Открийте ни и в

Lifestyle

BG бармани създават вкуса на съвременен Лондон

Avatar

публикувано

на

BG бармани създават вкуса на съвременен Лондон 141

снимка: PR

BEEFEATER MIXLDN предизвика родните бармани, един от които ще представи страната на най-голямото джин коктейлно състезание в света

MIXLDN предизвикава барманите да потърсят и открият вкуса на съвременен Лондон. Престижното състезание се организира за пети пореден път, като тази година в него се включват представители на 30 страни, включително България. Всеки, който владее изкуството на миксологията и намира вдъхновение в Лондон, може да забърка своя коктейл и да го сподели на beefeatermixldn.com до 15 октомври. Темата „Еволюция на класиката“ изисква от барманите да изберат класическа рецепта с джин от преди 1950 година, като я разчупят през собствената си представа за съвремие и новаторство. Най-добрите десет ще бъдат селектирани за участие в национални финали, които ще се състоят на 9 ноември, а победителят отлита на световната надпревара в Лондон.

Журито на локалното състезание е в състав Тим Соунс (Beefeater`s Brand Ambassador), Боби Хидълдън (работил като главен барман в Dead Rabbit, NYC и Milk&Honey, London), Илия Зотков (главен барман на The Cocktail Bar, София) и Христо Запрянов (главен редактор на сп. Esquire). Какъв ще бъде вкусът на Лондон, забъркан в София, какво име ще му даде неговият създател? MIXLDN е състезание, което провокира иновации в света на коктейлите и предизвиква барманите да импровизират както с техники на приготвяне, така и със съставки. Ако си опитал някоя от деветте напитки зад имена като Tower, Mind The Gap, English Breakfast, The Queen и други, с които те посрещаха локациите-домакини на уличните музиканти в рамките на фестивала Sofia Welcomes The Streets Of London по-рано тази година, то със сигурност си се убедил, че местните бармани не отстъпват по талант да създадат уникален авторски коктейл.

Включи се в MIXLND като създадеш и качиш своя авторски коктейл до 15 октомври на beefeatermixldn.com.

Реклама