Открийте ни и в

EDM

Broken Balkanz: Музика и още толкова много…

Avatar

публикувано

на

Broken Balkanz: Музика и още толкова много... 140

снимка: Yanne Golev

Тазгодишното издание на летния фестивал Broken Balkanz, който HMSU организира за 15-та поредна година,, ще се проведе между 17-ти и 19-ти юли. Локацията на мероприятието е Стамболова поляна, в близост до хижа Момина скала. Събитието ще се проведе на височина от 1 500 метра – това на практика превръща Broken Balkanz в един от фестивалите, които се провеждат най-високо. Информация за програмата на събитието и всички детайли са изнесени в интернет на адрес http://fest.hmsu.org

Интересното разположение в сърцето на Природен Парк “Витоша” предоставя възможност за провеждането на много спортни активности, сред които танцови занимални, игри на хек, близки екскурзии и много други, както и социални активнсоти като превенция на HIV / СПИН, превенция на зависимости и др.

DnB STEP WORKSHOP

Тази година по време на Broken Balkanz младежите от Kick Snare Crew ще предложат целодневна занималня за групови обучения в DnB Step. Ще има уроци както за напреднали, така и за абсолютно начинаещи. В специално изградена за целта шатра KSC ще провеждат своите занимания под звуците на музикалната сцена на фестивала.

БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ ЗА HIV

Фондация “Инициатива за здраве” ще предоставят мобилна лаборатория, в която всички желаещи могат да си направят напълно безплатни и анонимни тестове за HIV / СПИН. Резултатите от тестовете излизат до няколко минути и всеки ще има възможност да провери своите.

ТЕСТОВЕ НА УЛИЧНИ НАРКОТИЦИ

Liberty 420 е кампанията на Българско либертарианско общество. То вярва, че всеки човек трябва да бъде свободен да решава сам какво да прави с тялото и разума си, както и сам да носи отговорност след това.

Идеята на движението е да предпази хората от вреди, които биха си нанесли с употребата на улични хапчета и наркотици с неясно съдържание. Всеки трябва да знае какво му предстои да сложи в тялото си, за да прави информиран избор за позитивите и рисковете, които може да си причини. За целта Liberty 420 ще прави БЕЗПЛАТНИ с реактив Марки, който е достатъчен да засече доста от опасните примеси и да информира ползвателите за евентуални рискове.

ХЕК ИГРИ И СЪСТЕЗАНИЯ

По време на Broken Balkanz Open Air 2015 ще има и импровизирани игри и състезания по хек. Топчето от дълги години е част от културата на младежите, така че не можем да минем без него по време на феста. Хек ще се играе както на земя (групово и индивидуално), така и на мрежа. Който желае, може да покаже своите умения, като свободно се включи в игрите.

 

Партньорство със Софт УНИ

Интересна инициатива за партньорство с друга прогресивна организация беше обявена в началото на седмицата. H.M.S.U и Софтуерния Университет на Светлин Наков ще наградят първенците от курсовете в университет с безплатен билет за събитието. Първенците ще получат поощрение за усилията си и ще могат да открият нови хоризонти в електронната музика.