Открийте ни и в

Tехнологии

AOC представя нов портативен 15,6” дисплей с 10-точково разпознаване на допир: 16T2

MIKA

публикувано

на

AOC представя нов портативен 15,6” дисплей с 10-точково разпознаване на допир: 16T2 26

Специалистът при дисплеите AOC обяви нов портативен тъчскрийн монитор с USB-C връзка. 39,6-сантиметровият (15,6”) IPS дисплей 16T2 идва с Full HD резолюция и може да бъде свързан към лаптоп, десктоп, сървър или смартфон посредством неговите два USB-C порта (използващи DisplayPort alternate mode) или през Micro HDMI порт. Благодарение на вградената 8000 mAh батерия, 16T2 може да бъде използван в движение, без да изисква захранване от мрежата и дори да служи като зарядна станция за смартфони1. С дебелина по-малка от сантиметър, умен сгъваем протектор за портретна или пейзажна ориентация и опция за VESA монтаж на стана, този монитор е чудесен инструмент за мобилни бизнес потребители, мобилни геймъри, студенти, IT администратори и предприемачи. 16T2 ще бъде наличен от октомври 2020 г. на препоръчителна крайна цена от 629 лв. с ДДС.

AOC 16T2: Елегантен, талантлив и гъвкав най-добрата мобилна компания за всички

Вземете монитора със себе си

Потребителите оценяват как една мултимониторна конфигурация увеличава продуктивността и удобството на техния десктоп, а сега с помощта на 16T2 това става възможно и в мобилна среда, с добавянето на 10-точково въвеждане с докосване (сертифицирано за Windows 10). В своя елегантен алуминиев корпус AOC 16T2 изглежда като таблет. Но за разлика от таблет, който ще се окаже излишен и ще се превърне в електронен отпадък, когато процесорът и операционната му система остареят и станат бавни и несъвместими, този монитор е просто мобилен дисплей, неограничен от бързо остаряваща технология. Това превръща 16T2 в уникална инвестиция за години напред.

Портативните монитори са един от най-бързорастящите технологични пазари в Европа и ние в AOC разбираме нуждата от такива удобни продукти за дома и офиса, но най-вече за мобилна работа. 16T2 е перфектно, гъвкаво решение за всеки, който оценява повечето екранно пространство при работа и забавление – където и да се намира.” каза Cesar Acosta, Продуктов мениджър за тъч екрани и аксесоари в AOC International Europe.

Оборудван за повече
Със своите два USB-C входа и Micro-HDMI вход този портативен монитор се свързва с най-различни компютри – по-стари или по-модерни. Когато е свързан посредством Micro-HDMI, се осъществява допълнителна връзка с PC през USB-C към USB-A/C кабел, за да се обезпечи тъч функцията. Този кабел идва в комплекта. 16T2 е снабден с вградени стерео говорители (2x1W).

16T2 може да играе ролята и на зарядна станция (power bank), и във включено, и в изключено положение. Когато е свързан към електрическата мрежа с USB-C адаптера, 16T2 може да зарежда себе си и свързан смартфон. Двата USB-C порта на двете страни правят възможно зареждането през левия порт и приемането на картина през десния или обратно. Това позволява създаване на гъвкави конфигурации, които много бързо се изграждат.

Безкрайни възможности

Лекотата на употреба, гъвкавостта и портативността на AOC 16T2 определят широк набор от сценарии за употреба:

  • Разширяване на дисплея на лаптопа за повече екранно пространство при работа в движение;
  • Като средство за водене на записки за студенти;
  • Като средство за увеличаване на продуктивността при работа от вкъщи (особено в малки пространства);
  • Като дисплей за сървъри;
  • Като дисплеи на киоск в публични пространства;
  • Като дисплей за техници и инженери;
  • За мобилен гейминг и забавление;
  • Като основен дисплей за забавление при свързване на смартфон.

AOC 16T2 е наличен от октомври 2020 на препоръчителна крайна цена от 629 лв с ДДС.

Видео от анонса на модела е наличен тук: https://youtu.be/NUtv3FTASyA

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Tехнологии

А1 предлага мрежата на бъдещето SD-WAN

MIKA

публикувано

на

от

А1 предлага мрежата на бъдещето SD-WAN 27

Услугата SD-WAN от А1 се поддържа от сертифицирани мрежови експерти на телекома и позволява висока сигурност и скалируемост

А1 предлага под формата на услуга изграждането на софтуерно дефинирана виртуална частна мрежа с интелигентни функции на бизнес клиентите. С SD-WAN от А1 компаниите могат да свържат всички свои офиси в единна интегрирана инфраструктура, с гъвкави логически връзки и правила за комуникация между отделните локации. Конфигурациите и управлението на мрежата се извършват централизирано от инженери на А1. Това спестява на бизнесите необходимостта да поддържат високоспециализирани експерти във всеки от офисите си.

Решението на А1 идва в подходящ за бизнеса в България момент, тъй като според прогнозите се очаква през 2021 г. трафикът в SD-WAN мрежите да нарасне с 500%. Очакваният ръст на SD-WAN поръчките в световен мащаб през тази година е 34,5% спрямо 2020 г. Услугата SD-WAN от А1 е създадена с цел да осигури на компаниите ценово ефективно решение за надеждна свързаност между всички техни локации. С използването на високотехнологичното решение те получават гарантирана наличност на услугите и намаляват риска от отпадане на връзките. SD-WAN от А1 е подходящо решение за компании, които използват или планират да въведат ресурси в публичен облак като AWS, GCP, Azure, и същевременно държат да имат бърз достъп до тях, без компромис със сигурността. За гарантиране на сигурността на данните комуникацията между отделните устройства се криптира.

Решението е гъвкаво и скалируемо – бизнес клиентите могат лесно да добавят офиси при разрастване на дейността си. По време на договора експертите от А1 поддържат услугата на база 24/7, подменят устройствата в случай на повреда и правят необходимите промени в конфигурацията. С услугата корпоративните клиенти получават и параметри за споразумение на ниво на обслужване, както и достъп до специален web-базиран интерфейс за наблюдение на параметрите на услугата.

За една локация се поддържа повече от една връзка в хибриден модел – фиксирана и мобилна свързаност, гарантирана и негарантирана връзка, MPLS и интернет. В допълнение към интегрирани функции за защита на мрежата, услугата осигурява на клиентите и интелигентно маршрутизиране на трафика по видове приложения. SD-WAN технологията помага на компаниите да се приспособят по-бързо към процеса на глобална дигитализация, предоставя гъвкавост и скалируемост на ресурсите.

SD WAN от А1 е част от разрастващото се портфолио ICT, облачни и IoT услуги, които А1 развива и предлага на бизнеса и публичния сектор. Сред тях има редица решения в подкрепа на IT и киберсигурността на компаниите, както и SAP ERP решения за подобряване на бизнес процесите – за малки и средни компании и големи корпорации. При предлагането им А1 използва модела „като услуга“, за да предостави своя технологичен опит на организациите, без да се налага те да инвестират в лицензи, оборудване или поддържане на специализирани екипи.

Продължете понататък

Tехнологии

До 300 лв. отстъпка на най-актуалните смартфони Motorola в онлайн магазина на Vivacom

MIKA

публикувано

на

от

До 300 лв. отстъпка на най-актуалните смартфони Motorola в онлайн магазина на Vivacom 28

От вчера до края на април, потребителите могат да се възползват от изгодни предложения на най-актуалните и предпочитани смартфони Motorola с отстъпка до 300 лв. в онлайн магазина на VIVACOM. В промоцията са включени и трите 5G модела на марката, съвместими с 5G мрежaта на VIVACOM – moto G 5G, moto g100 и сгъваемият Motorola razr 5G, а също и други устройства с различни характеристики и параметри и от различни ценови категории.

Moto G 5G е най-достъпният 5G модел в портфолиото на VIVACOM. Той предлага на потребителите обширен 6.7-инчов MAX Vision HDR дисплей, мощен процесор, тройна камера и батерия с капацитет 5 000 mAh, която издържа до 2 дни с едно зареждане. Всичко това го прави удобен и функционален за различните ситуация от ежедневието.

В настоящата онлайн промоция с до 300 лв. намаление е и сгъваемият смартфон на марката – Motorola razr 5G. Флагманът обединява мощност и отлични работни характеристики с иновативен и компактен сгъваем дизайн. Той предлага голям 6.2-инчов основен OLED дисплей, сгъващ се на половина. Устройството има и 2.7-инчов OLED външен Quick View дисплей, който позволява на потребителите да отговарят на съобщения, да управляват музиката си, да използват навигация, а също и да набират и да говорят лесно и удобно, дори в сгънато състояние.

С нови по-ниски цени само до 30 април се предлагат и най-новите модели moto g30 и moto g100.

Устройствата съчетават мощен процесор, голям дисплей и впечатляваща четворна 64 МР камера с ултрависока разделителна способност и технологията Quad Pixel. Смартфоните имат честота на опресняване на картината 90 Hz, оборудвани са с батерия с капацитет 5 000 mAh и поддържат бързо зареждане TurboPower 20W. Моделите са с водоотблъскващо покритие, предпазващо ги от случайно намокряне или пръски дъжд.

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Скандал, който свали правителство 40
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 47
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо