Открийте ни и в

Lifestyle

Airbus и Routehappy обединяват сили

MIKA

публикувано

на

Бихте ли резервирали хотелска стая без да сте видели нейни снимки? Малко вероятно. Във време, в което консуматорите имат повече информация отвсякога, за да взимат най-добрите решения за покупки, пътниците на авиокомпании все още имат малко яснота относно полета преди да направят резервация.

 Водещият авиационен производител Airbus обединява сили с платформата за  покупка на полети Routehappy, за да ускорят заедно трансформацията на този тип пазаруване от стандартно към индивидуално. Съюзът Airbus Routehappy помага на авиокомпаниите да създават убедителни, конкретно таргетирани и индивидуални оферти като например широчина на седалката, лично пространство и забавление по време на полет. Още четири водещи авиокомпании се присъединяват към  Airbus Routehappy – Cathay Pacific, Emirates, Lufthansa Group и Singapore Airlines.

 По време на туристическото изложение ITB в Берлин, ръководителят на пазарни и продуктови стратегии на Airbus Боб Ланг каза: „Проучване след проучване показва все по-нарастващото значение на преживяването по време на полети за повече от 3,5 милиарда души, които пътуват по въздух всяка година. И все пак пътниците имат малко информация, когато резервират своя полет. Най-накрая това се променя.“

 „С промяната на компаниите идва и персонализирането при пазаруването на полети. Пътниците имат нужда от по-добра информация, а индустрията се нуждае от платформа, която да им помага да представят предлаганите от тях продукти“, каза Робърт Алберт, изпълнителен директор на Routehappy. „Нашето сътрудничество в Airbus дава възможност на компаниите да създават и разпространяват богато съдържание, което е от голямо значение за това как си купуваме полети.“

Хавиер Лагардер, ръководител разпространение на Lufthansa Group Hub Airlines, каза:

„Увеличаването на възможността на потребителите да избират най-подходящите оферти е в основата на нашата стратегия за дистрибуция. Една инициатива като Airbus и Routehappy поддържа така необходимата трансформация на въздушния транспорт чрез предоставяне на богато съдържание и опции за пътниците. През последните няколко години, ние развихме нашия опит с полети и обслужване до изцяло нови висоти и сме изключително развълнувани да ги представим на туристи от целия свят“.

 “Непрекъснато се стремим да повишаваме качеството на преживяването на нашите пътници на всеки етап от пътуването им с нас – това започва още от момента, когато планират своето пътуване. Тази инициатива ще ни даде възможност да демонстрираме превъзходството на предлаганите от нас продукти.” каза Тоби Смит, генерален мениджър продажби и дистрибуция на Cathay Pacific.

 “Това е фантастична инициатива, която ще даде още повече възможности на пътниците”, каза Пол Старс, старши вицепрезидент глобални продажби в Emirates. “Ще се радваме по този иновативен начин да представим на потребителите на въздушния транспорт бордното обслужване и уюта на нашата водеща A380 флота.”

 Хенри Хартфелт, президент на Atmosphere Research Group, каза: „По-голямата част от пътниците се интересуват от подробности за техните полети и такъв тип информация ще им бъде полезна при бъдещи резервации. Компаниите, които предлагат такива услуги, ще имат възможност да се облагодетелстват, предлагайки своите персонализирани продукти.“

 “Airbus изгражда най-модерното и удобно семейство самолети. Самолети като A350 XWB се открояват със своя тих и климатизиран интериор и предлагат на всеки пътник по-голямо пространство”, добави Боб Ланг. “Водещи авиокомпании са инвестирали значителни средства в своите самолетни услуги, в комфорта на кабината, както и в цялостното преживяване на пътниците. От сега нататък, те ще могат да си представят ясно, да избират и да се възползват от предимствата на това ново поколение самолети.”

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Щрак!

Before Creating Academy организира един от най-мащабните фото конкурси у нас BECA Photo Award

MIKA

публикувано

на

от

Международно жури ще определи победителите, на които ще бъде разпределен награден фонд от над 4000 лева

Академията по фотография BECA | Before Creating Academy поставя забележително начало на годината, в която посреща вторите групи с курсисти и организира един от най-мащабните фотографски конкурси в страната – BECA Photo Award. Като жури са привлечени световно признати имена във фотографията от различни страни, които ще определят най-добрите сред участниците.

Победителят в конкурса BECA Photo Award ще получи парична награда от 2 000 лева, възможност за самостоятелна изложба, както и стипендия за обучение в Академията на стойност 560 лева.

Организаторите вярват, че проектът ще сложи страната на картата на света като място, където се работи по развитието на млади автори и където се случва качествена фотография на световно ниво. Участието в конкурса е напълно безплатно.

Инициативата се организира с изключителен ентусиазъм и внимание, за да подкрепи морално и финансово автори и да развива фотографията в България. Идеята е да се стимулират и мотивират автори да обръщат внимание на социални теми чрез визуален фотографски подход. Да се възпита у тях желание да показват своята фотография и тя да бъде видяна и оценена от правилните хора. Основна цел на организаторите е и да се популяризира тяхното творчество, което е достойно за показване във фотографски галерии не само в страната, но и по света.

Участниците ще бъдат оценявани от международни експерти по фотография, които ще изберат и победителите за BPA 2021. Официалните членове на журито Anastasia Taylor-Lind (Великобритания), Judith Prat (Испания), Raquel Benito (Испания), Надежда Чипева (България), Eduardo Momeñe (Испания), Camilo Racana (Франция), Владимир Василев (България) и Mohammed Salem (Палестина) с радост приеха поканата да оценяват в конкурса и да селектират най-добрите кандидати. Всички те са известни куратори, мениджъри на галерии, арт директори и успели фотографи с голям опит и многобройни изложби и награди.

Единственото изискване към участниците е тяхната работа да представя цялостен фотографски проект (произведение) от 10-15 кадъра, независимо дали е от документален, портретен или концептуално-художествен характер. 

Главен партньор на инициативата е международно утвърдената платформа Picter, която ще предостави удобствата на платформата си за нуждите на BPA при преодоляване на трудностите породени от пандемията от Ковид-19. В началото на месец юни след края на записванията, осемчленното жури ще има възможността да прегледа и оцени участниците онлайн през платформата на Picter, където ще се осъществи и кандидатстването за конкурса. Те ще изберат победителите на BPA за 2021 г. от предварително селектирани и публично анонсирани десет проекта. Обявяването и церемонията по награждаването на победителите ще се състои през месец юни.

Наградният фонд е на стойност над 4000лв. Печелившият проект ще стане част от самостоятелна изложба на автора.

Втората награда е ваучер за фотографска техника на стойност 1000лв., предоставена от другия главен партньор на инициативата – магазин Photosynthesis.

„Чрез създаването на тази инициатива се надяваме, освен всичко, да помогнем и в изграждането на едно фотографско общество от млади талантливи автори.“, споделят организаторите на конкурса.

Повече информация за условията за участие, наградите и журито, можете да прочетете на сайта на BECA Photo Award. 

Записванията започват на 15 март 2021 г. и продължават до 31 май 2021г.

Обявяването на финалистите, както и церемонията по награждаването, ще се случат през месец юни 2021г.

Продължете понататък

Lifestyle

Над 200 000 аудиокниги в каталога на Storytel за две години в България

MIKA

публикувано

на

от

В навечерието на втората си годишнина на българския пазар, Storytel отбелязва все по-бързо нарастващ интерес към качественото аудио съдържание у нас. Следвайки глобалната тенденция за по-голяма консумация на аудио формати, през изминалата 2020 г. потребителите на приложението са изслушали близо 2 млн. часа аудиокниги и аудиосъдържание от български и английски автори.  Впечатляващи резултати показват и първите два месеца на 2021 г., през които феновете на Stоrytel са отделили 480 000 часа за любимите си аудиокниги.

От старта на услугата в България през 2019 г., каталогът от интригуващи заглавия се обогатява ежеседмично, като към днешна дата част от него са 1850 произведения на български език и над 200 000 на английски език. Любими заглавия на българските слушатели са бестселърите “Шантарам”, “Sapiens. Кратка история на човечеството”, българската класика на Димитър Димов “Тютюн”, както и поредицата за Хари Потър, озвучени съответно от Георги Георгиев – Гого, Момчил Степанов, Симеон Владов и Силвия Петкова. 

С бързи скорости расте и българското семейство от любими разказвачи и автори на Storytel. Шведската стрийминг компания предоставя на своите потребителите ценния достъп до постоянно обновяващо се литературно аудиосъдържание на български език, като залага на любимите гласове на актьори, радио и телевизионни водещи в страната и заглавия на предпочитани български автори. Мисията на Storytel историите да бъдат достъпни до всеки, навсякъде и по всяко време подкрепят имена като Георги Господинов, Виргиния Захариева, Анна Цолова, Ники Кънчев, Георги Тошев, Линда Русева, Яна Кузова, Лидия Михова, Даниел Цочев и много други. До момента платформата работи с над 150 разказвачи. Част от голямото българско семейство на Storytel изпрати и своя персонален поздрав с любими цитати от книги към слушателите по случай втория рожден ден в България. (Видео)

През изминалата година първенството за предпочитан жанр се държи от криминалните истории. Интересно наблюдение е, че в динамиката на 2020 г. голяма част от аудиторията се е насочила към категорията “Самоусъвършенстване”. Други силни категории през 2020 г. са Романи, Класика, Биографии и Детският жанр. Последната категория, става още по-атрактивна с появата на “Хари Потър” и други детски заглавия като “Смърфовете” с гласа на Поли Генова и “Angry Birds”, прочетени от Павел Владимиров. Вдъхновени от интереса на българския слушател към книги за самоусъвършенстване, Storytel подариха на своите слушатели и подкаст на тази тема. “Голям да пораснеш” е първият подкаст на бранда, създаден от писателя и психотерапевт Мадлен Алгафари.

Аудио форматите стават все по-популярни сред глобалната публика. Те ангажират потребителите лесно, поради удобството да бъдат слушани във всеки един момент и навсякъде, и възможността да бъдат съчетани с друга активност от ежедневието, като разходка в парка, готвене или спорт. По случай 2 години Storytel в България, платформата кани бъдещите си потребители да станат част от голямото семейство със специална оферта. Специалното предложение е валидно за периода 24.02 – 28.02. Повече информация може да откриете тук.

Продължете понататък

Горещо