Открийте ни и в

Tехнологии

AOC представи 25″ QHD дисплей с IPS панел

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

AOC обогатява професионалната си линия с 25″ (63.5 см) модел, който предлага QHD резолюция от 2560 x 1440 пиксела. Q2577PWQ притежава висококачествен IPS панел с ултра широки зрителни ъгли по вертикала и хоризонтала. Този тип панел постига също и чудесна съгласуваност на цветовете. Притежавайки комбинация от впечатляващи цветове и резолюция, AOC Q2577PWQ е идеален за фотографи, дизайнери и професионалисти, които имат нужда от остри изображения.

Спираща дъха картина: новият AOC Q2577PWQ

Фотографи и взискателни домашни потребители, обърнете внимание

Професионалните фотографи, дизайнери и всички други професионалисти, които разчитат на остри като бръснач изображения, ще бъдат силно впечатлени от новият 25” модел на AOC. Със своята поразителна Quad HD резолюция от 2560 x 1440 пиксела (четири пъти повече от резолюцията на HD дисплей) и убедително екранно пространство 25-инчовият модел на AOC посреща нуждите на тези взискателни потребители. В допълнение, любителите на забавления ще могат да се възползват от краткото време за реакция от само 5 ms: функция, която се справя с „призрачните“ ефекти. По този начин феновете на филмите и игрите могат да се насладят на кристални и чисти изображения дори в най-динамичните сцени. Освен това, вградените стерео говорители с мощност 3 W помагат за освобождаване на пространство на бюрото и намаляване на кабелната плетеница като елиминират нуждата от отделни тонколонки. Новият Quad HD панел дава възможност на потребителите да се насладят на вида на цял уеб сайт, който са заредили на екрана, с един поглед и без изкривяване на изображението. За сравнение, актуалните Full HD дисплеи могат да покажат само 3/4 от това съдържание. Дори при увеличаване на изображението потребителите ще се наслаждават на текст с резки контури. Опционалният супербърз DisplayPort вход на монитора е идеален избор за предаване на съдържание с висока резолюция и постигане на плавна картина.

Усъвършенствана IPS технология

AOC са снабдили новия си QHD модел с усъвършенстван IPS панел. IPS  е една от най-производителните технологии за производство на дисплеи, налични към момента. По този начин AOC гарантира, че потребителите ще се възползват в максимална степен от високата точност на цветопредаването, контраста и широките зрителни ъгли (178°/178°). Благодарение на факта, че IPS панелите предлагат отлична цветна репродукция, те са идеални за фотография, графичен дизайн, видео редактиране, CAD/CAM, медицински приложения и софтуер за наблюдение. В допълнение на прецизната детайлност на изображението, яркостта е не по-малко важна. В тази връзка IPS технологията постига равномерна осветеност по площта на екрана.

Flicker-FREE технология в грижа за здравето на очите

Здравето на потребителите е фактор, който производителят на дисплеи AOC приема съвсем сериозно. Новият модел Q2577PWQ на AOC притежава функция, която гарантира нулево трептене. Трептенето представлява ефект на примигване, който се случва в момента, в който контролерът на LED подсветката настройва нивата на яркост по време на опресняването на изображението. Това може да повлияе на очите и да предизвика умора, без наблюдаващият дори да забележи. По този начин функцията Flicker FREE помага за намаляване на различните фактори, предизвикани от трептене и влияещи негативно върху здравето на очите.

Многостранен талант

За да осигури комфорт, висока продуктивност и здраве за гърба и врата на потребителя, AOC Q2577PWQ идва с широк набор от възможности, които помагат за намаляване на умората и подобряване на работната поза: възможност за настройка на височината с обхват 130 мм, обръщане в портретен режим, завъртане и накланяне. Освен това мониторът може да бъде фиксиран на VESA (100×100) съвместима стойка.

Надежден и ефективен

За да даде на потребителите избор от опции за свързване на различни източници на сигнал, AOC Q2577PWQ е снабден с DisplayPort, HDMI, DVI и VGA входове. По този начин не е проблем да свържете игрова конзола и няколко компютъра или мултимедийни плеъра едновременно.
Високата производителност и гъвкавост на дисплея не са за сметка на устойчивостта. AOC снабдява новия си модел с умните функции за пестене на енергия Eco Mode и e-Saver. Мониторът покрива стриктните изисквания на стандартите EnergyStar 6.0 и TCO 6.0. Както за всички свои дисплеи, AOC предлага 3-годишна гаранция със замяна на място.

AOC Q2577PWQ ще бъде наличен през септември 2015 г. на препоръчителна крайна цена от 669 лв. с ДДС.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

Samsung: новото етикетиране за енергийна ефективност помага при избора на електроуред

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

През март 2021 г. влизат в сила нови разпоредби на Европейския съюз за етикетиране по отношение на енергийната ефективност при домакинските уреди. Това е заложено в новото законодателство, одобрено от Европейската комисия, свързано със конкретни потребителски електроуреди, включително хладилници, перални, съдомиялни машини и сушилни.

За първи път тези етикети ще включват QR код, който при сканиране със смартфон ще предоставя допълнителна, официална (нетърговска) информация – базирана на Европейската база данни за енергийни етикети.

Samsung приветства стремежа на Европейския съюз да ускори иновациите и производството на енергийно ефективни електроуреди, които да отговарят на най-високи стандарти. Компанията  въведе нови изисквания за етикетиране, които предлагат на потребителите в цяла Европа да вземат информиран избор.

В центъра на философията на Samsung е разработването на продукти, които са енергийно ефективни и използват рециклирани и екосъобразни материали с цел ограничаване на въздействието на човека върху околната среда. Процесът по оптимизиране на енергийната ефективност на устройствата започва в самото начало на жизнения цикъл на продукта, чрез процеса на екосъобразен дизайн.

Процесът на екодизайн позволява на Samsung да планира и разработва продукти с по-голяма енергийна ефективност. Така използва значително по-малко ресурси и не включва никакви опасни субстанции. Осен че следва всички глобални правила изисквания, Samsung предприема различни благотворителни активности и вървят към целта си да създават нови продукти с екосъобразен дизайн.

При синхронизирането с всички глобални екологични разпоредби и изисквания, процесът насърчава доброволни стъпки и идеи за създаване на продукти, разработени с отговорност към околната среда и потребителите.

„Стремим се да създадем домакински уреди от световна класа, които щадят околната среда, чрез усилия, включително разработване на усъвършенствани енергоспестяващи технологии и креативни нови продуктови концепции като адаптивни модулни хладилници например. Новото етикетиране ще гарантира прозрачността на по-високите стандарти за ефективност, по-голямо внимание към устойчивостта и по-лесно разбиране на системата за категоризиране на домакинските уреди“, сподели Мария Синигерова, Маркетинг Мениджър на Samsung България.

ПЕРАЛНИ МАШИНИ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

В сегмента за перални машини уредите от клас AI Control на Samsung отговарят на най-високите стандарти на новите енергийни етикети и са оценени с енергиен клас А. С изкуствен интелект, гамата AI Control персонализира процеса на пране, като го адаптира към предпочитанията на потребителя и опретеля теглото на прането, за да се използва точното количество вода и перилен препарат с функция Auto Dispense. Пералната машина може лесно да се свърже със съвместима сушилня чрез Auto Cycle Link. По този начин сушилнята може автоматична да избере оптималната настройка след завършването на цикъла на пране.

Гамата AI Control включва 4 линии: QuickDrive ™, UltraWash, AddWash ™ и Auto Dose.

Функциите „еко“, които се прилагат за цялата гама AI Control, включват:

 • Технологията EcoBubble®, която спестява енергия и запазва цвета и материята на дрехите, изпирайки мощно, но деликатно дори и на ниски температури. Перилният препарат се разтваря и активира, като се превръща в мехурчета, които бързо проникват в тъканите, за да премахнат ефективно всички петна.
 • Програмата Hygiene Steam елиминира замърсяванията и 99,9% от бактериите и неактивните алергени, за да осигури по-дълбоко почистване. За разлика от други перални машини, този продукт изпуска пара от дъното на барабана, за да може всичко вътре да се накисне достатъчно добре докато се върти.
 • Цифровият инверторен двигател осигурява висока енергийна ефективност, минимален шум и максимална устойчивост. Използва силни магнити за по-тиха, но мощна производителност, но в същото време изразходва значително по-малко енергия от обикновен двигател.

В зависимост от специфичните нужди на потребителите, различните линии предлагат набор от следните отличителни черти.

 • Линията QuickDrive ™ Q-Drum намалява циклите на пране с до 50%, спестявайки енергия до 20% по време на центрофугата.
 • Линията AddWash ™ има врата във вратата, която ви позволява да добавяте всичко, което сте забравили дори когато пералнята започне своя цикъл на пране.
 • Линията Auto Dose, от друга страна, има автоматичен дозатор, който добавя точното количество перилен препарат според натоварването.

ЕКОСЪОБРАЗНИ ХЛАДИЛНИЦИ

Модулният дизайн на хладилниците BESPOKE дава на клиентите гъвкавостта да приспособят хладилника си чрез добавяне на допълнителни модули или подмяна на панелите на вратите според индивидуалния им начин на живот и дизайнерски нужди. BESPOKE има няколко серии от различни модули (Tall 1-Door Fridge/Freezer, Slim 1-Door, BMF), които позволяват на потребителите да напаснат хладилника в кухнята със специално персонализиран дизайн. Тази гъвкавост в дизайна и капацитета позволява по-дълъг живот на продукта и намаляване на ненужните електронни отпадъци.

Характеристиките, които правят възможно това ниво на енергоспестяване, включват:

 • Технологията SpaceMax ™ позволява 10% по-малко проникване на топлина отвън.
 • Новата цифрова инверторна технология има 5% подобрена енергийна ефективност, като интелигентно контролира скоростта си, за да достави само толкова охлаждане, колкото е необходимо, докато конвенционалният компресор винаги работи на максималното си ниво. Размерът на компресорното пространство също е намален, за да се оптимизира количеството топлинно излъчване.
 • Функцията Twin Cooling контролира хладилника и фризера независимо с два отделни изпарителя и прецизно електронно управление. Постоянната температура в хладилника и фризера запазва храната в добър вид и свежда до минимум хранителните отпадъци на домакинството.
 • Технологията Metal Cooling запазва храната свежа дори при често отваряне на хладилника. Металната плоча в задната част поддържа оптималната вътрешна температура, като задържа студа и предотвратява загубата на студен въздух, когато вратата е отворена.

В допълнение към иновативните и екосъобразни технологии, хладилниците BESPOKE също са оборудвани с функции, които подобряват използването на вътрешните отделения за съхранение:

 • CoolSelect Plus позволява на потребителите да превключватмежду фризера и долната част на хладилника с 3 опции за прецизен контрол на температурата.
 • Отделението Optimal Fresh + може да бъде разделено на две зони с различна температура, за да може специфичните продукти да запазят целостта си.
 • Rack & Shelf™ е многофункционална стойка за вино, която може да побере и по-малки кутии, но и да се използва като допълнителен рафт.
 • С преградата Slide & Fold Shelf потребителите лесно съхраняват големи и обемисти предмети и продукти без да органичават мястото в хладилника си.

Новите разпоредби са валидни за държавите от Европейския съюз, както и страни извън ЕС (напр. Норвегия и Швейцария).

За повече информация относно продуктовото портфолио на Samsung и новото етикетиране за енергийна ефективност, моля, посетете https://www.samsung.com/bg/home-appliances/learn/energy-efficiency-rating-label-changes/

Продължете понататък

Tехнологии

За 15-a поредна година Samsung е производител № 1 на световния пазар за телевизори

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

За 15-та поредна година Samsung Electronics Co, Ltd. затвърди лидерската си позиция на глобалния пазар за телевизори. Според актуалните данни на агенцията за маркетинг проучвания Омдиа, Samsung Electronics отчита 31,8% дял на глобалния  пазар за телевизори по приходи през четвъртото тримесечие на 2020 г. и запазва най-големия годишен пазарен дял в категорията по приходи през 2020 г. – 31,9%.

Ръстът на Samsung в дивизия „Визуални дисплеи“ е отражение на мисията на компанията да предостави  най-висококачествените изживявания пред телевизора у дома. Благодарение на постоянния стремеж на Samsung към иновации, потребителите стават свидетели на множество нововъведения и успехи като бързо нарастващото портфолио на серията QLED, категоричното лидерство на свръх големите екрани над 75 инча, въвеждането и разширяването на портфолиото от лайфстайл телевизори и, разбира се, дълга поредица от „първи по рода си“ продукти и устройства в тази индустрия.

„Потребителите стоят пред екраните на устройствата си всеки ден – по този начин се свързват с любимите си хора, работят, правят домашни тренировки и още куп други неща. Станахме свидетели как различният начин на живот и рутината се развиват, и се сливат в едно“, коментира Jong-hee Hand, президент на дивизия „Визуални дисплеи“ на Samsung Electronics. „Доверието към  към нашата визия и продукти е вдъхновение за нас и ни кара да продължаваме напред; именно това движи нестихващия ни стремеж да предлагаме авангардни иновации и най-качественото екранно изживяване, което да отговаря на нуждите на модерния потребител.“

През последните 15 години политиката на Samsung за разработване на иновации включва множество технологии. Същевременно обхваща голям брой категории, които достигат до широк кръг от потребители и намират различни приложения.

През 2021 г. Samsung очаква да запази лидерската си позиция с въвеждането на нови продукти и разширяването на основните продуктови категории. Сред тях са новата гама Neo QLED, технологията MICRO LED на Samsung и лайфстайл телевизорите, както и синхронизирането на операциите в цялата компания с програми за дългосрочна устойчивост. През следващите няколко години Samsung ще продължи да инвестира в научноизследователска дейност и проучвания, и в разработване на продукти за ключови бизнес сектори.

За повече информация относно телевизорите на Samsung, моля, посетете www.samsung.com/

Продължете понататък

Горещо