Открийте ни и в

Tехнологии

ACRONIS TRUE IMAGE 2020 AВТОМАТИЗИРА 3-2-1 БЕКЪПИТЕ КАТО ЕДИНСТВЕНО ПЕРСОНАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА РЕПЛИКИРАНЕ НА ЛОКАЛНИТЕ РЕЗЕРВНИ КОПИЯ В ОБЛАКА

MIKA

публикувано

на

Нещо повече, функцията за двойна защита чрез репликация е само едно от повече от стоте подобрения и нови възможности, включени в Acronis True Image 2020, които имат за цел да подобрят още повече функциите на продукта, контрола и сигурността.

„Имайки предвид колко много разчитаме на данните днес, нашите дигитални активи никога не са били по-ценни от сега. Но това също означава, че всекидневно боравим с повече данни и повече устройства от всякога. Защитата на тези данни от непрекъснато нарастващия риск от киберпрестъпления поражда няколко предизвикателства като повишена усложненост, сигурност и грижа, свързана с разходите,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. „Правейки цялостната киберзащита удобна, ефективна и сигурна, Acronis може да помогне на хората и да гарантира, че всички техни данни са защитени.“

Новата версия на продукта е най-новото решение на компанията, което съчетава традиционна защита на данните  и киберсигурност в едно решение. В резултат на този подход, Acronis True Image 2020 е единственото персонално решение за справяне с всички пет вектора на киберзащитата – гарантирайки безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните (SAPAS).

Този уникален подход гарантира, че Acronis True Image 2020 предоставя лесна, ефективна и сигурна киберзащита на домашните потребители, просюмърите и малките бизнеси.

Леснодостъпни, надеждни резервни копия

Като всепризнат новатор в индустрията, Acronis вече е представял първи новости, свързани със защитата на потребителските данни. Тези постижения включват първите по рода си full image backups за домашни потребители и първото архивиране, предлагащо възможност за клониране на системен диск – както на Windows, така и на Mac. В допълнение, това все още е единственото решение за създаване на резервни копия, което включва интегрирана защита срещу злонамерен софтуер, базирана на изкуствен интелект, както и сертифициране и проверка на автентичността на данните, базирани на блокчейн. Активирането на автоматично копиране на локални резервни копия в облака е най-новото в историята на компанията на модерните иновации.

Също така, Acronis True Image 2020 улеснява потребителите в процеса на запазване на всички данни, приложения и системи в безопасност. Въпреки, че независими тестови лаборатории вече са заключили, че Acronie True Image е до 10 пъти по-бърз 10 пъти по-бърз от конкурентни продукти, версия 2020 представя нов формат за създаване на резервни копия, който осигурява по-добра цялостно представяне, включително още по-бързи скорости на бекъп и възстановяване. Това дава възможност на потребителите за още по-бърз достъп до файлове в облака.

Новият Tray Notification Center предоставя на потребителите последните актуализации за състоянието на процеса по създаване на резервни копия, за да могат бързо да разрешават своите проблеми. В допълнение, те ще получават последните новини за подобряване на тяхната киберзащита.

 “Acronis True Image е един от малкото продукти които дават индустриално ниво на сигурност за малкия и среден бизнес, без това да налага повишаване на цената на продукта. С уникалната по рода си технология – Acronis Active Protection потребителите добавят още един допълнителен слой към защитата на своите данни и ресурси. Технологията е изключително добра в защитата срещу атаки от тип зловреден код и криптовалутни атаки, чиято основна цел са не само големите корпорации, а дори малкият и среден бизнес. Поддържането на актуален бекъп на служебната информация, автоматично предотвратява евентуални загуби след заразяване с вирус или в случай на повреда във вашето устройство. Ние от Клико България ви съветваме – “Safety First”, не оставайте бизнесът ви на случайността атаката да го пропусне, а винаги имайте актуален Архив на вашата информация.”, коментира екипът на Клико България.

По-добър контрол

В допълнение към подобрената технология за създаване на резервни копия, Acronis True Image 2020 гарантира, че потребителите могат да запазят данните си в безопасност, където и да се намират те. Новата версия позволява на потребителите да избират с кои Wi-Fi мрежи да се правят резервните копия, което им позволява да избягват несигурните общодостъпни мрежи, които могат да изложат данните им на риск.

Потребителите искат също така да са сигурни, че процесът на бекъп не пречи на работата с техния компютър, като например да изтощава батерията на лаптопа. С Acronis True Image 2020 потребителите контролират кога да се правят резервни копия. Например, когато батерията е с капацитет под 40%, резервните копия няма да се изпълняват.

По-сигурни срещу киберзаплахите

За последните три години Acronis True Image е единственото персонално бекъп решение с вградена анти-малуер защита, подсилена от изкуствен интелект. Интегрираната технология, наречена Acronis Active Protection, спира рансъмуер и крипто-джакинг атаките в реално време и автоматично възстановява всички засегнати файлове.

Вместо да сканира за зловреден софтуер, технологията следи поведението на системата за поява на евентуални атаки. В резултат на този подход тя е изключително ефективна при откриване и обезвреждане на всякакъв вид атака, включително форми на рансъмуер, които никога не са били виждани досега. Тази технология е блокирала повече от 400 000 рансъмуер атаки през изминалата година.

Макар и добре работеща, тази защита, подсилена от изкуствен интелект, е подобрена в новата версия на Acronis True Image 2020. Тя включва усъвършенствани модели за машинно обучение, за да направи Acronis True Image 2020 още по-ефективен при спиране на всички видове киберзаплахи.

“Acronis True Image 2020 предлага лесно за употреба приложение с поддръжка на всички основни операционни системи, което потребителят може сам да конфигурира, благодарение на интуитивния интерфейс и опростения дизайн на етапите за конфигуриране. Добавянето на възможност за автоматичен бекъп в облака след успешно приключване на архивиращата задача и другите допълнителни функционалности, показват че Аcronis слуша клиентите си и развива продукта в посока опростяване на стъпките и разрешаване на Acronis True Image  да се грижи за успешен бекъп, без това да нарушава работата на потребителя.

Дребни на пръв поглед подобрения като Back up on Selected Wi-Fi, Custom Power Management и Enriched Anti-Ransomware правят продукта особено важна част от всяка работна станция.“, коментира Георги Терзиев, Системен Администратор, Контракс и Димитър Пенев, Системен Архитект, Контракс.

Цени и наличност

Предлагат се три версии на Acronis True Image :

· Standard е многогодишен лиценз, предназначен за клиенти, които съхраняват своите данни само на локални дискове. Не са включени облачни хранилища или функции, базирани на облака. Включва локално създаване на резервни копия на неограничен брой мобилни устройства. Цените започват от $49,99 за един компютър.

· Advanced (най-популярната опция) е едногодишен абонамент, който включва 250 GB Acronis Cloud Storage и достъп до всички функции, включително локални и облачни архиви на неограничен брой мобилни устройства. Цените започват от $49,99 годишно за един компютър.

· Premium е едногодишен абонамент, който включва блокчейн базирано сертифициране на данни и възможности за електронен подпис, както и 1 TB облачно пространство в Acronis Cloud Storage. Цените започват от $99,99 годишно за ед ин компютър.

Всички версии включват Acronis Active Protection – защита, базирана на изкуствен интелект срещу злонамерен софтуер, и обхващат неограничен брой мобилни устройства. Клиентите с абонамент могат да закупят допълнително място за съхранение в облака при нужда.

За Acronis

Acronis е световен лидер в киберзащитата– при решаването на предизвикателства за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) с иновативен бекъп, сигурност, възстановяване при срив данни и решения за синхронизиране и споделяне на файлове в корпоративна среда, работещи в хибридни облачни среди. Благодарение на технологиите с изкуствен интелект и удостоверяването на данни, базирано на блокчейн, Acronis защитава всички данни и приложения във всяка среда. С 500 000 бизнес клиенти и голяма световна общност от API доставчици на услуги, дистрибутори и ISV партньори, на Acronis се доверяват 80% от компаниите от Fortune 1000 и има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по целия свят и клиенти и партньори в над 150 страни. Научете повече на acronis.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

За първи път българин оглавява управителния съвет на влиятелната европейска организация с над 20-годишна история

Невен Дилков, основател и управител на Нетера, стана председател на Борда на директорите на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации ecta (European Competitive Telecommunications Association).

Той е първият българин в над 20-годишната история на организацията, който застава начело на управителния й съвет. Членовете на ecta го избраха на отчетно-изборно събрание на 18 януари 2021 г.

ecta представлява интересите на стотици водещи телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

„Заемам поста с ясната цел да постигаме конкретни резултати! Ще се постарая да подпомогна организацията в посока на това да е по-активна и да води съществени разговори с регулаторите и със законодателите, когато има нужда и възможност да се влияе за подобряване на конкурентната обстановка в телеком индустрията в цяла Европа“, коментира Невен Дилков.

Той подчерта, че ще продължи да работи за утвърждаване на принципите на организацията:

„ecta винаги е защитавала позицията, че конкуренцията движи пазара, а малките и средни оператори са гръбнакът на икономиката. Те са пионерите и проводниците на добрите практики в телеком индустрията – добро и качествено обслужване, голям процент инвестиции спрямо приходи, иновативни и качествени услуги, по-благоприятни и достъпни условия за крайните потребители“, допълни Невен Дилков.

Като основател и управител на най-големия независим телеком в България – Нетера, Невен Дилков има над 25-годишен опит в индустрията. Той е член на Борда на директорите на ecta от 2018 г. На 30 март 2020 г. става негов зам.-председател, а на отчетно-изборното събрание, проведено на 18 януари 2021 г., е избран за председател.

Невен Дилков участва в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации и др. Член е на Експертния обществен съвет за управление на регистрите “.бг” и “.bg” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Невен Дилков е основател и собственик също и на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Заедно с партньори и колеги той създава и развива и до днес мащабни бизнес проекти като Neterra.TV, Cloudware.bg, NetFleet.bg, Sofia Data Center.

Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е завършил с отличие и cumma sum laude West Virginia Wesleyan College, САЩ.

В Борда на директорите на ecta, считано от 1 януари 2021 г., влизат:

  • Г-н Невен Дилков, управител на Neterra – председател;
  • Г-жа Тициана Талеви, отговорник по регулаторните въпроси на Fastweb – заместник-председател;
  • Г-жа Анна Бигот Anna Bigot, съветник по европейските въпроси на Bouygues Europe;
  • Г-н Джем Челебилер, главен изпълнителен директор на Turknet;
  • Г-н Пабло Фрейре, главен стратегически директор на Masmovil;
  • Г-жа Кери Гилдер, главен изпълнителен директор на Colt Technology Services;
  • Г-н Максим Ломбардини, заместник-председател на Съвета на директорите на Iliad;
  • Д-р Марк Шютце, член на Съвета на директорите на Drillisch Netz AG.

ecta е общоевропейска проконкурентна търговска асоциация, която представлява повече от 100 от водещите телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в Европа. Членовете на ecta споделят убеждението, че конкуренцията е най-добрият двигател за ефективни инвестиции и най-големият стимул за иновации. Тя води до по-голям избор и ползи за гражданите и бизнеса, както и за европейската икономика като цяло. За повече информация относно дейността на ecta посетете ectaportal.com.

Продължете понататък

Tехнологии

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

MIKA

публикувано

на

от

Новият монитор Philips 288E2UAE (28″/71,1 см), със своите 1,07 милиарда цвята, USB 3.2 SuperSpeed трансфер на данни и тънък, атрактивен дизайн, е перфектният избор за потребители, търсещи стилна външност и представяне на професионално ниво. Новият монитор Philips е идеалното решение за много различни ситуации и настройки, благодарение на набора от функции, които се асоциират обикновено с бизнес средата и отвеждат работата в домашни условия на следващото ниво.

Живот в цвят

Когато става дума за висока резолюция, детайли и изображения, няма допустим компромис. Потребителите очакват най-доброто преживяване от всеки дисплей, независимо дали е на смартфон или телевизор. Когато времето пред екрана на компютъра е значително, това става още по-важно в ежедневието. Новият монитор  Philips 288E2UAE предлага UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160) изображения и UltraWide технология с 1,07 милиарда цвята. Всеки цвят оживява и всеки детайл е подчертан при обработката на снимки, видеа и електронни таблици. Новият 28” дисплей използва IPS LED технология с широки ъгли на видимост и SmartContrast за дълбоки черни детайли, които осигуряват удовлетворяващото зрително преживяване, очаквано от потребителите на Philips. Когато задачите са много и сложни, потребителите могат да разчитат на технологията MultiView за едновременно свързване на две устройства, като например PC и преносим компютър.

Бързо и лесно

За работа, забавление или която и да е задача потребителите изискват скорост и лекота. Новият монитор Philips предлага USB 3.2 SuperSpeed технология с един USB към компютъра и четири гнезда за свързване на устройства, така че потребителите могат да свържат тяхната клавиатура и мишка към монитора. Един USB порт поддържа бързо зареждане и отговаря на стандарта USB-IF Battery Charging (BC1.2) като позволява на ползвателите да зареждат техните съвместими смартфони. Като още опции за връзка мониторът предлага HDMI и DisplayPort. Всички конектори са разположени на хоризонталната лента на гърба на монитора, а системата за управление на кабелите помага за поддържане на работното място подредено. Бутонът EasySelect представлява джойстик, който позволява бърз достъп до менюто на монитора и улеснява настройките. Всеки детайл е проектиран така, че да запази предната рамка изчистена и да спомогне за поддържане на подредена работна среда.

Дизайн и удобства

Мониторите Philips са известни със своя елегантен дизайн и комфортни функции, и Philips 288E2UAE остава верен на тези обещания. Моделът е с ултра тънки рамки, по-тънък страничен профил и елегантна стойка, което го прави идеален избор за домашния интериор. Настройващата се стойка може да бъде накланяна (-5/20 градуса) и позиционирана на оптималната височина, благодарение на функцията за повдигане със 100 мм. Щадящ очите, Philips 288E2UAE разполага с екран против отблясъци, EasyRead режим за четене като от хартия и Flicker-free технология, както и LowBlue режим за комфортно използване.

Този монитор Philips се отличава и с устойчивите си характеристики. Съответстващ на стандарта RoHS, той има сертификати EnergyStar 8.0 и TCO, не включва живак и олово и използва 100% рециклируема опаковка.

Philips 288E2UAE ще е наличен от февруари на препоръчителна крайноклиентска цена от 645 лв. с ДДС.

Повече информация за мониторите Philips: https://www.philips.co.uk/c-m-pc/monitors

Продължете понататък
Lifestyleпреди 19 часа

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

Културапреди 19 часа

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен – любовта в изкуството и изкуството на любовта

Tехнологиипреди 21 часа

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

Кинопреди 22 часа

Награждаваният турски сериал „Вътрешен човек“ с премиера по TDC

Lifestyleпреди 22 часа

В „Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия

Lifestyleпреди 23 часа

София през погледа на „Софиянци“ – в нова документална поредица по Bulgaria ON AIR 

Lifestyleпреди 2 дни

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 2 дни

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 2 дни

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 2 дни

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Горещо