Connect with us

Общество

Alec Benjamin с нов сингъл „The Way You Felt“

Avatar

Публикувано

на

maxresdefault 1

снимка: ПР

Мултиплатиненият изпълнител и автор на песни, Alec Benjamin, разкри официалното музикално видео към най-новия сингъл “The Way You Felt”. В режисираната от Miles & AJ визуализация, Alec се изправя срещу минала връзка, отбивайки се на спирки от споделената им история и преживява основни моменти – въпреки че този път е сам. Гледайте в официалния му YouTube канал ТУК.

“Харесвам музикални видеа, които имат способността да разказват историята отвъд текста на песента“, споделя Alec. “Когато написах ‘The Way You Felt’, се сетих за бивша приятелка и когато се стигна до заснемането на видеото, се почувствах вдъхновен да се върна на всички места, на които връзката ни се разгърна. Помислих си, че е перфектния начин да преживееш хубавите и лошите спомени и може би да получиш малко утеха, от която, очевидно,  имах нужда, защото все още пиша за това“. 

“The Way You Felt” е налична за слушане у нас ТУК чрез Орфей Мюзик / Elektra Records. При излизането на песента Billboard я похвалиха с думите:  “Болката се усеща истинска и успокояващият трак на Benjamin създава впечатлението, че шокът не е напълно осъзнат“. Alec направи телевизионното представяне на песента в The Late Late Show with James Corden. Гледайте клипа ТУК. За да отпразнува Деня на майката, Corden и майка му Margaret също приветстваха Alec и майка му  Janet в шоуто за специално интервю. Вижте го  ТУК.

Добавяйки още измерения към трака, той наскоро сподели акустична версия и версия на мандарин, озаглавена  “你的目光 (The Way You Felt)”. Песента се маркира като първото официално издание на мандарин от  Alec и дебютира на #1 в класацията Western New Music на NetEase Music в Китай, задминавайки новите издания от артисти, включително Lorde и Maroon 5. Състезавайки се с родно и международно издание, тракът се изкачи до #2 в платформата Viral Chart и на #8 в New Music Chart.  След като поднови ученето на езика по време на пандемията от COVID-19, той си колаборира с китайската актриса и певица Zhao Lusi за версия на мандарин на хитовия му сингъл “Water Fountain” по-рано тази година. Гледайте дуета в YouTube канала му ТУК.

Advertisement

Тази есен Alec ще се завърне на пътя за турне в Северна Америка с подкрепа от Harry Hudson. Приключението в 23 града започва на 14 септември от Санта Круз, Калифорния и завършва на 21 октомври в Помона. Заради изумителния интерес, той вече добави втори вечери на няколко места и премести шоуто си в Далас, Тексас от Canton Hall в The Bomb Factory. Оставащите билети за турнето са налични ТУК.

“The Way You Felt” следва възторжено аплодирания дебютен студиен албум на Alec през 2020, These Two Windows. Генерирал близо половин милиард стрийма за под една година, той съдържа хитовите сингли “Jesus In LA”, “Oh My God” и “Mind Is A Prison”. Привличайки широкообхватни похвали,  People възкликнаха: “Албумът е огромно важно събитие“, а Stereogum кръстиха изпълнителя “Завладяващ глас в модерната поп музика“. В допълнение към отразяване в статии на The New York Times, American Songwriter и др., Billboard отбелязаха, “Изгряващият изпълнител-автор на песни в поп музиката успява в това да превърне темата в отличителна според това как текстовете му се четат като разговори, идващи от сърцето“.

Alec Benjamin North American Tour Dates

September 14, 2021 – Santa Cruz, CA – The Catalyst

September 15, 2021 – San Francisco, CA – The Warfield

Advertisement

September 17, 2021 – Portland, OR – McMenamin’s Crystal Ballroom – SOLD OUT

September 18, 2021 – Seattle, WA – Showbox SoDo – SOLD OUT

September 19, 2021 – Vancouver, BC – Vogue Theatre

September 21, 2021 – Salt Lake City, UT – The Complex

September 22, 2021 – Denver, CO – Mission Ballroom

Advertisement

September 24, 2021 – Minneapolis, MN – Fillmore Minneapolis

September 25, 2021 – Chicago, IL – Riviera Theatre

September 26, 2021 – Royal Oak, MI – Royal Oak Music Theatre – SOLD OUT

September 28, 2021 – Toronto, ON – The Danforth Music Hall – SOLD OUT

September 29, 2021 – Toronto, ON – The Danforth Music Hall

Advertisement

September 30, 2021 – Montreal, QC – MTELUS

October 02, 2021 – Boston, MA – House Of Blues – Boston – SOLD OUT

October 03, 2021 – Boston, MA – House of Blues Boston

October 04, 2021 – Washington, DC – 9:30 Club – SOLD OUT

October 05, 2021 – Washington, DC – 9:30 Club

Advertisement

October 08, 2021 – Philadelphia, PA – Franklin Music Hall

October 10, 2021 – Nashville, TN – Marathon Music Works

October 11, 2021 – Atlanta, GA – Tabernacle

October 12, 2021 – Orlando, FL – The Beacham – SOLD OUT

October 15, 2021 – Houston, TX – House Of Blues – Houston#

Advertisement

October 16, 2021 – Dallas, TX – The Bomb Factory^#

October 17, 2021 – Austin, TX – Emo’s Austin

October 19, 2021 – Phoenix, AZ – The Van Buren – SOLD OUT

October 21, 2021 – Pomona, CA – The Glass House – SOLD OUT

^Upgraded from Canton Hall

Advertisement

#No Harry Hudson