Connect with us

Tехнологии

Brother обяснява 5 термина за сигурността на печат, които объркват потребителите

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Всички във вашия бизнес използват принтери и за потребителите, които не са ИТ, е лесно да забравят, че тези ежедневни офис машини трябва да бъдат също толкова сигурни, колкото и другите устройства във вашата мрежа. Ако те бъдат пренебрегнати, рискувате да предложите на хакерите лесна „задна вратичка“ до организацията си.  

Колко е важно да овладеете жаргона за сигурността на печата?

Според доклада на Quocirca „Global Print Security Landscape“ 11% от всички пробиви в сигурността са свързани с принтера, а 59% от бизнесите са се сблъсквали поне веднъж със загуба на данни, свързана с печата, през последните 12 месеца.1.

Повечето хора просто приемат устройствата си – и тяхната функционалност – за даденост. По всяка вероятност, затова най-честата причина за пробиви в сигурността при печат са случайните действия на вътрешните потребители. 1.

Advertisement

Като се има предвид това, ето ги и нашите топ 5 обяснения на жаргона за защита на печата, които да споделите със служителите си. 

Фърмуер
– Какво е това?
Фърмуерът е програма, инсталирана на принтера ви, когато е произведен.
– Какво прави?
Това е бордовият софтуер, който управлява функциите на принтера ви.
– Защо ви е необходим?
Фърмуерът е „мозъкът“ на вашия принтер – и трябва да бъде обновяван редовно, за да се поправят възникналите проблеми, да се добавят нови функции и да се поддържа защитата на сигурността.

Криптиране
– Какво е това?
Криптирането е метод за защита, при който данните са „разместени“ и могат да бъдат разчетени само при получателите с правилния „таен код“ (познат като ключ за декриптиране).
– Какво прави?
Той поддържа вашите данни поверителни, като ги защитава при прехвърляне, и прави невъзможно четенето им от хора, които нямат правилното разрешение за достъп.
– Защо ви е необходимо?
Ако изпращате, получавате, съхранявате или разпечатвате чувствителна информация, криптирането подобрява сигурността на вашата комуникация.

Протоколи
– Какво е това?
Набор от правила или процедури, регулиращи обмена на данни между устройства като компютри и принтери.
– Какво правят?
Те определят какъв вид данни могат да бъдат предавани, кои команди се използват за изпращане и получаване на тези данни и начина, по който се прехвърлят тези данни.
– Защо са ви необходими?
Устройствата, направени от различни производители – или различни видове устройства (компютри, принтери, сървъри и т.н.) – трябва да поддържат едни и същи протоколи, за да комуникират помежду си.

Блокиране на IP
– Какво е това?
Блокирането на IP е метод за защита, използван от фирми, които позволяват отдалечен достъп, за да се защитят от неоторизиран достъп до тяхната мрежа.
– Какво прави?
Блокирането на IP предотвратява неупълномощените потребители да имат директен достъп до вашите принтери и да заобикалят защитата на вашия сървър за печат. Упълномощените потребители ще запазят достъп, но всички други IP адреси ще бъдат задължени да поискат достъп.
– Защо ви е необходимо?
Не само предотвратява потенциално враждебни или неоторизирани IP адреси да се свързват с поща, печат или интернет сървъри, но е полезно и ако искате да наблюдавате или ограничавате прекомерната или неоторизирана употреба на принтера.

Advertisement

Заключване на функционалности с цел защита (Secure Function Lock)
– Какво е това?
Това е функция на контролния панел, която ограничава достъпа на потребителите до настройките и определени функции на принтерите ви.
– Какво прави?
Позволява ви да конфигурирате пароли за избрани потребители, да контролирате достъпа до функциите на принтера и дори да контролирате разходите като задавате месечни лимити на разпечатките.
– Защо ви е необходимо?
То подобрява изискванията за сигурност на вашия офис и помага да управлявате оторизациите, като контролира кой може да има достъп до определени функции на вашите устройства.

За Brother защитата на печат винаги е сред основните приоритети. С увеличението на законодателните мерки относно поверителността и сигурността на данните ние знаем, че организациите трябва да намерят възможно най-много начини за защита на своите данни. Ето защо Brother предлага опцията PrintSmart Secure Pro – функция за защита на документите, която намалява рисковете за сигурност при печат и ви помага да спазвате изискванията на разпоредбите за защита на данните.

Това позволява на потребителите да събират документи от всеки принтер, свързан към сървъра PrintSmart Secure Pro – но те ще се нуждаят от ПИН код или автентикация с NFC карта, за да активират отпечатването. Така чувствителната или поверителната информация се вижда само от желания получател и остава конфиденциална.

В крайна сметка сигурността на данните и документите е отговорност на всеки и се надяваме, че споделянето на това ръководство ви помага да повишите знанията си, което ще подобри сигурността на печата във вашата организация.

1: Quocirca: “Global Print Security Landscape” –  2019

Advertisement
Continue Reading
Advertisement