Connect with us

Събития

B-Girl India и B-Boy Victor са новите световни шампиони в Red Bull BC ONE 2022

Avatar

Публикувано

на

image001 jpg

снимка: Red Bull BC One World Final

В събота, 12 ноември, B-Girl India и B-Boy Victor бяха короновани за шампиони на 2022 Red Bull BC One World Final. Hammerstein Ballroom в Manhattan Center в Ню Йорк, родното място на хип-хопа и брейка, събра най-добрите брейкъри в света, за да се докажат уменията си сред фенове, които се включиха от всички краища на света.

Разделен на две групи от Топ 16 B-Boy и Топ 16 B-Girl битки, Световният финал на Red Bull BC One включва международна гама от елитни състезатели, включително национални шампиони и играчи с уайлдкард от световна класа. Състезателите бяха оценявани от група легендарни брейкъри – Ayumi, FaBGirl, Kid Glyde, Jey и Sick.

След ожесточена серия от 16 индивидуални битки, B-girl Индия беше обявена за световен шампион при момичетата. Базираната в Холандия брейкърка се изправи срещу световната шампионка от 2021-ва година – Logistx, влизайки в историята като първата холандска B-Girl, която някога е печелила титлата световен шампион, както и е най-младата до сега,  само на 16 години.

B-Girl India каза след директната си битка със защитаващата шампионската титла, Logistx: “Трябваше да дам всичко от себе си, за да победя, но бях толкова щастливa да застана срещу нея.”

Advertisement

B-Boy Victor доминира в B-boy групата, спечелвайки вота на съдиите срещу B-Boy Lee в интензивна финална битка. Това е вторият път, когато 28-годишният B-Boy, който е родом от Кисими, Флорида, взима титлата на Red Bull BC One World Finals, след като спечели състезанието преди през 2015 г., когато събитието се проведе в Рим, Италия.

B-Boy Victor каза при спечелването на втората си титла: „Чувствам го като мечта, честно казано. Не мога да повярвам, че спечелих за втори път. Исках да докажа на себе си, че мога да го направя отново.”

Световният финал на Red Bull BC One 2022 отдаде почит на корените на хип-хопа и брейка, като върна състезанието в Ню Йорк за първи път от 2009 г. Специални изпълнения бяха изнесени от легендите на Ню Йорк Grandmaster Caz и Rakim, и двамата артисти, които са били двигател на хип-хоп движението, родом от Бронкс. Феновете се насладиха на допълнителни изпълнения на хип-хоп дуото Black Sheep на Queens и революционния танцов екип Jabbawockeez.

Пълният запис от събитието е вече достъпен в Red Bull BC One YouTube, Red Bull BC One Facebook и Red Bull TV.

Advertisement

B-Girl Индия (Холандия)

India Sardjoe, известна още като B-Girl India, е родена и израснала в Хага, Холандия. Холандското момиче започва своето танцово пътуване с уроци по хип-хоп, след което преминава към брейкинг на седемгодишна възраст. Нейната увереност, която тя приписва на това, че играе футбол в отбор, съставен изцяло от момчета, бързо помогна да развие уменията си и да овладее някои от най-предизвикателните силови движения. Индия скоро изгражда и име за себе си в брейк сцената, класирайки се на второ място в първата си битка на девет години.

Член на Heavyhitters Crew и Hustlekidz, характерният стил на Индия се определя като мощен, креативен и динамичен.

B-Boy Виктор (САЩ)

Виктор Монталво, известен като B-Boy Victor, изгражда кариера като един от най-добрите брейкъри в света. Той влиза в първата си битка, когато е на 14 години и постигна първата си важна победа, като победител на Red Bull BC One Cypher Tampa през 2011 г.

Advertisement

Спечелените титли на Виктор включват шампионата Silverback Open през 2015 г. (който той също спечели отново през 2018 г.), световните финали на Red Bull BC One през 2015 г., спечелването на Undisputed World B-Boy Series през 2015 г. и 2017 г. и спечелването на Outbreak Europe в Словакия през 2017 г. и 2019 г. Той също така спечели Световното първенство по брейкинг на WDSF през 2021 г. в Париж, Франция.

Виктор е член на Squadron, MF Kidz, Red Bull BC One All Stars и Back Yard Funk. Неговите отличителни движения включват завъртането му с една ръка, което той нарича Super Montalvo, и комбото му задно обръщане в планк.

Continue Reading
Advertisement