Connect with us

Музика

Birdy с нов сингъл за самотата

Avatar

Публикувано

на

maxresdefault 5

Birdy пусна чисто новия сингъл ‘Loneliness’ с придружаващо видео, който у нас излиза чрез Орфей Мюзик/ Atlantic Records. Чувственият нов сингъл, вторият от дългоочаквания предстоящ албум ‘Young Heart’, е съпътстван от видео, режисирано от Sophie Muller, което показва Birdy, изправена пред себе си в изолация, подбутвана и дърпана от временното затишие на комфорта и категоричността на реалността.

За трака Birdy казва: ‘Наистина съм развълнувана да споделя ‘Loneliness’ от новия си албум Young Heart, когато написах песента имаше двама персонажи в главата ми, пакостник и друг, който е заблуден. Песента не е толкова за това да оставиш някого, а по-скоро любовна песен за самотата‘.

Писана от Birdy, успоредно с Jamie Scott и продуцирана от James Ford – тракът показва естествената еволюция и растеж на Birdy от последния й албум ‘Beautiful Lies’ (излязъл през 2015) досега. Оттогава Birdy си взе почивка между албумите, когато пътуването към Нашвил и Лос Анджелис й предостави възможността да потърси вдъхновение от омагьосващите околности и колаборатори, които помогнаха за оформянето на новия албум в звуково отношение. Записът говори за болката, когато й липсва човекът, когото тя все още обича, но и за приемането на факта, че е сама.

‘Young Heart’ е отпътуването от предишния албум на Birdy, драматичния Beautiful Lies през 2015. Там, където Beautiful Lies е приказка, Young Heart е песъчлив реалистичен портрет на артист, изпитващ болка, търсещ светлината. Песните от албума се блъскат между светлината и мрака, между тази ширина на пространството и интериора на дома. Конфликтът между желанието да се скриеш и въздействието да тръгнеш надалеч, към нови места и нови преживявания се разиграва в записа. Отварящата албума песен Voyager е красиво написана песен за знанието и болката от това да прекратиш една връзка. Оттук записът говори за разпад – самотата, болката от липсата на човека, когото все още обича, приемането на тъгата в центъра на любовта и загубата, копнежа за пътуване, но и притеглянето към комфорта на дома.

Advertisement