Connect with us

Lifestyle

Air France възстановява полетите до България от 15 юли

Avatar

Публикувано

на

AirFrance

Air France постепенно засилва своя график за лято 2020 г. и първият полет до София се очаква да бъде на 15 юли. Компанията планира  полетите до летище „Шарл де Гол“ и обратно да се изпълняват два пъти седмично – всяка сряда и неделя.

До края на юни Air France ще изпълнява 20% от обичайния си за сезона график. Постепенното увеличаване на полетите и дестинациите ще продължи, достигайки 35% от първоначално планираните през юли и 40% през август. Всички полети ще бъдат съобразени с разпоредбите за пътуване и здравните мерки на Световната здравна организация.

Air France планира да обслужва близо 150 дестинации, което е  80% от обичайната мрежа на превозвача. Ще се възобновят маршрутите между Париж и френските задморски територии, включително от и до средиземноморския остров Корсика. От компанията планират постепенно увеличаване на броя на полетите не само до сезонните морски  дестинации, но и до всички традиционно обслужвани региони на света.  Приоритетните дестинации в Европа са Испания, Гърция, Италия и Португалия.

Предвиденото разписание на полетите ще се изпълнява от 106 от общо 224-те самолета във флота на компанията.

„Вярваме, че хората трябва да пътуват отново и да имат възможност да се срещнат с близките си. След този труден период, очакваме с нетърпение да посрещнем нашите клиенти на борда. Целият персонал на Air France – както на земята, така и на борда на самолетите, ще гарантира на пътниците най-високо ниво на безопасност и хигиенни мерки“, заяви изпълнителният директор на Air France Ан Ригаил.

Очаква се постепенно възстановяване и на пътническите и карго полети на дълги разстояния.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement