Открийте ни и в

Музика

“Between the worlds” – премиера на новия албум на JP3

публикувано

на

“Between the worlds” – премиера на новия албум на JP3 137

JP3 ни отвежда на мистично пътуване между световете с новия си албум “Between the worlds”. Феновете ще могат да се насладят на елегантния стил на триото, слушайки новите композиции в изпълнение на живо по време на турнето, което стартира на 2 юни с концерт в Sofia Live Club. След като се завърнаха от изключително успешно турне в Канада, Живко Петров Трио издава втория си студиен албум.

“Between the Worlds” съдържа 9 авторски композиции, които са дело на Живко Петров и Веселин Веселинов – Еко. В албума, освен тримата музиканти, участват и щрайх „Арена” квартет  – Пламена Жекова (цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Валентин Геров (виола) и Христо Танев (виолончело). Албумът е мистично музикално пътешествие, което ще остави във възторг почитателите на джаза. Красотата и разнообразието на композициите е поредното доказателство за мощния талант на тримата музиканти, които заедно радват ценителите на добрата музика вече повече от десет години.

JP3 (Живко Петров Трио) са Живко Петров (пиано), Димитър Семов (барабанои) и Веселин Веселинов – Еко (Контрабас). Триото се формира през 2004 г. и бързо се превръща в една от най-успешните български джаз формации. Следват многобройни клубни и фестивални участия и първият концертен запис издаден на DVD в България, който излиза през 2006 година със заглавието “Understandable”. Триото  издава първия си студиен албум през 2012 г. със заглавието “It’s A Dream”. Специален гост-музикант в албума е цигуларят Васко Василев. През годините тримата музиканти издават редица сингли, участват в редица фестивали в страната и чужбина, а също така са в основата на редица имена в българската поп и джаз музика като Белослава, Йълдъз Ибрахимова, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Орлин Павлов, Любо Киров, Васил Петров и други.

Премиерата на втория студиен албум на триото  ще бъде в столичния Sofia Live Club на 2 юни, което е и първата дата от турнето. Още на следващия ден – 3 юни, JP3 ще представи албума и пред публиката в Пловдив, а на 4 юни е във Велико Търново. Jazz Форум Стара Загора е следващото им участие, а датата е 13 юни.  Турнето ще продължи и през юли в още български градове, които ще бъдат обявени допълнително.

2 юни, 21:00 ч. – София, Sofia Live Club

3 юни, 21:00 ч.  – Пловдив, Открита сцена „Театъра” (в двора на Драматичен театър)

4 юни, 20:00 ч. – Велико Търново, х-л Премиер, зала „Царевец”

13 юни; 20:00 ч. – Стара Загора, Античен форум „Августа Траяна”

Билети за концерта на 2 юни в Sofia Live Club  на цена от 15 лева можете да намерите в мрежата на Ивентим.

Реклама