Connect with us

Музика

Alborosie пристига за пръв път в България директно от Ямайка!

Avatar

Публикувано

на

Alborosie FreedomAndFyah VisuelHD

Един от колосите на световната реге сцена гостува премиерно в България, за да подари на всички фенове един незабравим лайв в клуб *MIXTAPE 5* на 6 ноември. ALBOROSIE & Shengen Clan Band включват София в световното турне по представяне на най-новия си албум Freedom & Fyah. Реге легендата ще изпълни  вечни реге химни като: „Kingston Town“, „Herbalist“ , „Still Blazing“ и други, както и парчетата от новия си албум, издаден през 2016. Преди него на сцената ще излезнат българските реге машини ZAFAYAH & FRIDDIM STEPPAZ, които ще нажежат атмосферата с огнен сет от първокласен авторски материал. Музиката между живите изпълнения ще е внимателно подбрана от друг реге двигател за територията на България, а именно SELECTOR LAZY FACE.

Италианецът с ямайска душа, роден и израснал в Сицилия, в момента е логично позициониран в Кингстън – Ямайка. ALBОROSIE е един от основните виновници за разпространението на реге културата в световен мащаб редом с иконите – фамилия Marley. Определян като един от най-значимите реге артисти на световната сцена за всички времена, той е отговорен за възраждането на roots reggae жанра, както и rub a dub стила, който е силно застъпен в творчеството му. Мулти-инструменталистът, специализирал се в китара, бас, ударни и пиано, изпълнява култовите си парчета пред стотици хиляди фенове по целия свят вече над 15 години. Работил е с имена като Kymani Marley, Abyssinians, Protoje, Etana и др. С над 10 издадени студийни албума, Alborosie безспорно заема мястото на един от най-продуктивните артисти, диктуващите стилови правила в тази музика и култура, като с последния си Freedom & Fyah излага социалната си позиция по-силно отвсякога!

„Албумът е доста концептуален – с голяма дъб насоченост, но и със захождания към дъбстепа и електронната музика в някои парчета. Регето е социална музика, и съответно пея за политика, любов, но най-вече за свободата и огъня (Freedom & Fyah). В албума можеш да чуеш песни за свободата, но за да я достигнеш трябва да минеш през огъня и точно поради този факт не мога да се правя, че всичко в този свят е прекрасно. Хората (включително и аз) обичат да се представят под добра светлина, но ако погледнеш малко по-внимателно, ще разбереш, че не всеки е това, за което се представя.  В крайна сметка всички ние сме хора, всички правим грешки, и това са неща от живота. „

Не пропускайте този култов лайв на реге легендата ALBOROSIE и неговия бенд в пълен състав SHENGEN CLAN BAND, които  на 6 ноември ще гостуват в клуб *MIXTAPE 5* като част от световното си турне Freedom & Fyah!

Локалният съпорт е оставен в отговорните ръце на ZAFAYAH & FRIDDIM STEPPAZ + SELECTOR LAZY FACE.

Врати: 20:00 ч.
Начало: 21:00 ч.

Advertisement

Билети: Ранно Пиле“ (първите 100 бройки) – 35 лв. предварителна продажба от Бар „Петък“

„Стандартни“ – 40 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim:
Линк: http://www.eventim.bg/bg/bileti/alborosie-live-sofia-club-mixtape-5-444371/event.html

На вход – 50 лв. в деня на събитието при останала наличност.

Препоръчва се предварително закупуване на билети, защото количеството е ограничено!

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement