Открийте ни и в

Tехнологии

Azoomee и Da Vinci Media създават глобална медийна група за деца

MIKA

публикувано

на

Da Vinci Media, медийна компания, базирана в Берлин, с насоченост към детската аудитория, обяви ново обединение с компанията Azoomee със седалище в Лондон.

Da Vinci Media обслужва широка аудитория от жадни за знания зрители посредством своите телевизионни канали и цифровите си приложения. Новосъздадената обединена група събира и предлага най-голямата в света библиотека от игри и видеоклипове за деца, насочени към забавното учене. Оперирайки от името на двата бранда Azoomee и Da Vinci Kids, обединеният бизнес обслужва повече от 45 милиона абонати чрез свързани тв устройства, линейни канали и мобилни приложения в над 150 страни в цял свят. Сделката е ключова стъпка в глобалната експанзия на групата.

Дъглас Лойд, Главен изпълнителен директор, коментира: “Azoomee е разработила  високостойностна, награждавана цифрова платформа, която функционира навсякъде и на всяко свързано устройство. Радваме се да предоставим на зрителите в цял свят достъп до първокласно образователно съдържание чрез нашата технологична платформа от световна класа“ 

Естел Лойд, Главен оперативен директор, добави: “Дистрибуцията е ключов момент за нашите партньори. От съществено значение е, че тази сделка ни предоставя наистина глобална сфера на присъствие чрез дългосрочно партньорство с телекомуникационни, кабелни и сателитни оператори и обществени  телевизии, като успоредно с това присъстваме във всички големи магазини за приложения и на свързани тв устройства.“

Фердинанд Хабсбург, основател на Da Vinci Media, коментира: “Радвам се, че два водещи бранда в детското развлекателно образование са обединили силите си. Da Vinci вдъхновява деца на възраст от 6 до 11 години с програми като „Операция „Ох!, докато Azoomee привлича по-малки деца от предучилищна и в начална училищна възраст от 4 до 7 години. И двете компании залагат на любознателния начин на мислене на Леонардо да Винчи, превръщайки ученето във вълнуващо приключение.”

За българските кабелни и сателитни оператори Фердинанд Хабсбург добави: „Ние ценим високо нашето партньорство относно разпространението на телевизионния канал Da Vinci и то ще продължи както досега, като се ангажираме да Ви подкрепяме, предоставяйки иновативно образователно съдържание за деца.“

ЗА AZOOMEE

Azoomee е частна медийна компания и студио за разработка на приложения, фокусирано върху образователни развлекателни апликации за деца. Налична на свързани устройства и платформи, Azoomee предлага необятна библиотека от вдъхновяващи и провокиращи въображението телевизионни програми, които поощряват любопитството и интереса у децата. Носители на многобройни награди, номинирани от БАФТА, приложенията Azoomee също предоставят уникална селекция от изпълнени с екшън игри, главоблъсканици, пъзели и творчески дейности, за да могат децата да разширят познанията си, като същевременно се забавляват. Всичко е подбрано внимателно, така че да е безопасно за децата да го изследват на воля. 

Azoomee може да се изтегли безплатно от App Store и Google Play store и да се намери на свързани тв устройства и посредством партньорствата си с Amazon, O2, Vodafone, както и с много други платформи в цял свят. 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

AMI Communications Group отбелязва 15 години от влизането си на българския пазар

MIKA

публикувано

на

от

AMI Communications Group (www.amic.cz) отбеляза 15 години от влизането си на българския пазар. Групата е партньор на глобалната комуникационна фирма Edelman (www.edelman.com) и е сред водещите PR консултантски компании в Централна и Източна Европа. В структурата й влизат агенции, които предоставят PR и PA услуги, дигитални комуникации, дизайн, медиа планиране и купуване.

Българското дружество на групата – AMI Communications България (www.amic.bg), е в ТОП 5 на PR агенциите у нас*. От създаването си през 2005 г. до момента, то е реализиралo стотици успешни проекти за повече от 60 компании от 17 различни сфери на дейност. Близо 70% от клиентите на българската агенция са международни компании, а 25% са част Fortune Global 500.

„За 15 години комуникационният сектор и бизнес средата се промениха много. Ние също се развивахме постоянно спрямо новите реалности и нуждите на клиентите. Днес сме една от водещите PR агенции на българския пазар. Работили сме за десетки глобални компании, натрупали сме сериозна експертиза, имаме отличително висока ефективност. Екипът ни е силен и влага професионализъм и опит във всичко, което прави. Изградили сме дългосрочни отношения с много от клиентите си, защото им помагаме да са успешни и да преодоляват проблемите, пред които се изправят. Това е сериозна основа, която ни дава увереност, че ще преминем стабилни през предизвикателствата на днешните дни и ще продължим напред с още по-бърз темп на развитие“, коментира Илияна Александрова, управляващ партньор на AMI Communications България.

„Радваме се, че имаме силно присъствие в България. Местното ни дружество се развива успешно и прилага иновативния подход и високите стандарти на работа на групата. Показателно е, че през годините много големи бизнеси се довериха на консултантския му опит. Работим в сътрудничество по редица проекти, което е ефективен начин за обмен на ноу–хау и за предоставяне на висока добавена стойност на клиентите“, каза Ян Кучмаш, партньор в AMI Communications Group и регионален директор.

AMI Communications България предлага широко портфолио от комуникационни услуги и работи в съответствие с добрите практики на международните мрежи от които е част. Печелила е български и международни награди в области като корпоративни комуникации, управление на кризи, вътрешни комуникации, организиране на събития, корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Агенцията предлага и интегрирани услуги чрез мрежа от партньори, специализирани в области като реклама, медиа планиране и купуване, BTL.

През годините AMI Communications България е реализирала кампании за част от най-големите международни фирми в страната. Работила е по сложни комуникационни казуси и има стабилен опит в управлението на кризи. Предоставяла е комуникационна подкрепа и на редица чуждестранни инвеститори при влизането им на българския пазар. С цел да подпомага решенията на своите клиенти, агенцията им предоставя периодично проучвания, които очертават тенденциите в комуникациите и очакванията към бизнеса и брандовете.

AMI Communications България  е член е на Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) и на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Екипът й включва консултанти с богат опит в сферата комуникациите и медиите. Сред клиентите на агенцията през годините са Visa, ContourGlobal, Lockheed Martin, Aurubis, Meridiam, Chevron, Shell, CEZ, AES, Coca-Cola, LG, GSK, Bosch, Kaufland, Carlsberg и много други.

* Годишна класация на комуникационния пазар в България на седмичника Капитал, декември 2019 г.

Продължете понататък

Lifestyle

На разхода из България с A1 Smart View

MIKA

публикувано

на

от

Виртуалните разходки с А1 Smart View предоставят на бизнес клиентите на А1 силно маркетингово предимство и допълнителни възможности за комуникация с клиентите

Близо 11 милиона гледания са привлекли клиентите на услугата А1 Smart View чрез виртуалните разходки в техни обекти, изработени и интегрирани от А1 в техните уебсайтове и мобилни приложения. По този начин А1 предоставя на своите бизнес клиенти мощен маркетингов и комуникационен инструмент, с който те да се справят с променящата се среда, да се развиват и да постигат целите си. Сега възможността за дистанционно представяне на физическите обекти придоби още по-голяма важност в извънредната ситуация – както за компаниите, така и за техните клиенти.

Услугата A1 Smart View е подходяща за малки, средни и големи по размер организации и фирми, тъй като не изисква предварителни инвестиции и технически персонал. Същевременно тя предоставя важни за бизнеса резултати, за да продължат своето успешно развитие в дигиталния свят, съобразен с променящите се изисквания на своите потребители и клиенти.

Благодарение на А1 Smart View всеки може да се запознае с разнообразието на световната флора и фауна, като посети онлайн Зоологическата градина в София. До момента тя е и най-популярната от виртуалните разходки, създадени от екипа на А1, и е генерирала близо 500 хиляди гледания.

Особено внимание е привлякла също и виртуалната разходка на А1 за МБАЛ „Вита“, която за по-малко от година е била видяна близо 320 хиляди пъти, а Софийската математическа гимназия е била виртуално посетена над 200 хиляди пъти.

От стартирането на услугата Smart View през 2018 екипът на А1 е създал виртуални обиколки за редица свои клиенти. По този начин компанията е помогнала на много организации и фирми от разнообразни сектори – от образователни институции до компании, занимаващи се с хотелиерство и ресторантьорство – да представят по-добре своя бизнес с помощта на новите технологии. Само представителите на сектора на образованието, които са се възползвали от услугата, са привлекли над 2 милиона гледания. Сред образователните институции, клиенти на A1 Smart View, са Техническият университет във Варна, Висшето училище по застраховане и финанси, Финансово-стопанска гимназия – Монтана, 138-о СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ и други.

Услугата позволява на хиляди потребители да се „разходят“ също и в културни институции като Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

А1 Smart View предоставя на бизнес организациите професионално заснета виртуална обиколка на техните физически обекти, панорамна снимка от въздуха, заснета с дрон, VR видео, слайдшоу видео и интерактивна навигация. Заснемането се прави от сертифициран от Google професионален екип от фотографи, използващи най-висок клас фотографска техника.

Практически всеки бизнес, който има обекти, посещавани от клиенти, може да има сериозни ползи от интегрирането на Smart View в своя уебсайт или мобилно приложение. Проучване на Google показва, че броят на бизнесите, чието онлайн присъствие включва виртуална разходка, продължава да нараства. Потребителите, преглеждащи информация за даден бизнес онлайн, в която е включена и виртуална разходка, е 2 пъти по-вероятно да се превърнат в клиенти. А при потенциалните клиенти на възраст между 18 и 35 години, това е 2,5 пъти по-вероятно.

Продължете понататък

Горещо