Открийте ни и в

Музика

Birdy анонсира новия трак ‘Second Hand News’

Avatar

публикувано

на

Birdy анонсира новия трак ‘Second Hand News’ 141

снимка: ПР, Орфей Мюзик / Atlantic Records UK

Birdy анонсира новия трак ‘Second Hand News’ от дългоочаквания четвърти албум, Young Heart. Следвайки Deepest Lonely ‘по-дълбока, по-тъмна територия…автентично трогателна – The Guardian’, Second Hand News е ескалираща пиано балада, която се концентрира върху раздялата с партньор, основана на спекулации и предположения.  У нас можете да я слушате ТУК чрез Орфей Мюзик / Atlantic Records UK.

На 15 април за еднократния глобален лайвстрийм на Birdy от величествената локация,  Wilton’s Music Hall, най-старата голяма музикална зала в света, билети си купиха зрители от над 70 страни. Заснето от утвърдения режисьор, Ed Coleman, и продуцирано от Driift, шоуто се представи с цяла банда и струнна секция от осем инструмента, като Birdy изпълни песни от цялата си кариера, както и даде възможност за предварително слушане на няколко песни от новия албум.

‘Young Heart’ е отпътуването от предишния албум на Birdy, драматичния Beautiful Lies през 2015. Там, където Beautiful Lies е приказка, Young Heart е песъчлив реалистичен портрет на артист, изпитващ болка, търсещ светлината. Песните от албума се блъскат между светлината и мрака, между тази ширина на пространството и интериора на дома. Конфликтът между желанието да се скриеш и въздействието да тръгнеш надалеч, към нови места и нови преживявания се разиграва в записа. Отварящата албума песен Voyager е красиво написана песен за знанието и болката от това да прекратиш една връзка. Оттук записът говори за разпад – самотата, болката от липсата на човека, когото все още обича, приемането на тъгата в центъра на любовта и загубата, копнежа за пътуване, но и притеглянето към комфорта на дома.

Поръчайте предварително четвъртия студиен албум на Birdy, ‘Young Heart’, тук: https://birdy.lnk.to/young-heart/