Открийте ни и в

EDM

Broken Balkanz: Музика и още толкова много…

MIKA

публикувано

на

Broken Balkanz: Музика и още толкова много... 26

снимка: Yanne Golev

Тазгодишното издание на летния фестивал Broken Balkanz, който HMSU организира за 15-та поредна година,, ще се проведе между 17-ти и 19-ти юли. Локацията на мероприятието е Стамболова поляна, в близост до хижа Момина скала. Събитието ще се проведе на височина от 1 500 метра – това на практика превръща Broken Balkanz в един от фестивалите, които се провеждат най-високо. Информация за програмата на събитието и всички детайли са изнесени в интернет на адрес http://fest.hmsu.org

Интересното разположение в сърцето на Природен Парк “Витоша” предоставя възможност за провеждането на много спортни активности, сред които танцови занимални, игри на хек, близки екскурзии и много други, както и социални активнсоти като превенция на HIV / СПИН, превенция на зависимости и др.

DnB STEP WORKSHOP

Тази година по време на Broken Balkanz младежите от Kick Snare Crew ще предложат целодневна занималня за групови обучения в DnB Step. Ще има уроци както за напреднали, така и за абсолютно начинаещи. В специално изградена за целта шатра KSC ще провеждат своите занимания под звуците на музикалната сцена на фестивала.

БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ ЗА HIV

Фондация “Инициатива за здраве” ще предоставят мобилна лаборатория, в която всички желаещи могат да си направят напълно безплатни и анонимни тестове за HIV / СПИН. Резултатите от тестовете излизат до няколко минути и всеки ще има възможност да провери своите.

ТЕСТОВЕ НА УЛИЧНИ НАРКОТИЦИ

Liberty 420 е кампанията на Българско либертарианско общество. То вярва, че всеки човек трябва да бъде свободен да решава сам какво да прави с тялото и разума си, както и сам да носи отговорност след това.

Идеята на движението е да предпази хората от вреди, които биха си нанесли с употребата на улични хапчета и наркотици с неясно съдържание. Всеки трябва да знае какво му предстои да сложи в тялото си, за да прави информиран избор за позитивите и рисковете, които може да си причини. За целта Liberty 420 ще прави БЕЗПЛАТНИ с реактив Марки, който е достатъчен да засече доста от опасните примеси и да информира ползвателите за евентуални рискове.

ХЕК ИГРИ И СЪСТЕЗАНИЯ

По време на Broken Balkanz Open Air 2015 ще има и импровизирани игри и състезания по хек. Топчето от дълги години е част от културата на младежите, така че не можем да минем без него по време на феста. Хек ще се играе както на земя (групово и индивидуално), така и на мрежа. Който желае, може да покаже своите умения, като свободно се включи в игрите.

 

Партньорство със Софт УНИ

Интересна инициатива за партньорство с друга прогресивна организация беше обявена в началото на седмицата. H.M.S.U и Софтуерния Университет на Светлин Наков ще наградят първенците от курсовете в университет с безплатен билет за събитието. Първенците ще получат поощрение за усилията си и ще могат да открият нови хоризонти в електронната музика.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Музика

Страхил Велчев-KiNK пресъздаде звука на спорта

MIKA

публикувано

на

от

Страхил Велчев-KiNK пресъздаде звука на спорта 31

снимка: Daniel Mathieu/Red Bull Content Pool

The Sound of Sports е нова музикална колаборация между KiNK и Red Bull, чийто аранжимент е съставен от полево записани звуци на осем различни спорта в изпълнение на водещи спортисти в различни дисциплини.

“До момента не бях правил нищо подобно и всъщност това беше една от причините да се заема с проекта. Работата по този проект се отличава много от начина, по който правя музика обикновено.”

Студиото на проекта се пренася между София, Габрово, Самоков и Сопот, където се намират игралните площадки на героите във видеото. Записаните звуци включват различни моторни, водни, въздушни и шосейни спортове.

Главните роли изпълняват Red Bull атлетите Весо Овчаров (парапланер), Никола Абаджиев (кайтсърф), Тихомир Иванов (висок скок) заедно със световният шампион във FIM Super Enduro – Теодор Кабакчиев, звездата в планинското колоездене – Виктория Гончева, професионалният скейтбордист Владимир Иванов-Гибона, BMX гуруто Атанас Атанасов и председателят на Българската федерация по дрифт – Тодор Дунев.

“Никога не бях работил със звуци взети от околната среда до сега. Имах една идея, но в процеса на работа се оказа, че подходът ми трябва да бъде различен, защото искам да запазя звуците от тези екстремни спортове, на които обръщаме внимание във видео клипа.”, разказва Страхил.

“Бях много изненадан и съм адски щастлив, че се включих в това предизвикателство, защото обогатих палитрата си като артист и за в бъдеще ще продължа да използвам звуци, записани от средата около нас!”, споделя продуцентът.

Видео: Beardfrost Productions.

Продължете понататък

EDM

Носителят на Нобелова награда за мир, заедно с EXIT, реализира един от най-големите фестивални проекти през 2020 г.!

MIKA

публикувано

на

от

Носителят на Нобелова награда за мир, заедно с EXIT, реализира един от най-големите фестивални проекти през 2020 г.! 32

Световната продоволствена програма на ООН, най-голямата хуманитарна организация в света, днес спечели Нобелова награда за мир, най-престижното световно признание за изключителния принос към обществото! На церемонията по награждаването, проведена около 11 часа сутринта в Осло, беше наградена Световната продоволствена програма, „за усилията си за борба с глада, за приноса си за подобряване на условията за мир в засегнатите от конфликти райони и за действаща движеща сила в усилията за предотвратяване използването на глада като оръжие за война и конфликт”, както се посочва в решението на комитета за Нобелова награда.

В началото на август Световната продоволствена програма на ООН и EXIT стартираха нова фаза на проекта Life Stream, за да работят заедно, за да помогнат на милиони хора от цялата планета, които са стигнали до предела на прекомерен глад от пандемията Covid-19. Реализацията на проекта стартира с панела „Съзнателна музика“, проведен на 3-ти септември, който до момента е бил наблюдаван от над 100 000 души и на който говориха директорът на Световната продоволствена програма, David Beasley, и основателят на EXIT, Dušan Kovačević. Панелът беше последван от първия фестивал на живо от 3-ти до 6-ти септември в Петроварадинската крепост, в който участваха някои от водещите световни изпълнители на електронна музика Charlotte de Witte, Carl Cox, Paul van Dyk, Hot Since 82 и много други, а след това излъчване на записани изпълнения от 17-ти до 27-ми, които събраха над 4,5 милиона гледания към днешна дата в социалната мрежа Facebook и платформата YouTube.

Новата глава значително разшири обхвата на Life Stream, който в допълнение към опазването на околната среда, подчертава проблема с прекратяването на прекомерния глад за около 270 милиона души, които ще бъдат засегнати от пандемичните и карантинните мерки до края на тази година. Конкретни стъпки бяха видени по време на стрийминг изданието, когато видео материали и съобщения бяха излъчени като неразделна част от записите, които говориха за екологичната мисия на проекта и работата на Световната продоволствена програма на ООН. По това време беше възможно да дарите средства директно на тази изключителна хуманитарна организация.

Тазгодишната кампания беше въведението към много по-широкото сътрудничество между EXIT и WFP през 2021 г., което ще отбележи две изключителни годишнини, 60-годишнината от Световната хранителна програма и кулминацията на честването на двадесетата годишнина от EXIT, когато на фестивала, в пълния му формат, ще се представят някои от водещите световни звезди като Tyga, David Guetta, DJ Snake, Eric Prydz, Boris Brejcha и много други.

Продължете понататък
Скандал, който свали правителство 43
Кинопреди 4 седмици

Скандал, който свали правителство

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 44
Културапреди 4 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 45
Културапреди 4 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 46
Lifestyleпреди 4 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 47
Културапреди 4 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 48
Lifestyleпреди 4 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 49
Телевизияпреди 4 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 50
Литературапреди 4 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 51
Обществопреди 4 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

CMTEN разкри "Music Box" 52
Премиерапреди 4 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо