Connect with us

Lifestyle

Athleisure или срещата на модата с удобството

Avatar

Публикувано

на

Атлежър (athleisure, англ.) е една от големите тенденции на десетилетието, породена от динамичния начин на живот и излизането на спортното облекло извън залата, във всекидневието и дори – в офисната среда. Феноменът, при който модата се среща с удобството, а стилът – с функционалността. Смята се, че първопричина за появата на този стил са дамите, които започват да носят йога клиновете си на улицата преди няколко години.

Клин-панталони , блузи със свободна кройка и ръкав тип „прилеп“, рокли от еластична материя, с елегантен спортен привкус – това са дрехи, характерни за стила athleisure.
В контекста на изолацията и работата от вкъщи, става все по-актуално да търсим методи за балансиране на усещането за делова атмосфера с комфорта на дома. Правилно подбраното облекло е верен съюзник в постигането на този баланс: удобно, функционално и достатъчно представително за поредния видеоконферентен разговор.

Отличителните черти на дрехите athleisure са: еластични, дишащи материи, свободни кройки, иновативни нишки и технологии. Това е стил, който е отворен за най-различни експерименти и комбинации. Така например, спортен панталон може да бъде комбиниран с обувки на ток и/или елегантна дамска чанта и бяла памучна риза; класическо сако със спортна блуза и права пола; фина трикотажна рокля с мокасини и дънково яке.
Разгледайте колекцията и се вдъхновете за стайлинг, с който умело да превключвате между домашните задачи, телеконферентните разговори и кратките паузи за спорт и почивка!
Бъдете здрави, #останетевкъщи!

Continue Reading
Advertisement