Connect with us

Галерия

BECA Before Creating Academy посреща нови курсисти 

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

С разширвна програма на обучение и нов начален час на класовете, Академията по фотография дава начало на своята трета учебна година

BECA Before Creating Academy съществува само от две години, а броят курсисти, които се записаха в Академията е внушителен. Количеството, обаче, не навреди на качеството, а напротив. BECA се превърна в синоним на качествена фотография с фокус върху визуалния разказ.

Новата учебна програма е разделена на три нива. Курсът Photography Basics е предназначен за начинаещи, за които фотографията е нова крачка. Целта на обучението е да създаде пълноценна теоретична и практическа основа, необходима за развитието на индивидуален визуален подход и фотографски стил. Второто ниво на програмата Visual Storytelling е проектирано, за да надгради наученото до момента и да въведе курсистите в света на визуалния разказ, като получат знания и професионални съвети при създаването на своите фотографски проекти.

Тазгодишната учебна програма предвижда още срещи с български и чуждестранни фотографи, които да предадат своя опит и знание в различните стилове чрез вдъхновяващи лекции и практически упражнения. Третият и най-дълъг етап е мастър програмата по фотография Master of Photography. Тя представлява интензивен курс за развитие на авторската визия на фотографа и разширяване на визуалната му култура. Основен авторитет зад изграждането на цялостната програма на обучение е основателят на Академията – документалният фотограф Димитри Стефанов, който фокусира своето внимание и усилия върху индивидуалния подход на всеки фотограф и способността му да разказва истории чрез кадри.

Advertisement

снимка: ПР

“Силата на фотографския разказ е огромна. Толкова много неща можем да кажем без нито една дума. Нужно е да разказваме значими истории и да изпращаме своите послания към света. Моят начин е фотографията. На това уча и моите курсисти”, споделя той.

BECA посреща новите курсисти от 3 октомври на познатото място – бул. “Васил Левски” 57 над магазин Photosynthesis. Някои групи вече са запълниха, но всеки желаещ може да резервира своето място за предстоящите курсове.

Записването се осъществява през формата за кандидатстване на сайта на BECA, а актуална информация за Академията и всички новости, може да бъде открита и в каналите им в социалните мрежи Facebook и Instagram.

Начало на учебната година: 3 октомври 2022 г.

Advertisement

Място: BECA Before Creating Academy (над магазин Photosynthesis)

Началeн час на класовете: 19:00 ч.

Continue Reading
Advertisement