Connect with us

Общество

Always се стреми да задържи момичетата в спорта

Avatar

Публикувано

на

LikeAGirl cover FB BG

Always се стреми да задържи момичетата в спорта чрез партньорства, които осигуряват достъп и подкрепа за тях навсякъде, за да продължат да играят #КатоМомиче

Колко често сме чували негативни коментари по отношение на момичета в спорта, без да се замисляме много много върху това? Колко пъти момичета около нас са се отказвали от спорта, без някой да ги насърчи да продължат напред? След като близо 7 от 10 момичета чувстват, че мястото им не е в спорта, не е чудно, че половината от момичетата се отказват от него до края на пубертета. Always си партнира с организацията на ООН за елиминиране на дискриминацията срещу жени „ООН Жени“ и с Международния олимпийски комитет (МОК) в световен мащаб, за да се промени това, защото спортът поддържа увереността на момичетата.

„По-рано това лято, Always отвори нова глава в своята мисия да спре спада в увереността на момичетата, който изпитват в пубертета, чрез насърчаване на всички момичета да останат в спорта и продължават да играят #КатоМомиче. Спортът е толкова важен за изграждането на увереност, но въпреки това на твърде много момичета им липсва поощрение, ресурси и дори достъп, които да ги накарат да продължат да играят“, каза Мишел Бетен, заместник-директор, Procter & Gamble. „Много сме развълнувани, че създаваме значими партньорства, които имат реално значение за това повече момичета да остават в спорта и за повишаване на осведомеността относно важната роля, която спортът играе в изграждането на увереността на момичетата.“

В събота в Рио де Жанейро, Бразилия, започнаха усилията за осъществяване на партньорството, като Always се ангажира да оказва подкрепата си на инициативата на ООН Жени и МОК – „Една победа води до следващата“, с която 2500 бразилки на възраст 10-18 години ще получат достъп до учебен план по спорт и изграждане на увереност, като част от шестмесечна пилотна програма. Тези три организации обединяват силите си, за да постигнат общата си цел да инвестират в уменията и обучението на момичетата, в подкрепа на поколение по-силни, по-уверени жени с права.

Учебният план по тази програма, разработен от партньора на ООН Жени – Women Win (Жените печелят) и адаптиран за програмата след олимпийските игри в Бразилия – доказа, че драстично подобрява увереността на момичетата и тяхното разбиране по въпросите на сексуалното здраве и права, финансите и икономическите права:

Advertisement
  • 89% от момичетата казват, че са лидери, в сравнение с 46% преди началото на програмата;
  • 68% от момичетата са повишили познанията си и разбирането си за насилието, основано на пола, а 93% от тях знаят къде да докладват за насилие;
  • Близо 80% от момичетата имат по-добро разбиране за сексуалното и репродуктивното си здраве и права и знаят как да предотвратят бременност и полово предавани инфекции.

Това съобщение е част от ангажираността на марката Always за насърчаване на момичетата да останат в спорта и да продължат да играят #КатоМомиче. Навсякъде по света си партнираме с местни организации, треньори и учители и им предоставяме прости, готови за употреба инструменти за комуникация и информация, за насърчаване на момичетата да продължат да играят #КатоМомиче.

Continue Reading
Advertisement