Connect with us

Lifestyle

BECA Portfolio Review – възможност, на която любителите на фотография у нас със сигурност ще се зарадват

Avatar

Публикувано

на

Защо трябва да показваме и говорим за работата си?

BECA | Before Creating Academy отвори кандидатстванията за втората група курсисти, които ще се включат в обучението през януари, но с това съвсем не се изчерпаха новините около фотографската академия. Екипът й стартира и BECA Portfolio Review, давайки възможност на любители, млади, а и установени вече фотографи да изпращат свои кадри за обсъждане с лектор по техен избор.

И най-големите имена във фотографията знаят, че това е един от най-добрите начини по-добре да разбират и развиват собствения си творчески глас като фотографи и да получават ценни съвети, с които да надградят работата си.

Много от големите световни фотографски агенции от години практикуват този метод, като начин да се запознаят с работата на различни творци, както и авторите да получат адекватна и аргументирана критика за своята рбота, както и професионални съвети и мнение.

У нас методиката ще се случи чрез форма за записване, която всеки желаещ попълва и изпраща до 30 селектирани кадъра, като отбелязва и конкретния фотограф, който желае да разгледа работата му. Обсъжданията ще се организират на живо през януари, като предвид динамичната обстановка, от академията са в готовност и за някои срещи да се случат онлайн, ако някой няма възможност да присъства.

Advertisement

Във времена, когато фотографията е невероятно достъпна, благодарение на усъвършенстваните цифрови фотоапарати и смартфони, по-важно от всякога е да контекстуализираме нашата фотография като автори, да снимаме по начин, който позволява на кадрите да работят заедно и да говорят за нас като техни създатели. Прегледът на портфолио е важна стъпка към осмисляне на цялата работа на един фотограф и полезна обратна връзка, как същата се възприема от зрителите. 

Без значение дали сте в творческо пътуване с личен фотографски проект, който се нуждае от редактиране или просто бихте искали да споделите и анализирате своите идеи с лекторите, не се страхувайте да покажете фотографията си и да говорите за нея.

Нашата академия създаде BECA Portfolio Review, за да помогне на талантливи автори да открият своя фотографски глас, да поставят основите на един дългосрочен проект, както и за да получат практически съвети от правилните хора.“ 

Още информация за кандидатстването и всичко, което ще получите като възможности, можете да намерите на сайта на академията. 

BECA | Before Creating Academy очаква вашите фотографии до 31 декември 2020 г.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement