Connect with us

Музика

Berlin-Sofia connected: Едно наекелектризиращо начало

Avatar

Публикувано

на

BassYYokoto

Берлин освен столица на Германия е и убежище и вдъхновение за много творци. София освен столица на България се превръща в едно все по-колоритно място, което също събира мисли, таланти и идеи. Не е ли време София да срещне Берлин чрез някои от неговите хора на изкуството? Предстоящото събитие „Berlin-Sofia connected цели именно това.

На 13 април на сцената на клуб „Mixtape 5“ ще излязат Iah Moontra – експериментален трип хоп проект, който изпъква с лайв-лупинг, бийтбокс, изчистен китарен звук, мелодично реге, психеделична и пленителна атмосфера. Всяко шоу се импровизира в унисон с енергията на публиката. След като се срещат по улиците на Берлин, Fresh & Santana създават неповторим свръхзвуков феномен с емоционално съзнателни текстове.

Сценичното име на вокала Lexodus наподобява лекарско предписание, но е трудно да се определи дали е антидепресант или психотрпоно вещество. Описван от феновете си като „стинки саунд“, той е животоопасна комбинация от брит хоп и електронни вибрации, които моментално заразяват публиката. София ще бъде представена от една нова формация, подчертана в розово.

Подпалени като кибритена клечка, BassYYokoto започват живота си миналата година и за много кратко се превръщат в група без аналог с най-доброто българско женско MC – Yoko, която е вече почти 18 години на сцена. Те навлизат тежко на българската сцена с обещанието винаги да са различни.

Continue Reading
Advertisement