Connect with us

Lifestyle

Air France увеличава полетите си от София за летния сезон

Avatar

Публикувано

на

A318 A319

снимка: ПР

За да подпомогне постепенното възстановяване на пътуванията, очаквани през летния период, Air France увеличава броя на полетите до най-търсените дестинации за почивка. Сред тях е и България. Към настоящия момент полетите до София са 3 пъти седмично, като се планира включването на още един полет седмично от 7-ми юни, а от 5-ти юли до 29-ти август, по време на летния пиков сезон, маршрутът да бъде изпълняван ежедневно.

Общият брой на сезонните маршрути, които авиокомпанията ще изпълнява през лятото е 80, включително 22 нови – до Франция, Европа и Северна Африка. Те ще бъдат добавени към вече съществуващия график на полетите на френския превозвач.

14 нови маршрута в Европа и Северна Африка

Авиокомпанията добавя 14 нови маршрута към мрежата на средни разстояния в Европа и Северна Африка. Така клиентите ще имат избор от 39 нови сезонни почивни дестинации. Сред тях са Танжер и Агадир, Монастир, Валета, Лас Палмас, Корфу, Родос, Бари, Ибиса, Алжир, Катания  и др.

Advertisement

8 нови маршрута във Франция

41 са сезонните маршрута във Франция, сред които и 8 нови. Част от новите дестинации са Аячо, Бастия, Калви,Фигари, Страсбург и Кан.

В най-скоро време се очаква и графикът на полети на дълги разстояния за летния сезон. Всички клиенти могат да проследяват актуалната информация за разписания и цени на  www.airfrance.com. От началото на кризата с COVID-19, компанията осъществява непрекъснат мониторинг на здравната ситуация, в реално време с цел предлагане и взимане на най-гъвкавите решения в зависимост от ограниченията за пътуване.

Като част от своята търговска политика, Air France предлага възможност за пълна промяна на всички билети и резервации до 31 декември 2021 г. По този начин клиентите могат да променят резервацията си без разходи, да получат кредитен ваучер или да им бъде възстановена цялата сума, ако се откажат от пътуването . Ако полетът бъде отменен от авиокомпанията, клиентът може да отложи пътуването си, да поиска пълно възстановяване на билета или да получи ваучер за кредит, който също се възстановява, ако не се използва.

В настоящата ситуация, здравето и безопасността на  клиентите и персонала са основен приоритет на Air France.  Компанията осигурява оптимални здравословни и хигиенни условия на всеки етап от пътуването. Всички повърхности, до които клиентите имат контакт се дезинфекцират преди всеки полет. Системата за пречистване на въздух на борда на самолетите е оборудвана с HEPA-високоефективни въздушни филтри, идентични с тези, използвани в болничните операционни зали. Въздухът в кабината се обновява на всеки 3 минути, а всички пътници са задължени да носят предпазна маска на борда на самолета и през цялото време на пътуването.

Advertisement

В отговор на въведено от много държави изискване за предоставяне на отрицателен тест за COVID-19 непосредствено преди заминаването,  алиансът SkyTeam, чийто основател е Air France, разработи интерактивна карта на одобрените лаборатории, която подлежи на непрекъсната актуализация.

Continue Reading
Advertisement