Открийте ни и в

Lifestyle

adidas с нова колекция спортни сутиени

Avatar

публикувано

на

adidas Bra Revolution 3

снимка: ПР

Когато говорим за спортно облекло, години наред нуждите на жените бяха пренебрегвани. След редица изследвания, които доказват вредата от носенето на неправилен размер сутиен, редом с широкото недоволство на жените професионални атлети от качеството на спортното облекло – adidas пусна новата си колекция спортни сутиени, която се състои от 43 модела.

Вдъхновен от посланието Impossible Is Nothing, adidas се ангажира да създава иновации, които да отговорят по-добре на нуждите на жените. Като част от ангажимента adidas работи в тясно сътрудничество с независимия изследователски институт – Университета в Портсмут. Учените откриват, че жените, носещи неправилен размер сутиен по време на тренировка, могат да изпитат същото гравитационно ускорение, което изпитват и пилотите от Формула 1 по време на тренировки и състезания. Това може да доведе до потенциални увреждания.

Базирайки се върху конкретни изследвания, adidas модернизира продуктите си и създаде изцяло нови спортни сутиени, които да осигурят максимален комфорт и перфектно прилягане, благодарение на най-новите технологични материи и иновации в дизайна. Новата колекция дава богат избор на сутиени за спортове с ниска до средна интензивност; спортни сутиени, предназначени за по-интензивни тренировки и такива за бягане, които дават най-висока степен на опора на гърдите при движение. Колекцията предлага разнообразие на модели и размери, за да може повече жени да се докоснат до спорта без ограничения.

Реклама

COREFLOW LUXE STUDIO MEDIUM SUPPORT BRA: Новата материя adisoft дава усещане за първокласен комфорт и пълно прилягане докато спортувате. Вдъхновени от дизайна на балетното облекло, спортистите могат да достигнат пълен обхват на движение.

POWERIMPACT LUXE TRAINING MEDIUM SUPPORT BRA: Сутиенът предлага допълнително покритие и средна степен на опора на гърдите. Иновативният му дизайн включва удобен преден фиксатор за регулиране на степента на опора, докато новата тъкан adidas adiflex осигурява гладко прилягане по тялото. Технологията зад шевовете на сутиена е проектирана да помогне за намаляване на триенето при дълги тренировки.

FAST IMPACT LUXE RUN HIGH SUPPORT BRA: Създаден да осигури най-висока степен на опора при бягане, сутиенът дава 360-градусова регулируемост. Това, от своя страна, дава на спортистите пълен контрол на прилягането. Новата материя adiform на adidas осигурява лекота, докато технологията AEROREADY спомага за проветривостта.

По повод появата на новата колекция, Amy Charlton, старши продуктов директор в adidas, казва: „Имаше значителна липса на информация при разработването на спортни сутиени, затова ние започнахме да работим с учени от Университета в Портсмут. Нашата идея беше да подобрим значително досегашните спортни сутиени и да създадем иновация, която да отговори по-добре на нуждите на жените. Неправилният размер спортен сутиен оказва сериозно влияние върху ефективността по време на тренировка. С тази колекция ние се надяваме, че ще помогнем на повече жени да изпитат удоволствие от спорта.”

Последствията, до които може да доведе носенето на грешен размер сутиен, не се дискутират често в обществото, затова аdidas си партнира с професор Joanna Wakefield-Scurr, ръководител на изследователската група в Университета в Портсмут, за да може да се осветли тази важна тема.

Реклама

Професор Joanna Wakefield-Scurr добавя: „Жените имат нужда от еднаква степен на опора независимо от спорта, който практикуват. Липсата на такава може да доведе до необратими последствия. Този аспект в спорта продължава да бъде пренебрегван, затова се радвам на партньорството ни с adidas, защото съзнават важността на тази тема.“

adidas Bra Revolution 1

снимка: ПР

За да подкрепи жените спортисти, аdidas работи с различни партньори с мисията да открие какво търсят жените в идеалния спортен сутиен и влиянието, което може да окаже той върху тяхното представяне.

По повод важността от носенето на правилния размер спортен сутиен олимпийската скиорка Mikaela Shiffrin споделя: „Спортните сутиени са едно от нещата, за които винаги внимавам, защото неправилният размер може да ме извади извън равновесие. За мен е важно да бъда напълно фокусирана по време на състезание, а носенето на неподходящ спортен сутиен оказва огромно влияние върху представянето ми както психически, така и физически.“

Mikaela взе участие в кампанията на adidas, a заедно с нея се включиха инструкторката по йога Jessamyn Stanley, спринтьорката и медалист от европейско първенство – Lisa-Marie Kwayie, британският модел Ellie Goldstein и японската актриса и телевизионна звезда Rola. В България кампанията се реализира с участието на поп изпълнителката Прея, популярната инфлуенсърка и makeup artist Евгения Джаферович, певицата Маги Джанаварова и дългогодишната състезателка по карате Шотокан и капитан на бегаческата общност на adidas – Надя Младенова.

Реклама

Правилният размер спортен сутиен е от съществено значение за ефикасността, затова adidas пусна онлайн услуга, която да гарантира, че повече жени ще имат възможност да купят правилния размер за тях. Колекцията e налична от 14 февруари в магазините на adidas или онлайн.