребителите могат да открият разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др.

„Lidl Plus e още една допълнителна възможност за нашите клиенти да получат разнообразни промоционални оферти и да планират по-лесно семейния си бюджет. Затова се радваме, че все повече хора ще могат да се възползват от предимствата на приложението. IT екипът ни положи много усилия, за да може всички потребители на смартфони Huawei да имат достъп до Lidl Plus, което вече е факт“, сподели Нели Месерджиева, ръководител “Акционен мениджмънт” в Лидл България.

Преди месец Lidl Plus стартира и партньорска програма, благодарение на която потребителите могат да се възползват от допълнителни отстъпки и преференциални оферти и при подбрани партньори. Първите компании, които се включиха в партньорската програма на Lidl Plus, са OMV България, застрахователният брокер SDI, онлайн платформата с уроци Уча.се, Софийската опера и балет и платформата за фото книги Pixi Photobooks.

Повече информация за актуалните отстъпки и предложения на Lidl Plus, можете да откриете в самото приложение или на: www.lidlplus.bg

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Продължете понататък

Горещо