Открийте ни и в

Tехнологии

Brother обяснява 5 термина за сигурността на печат, които объркват потребителите

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Всички във вашия бизнес използват принтери и за потребителите, които не са ИТ, е лесно да забравят, че тези ежедневни офис машини трябва да бъдат също толкова сигурни, колкото и другите устройства във вашата мрежа. Ако те бъдат пренебрегнати, рискувате да предложите на хакерите лесна “задна вратичка” до организацията си.  

Колко е важно да овладеете жаргона за сигурността на печата?

Според доклада на Quocirca „Global Print Security Landscape“ 11% от всички пробиви в сигурността са свързани с принтера, а 59% от бизнесите са се сблъсквали поне веднъж със загуба на данни, свързана с печата, през последните 12 месеца.1.

Повечето хора просто приемат устройствата си – и тяхната функционалност – за даденост. По всяка вероятност, затова най-честата причина за пробиви в сигурността при печат са случайните действия на вътрешните потребители. 1.

Като се има предвид това, ето ги и нашите топ 5 обяснения на жаргона за защита на печата, които да споделите със служителите си. 

Фърмуер
– Какво е това?
Фърмуерът е програма, инсталирана на принтера ви, когато е произведен.
– Какво прави?
Това е бордовият софтуер, който управлява функциите на принтера ви.
– Защо ви е необходим?
Фърмуерът е „мозъкът“ на вашия принтер – и трябва да бъде обновяван редовно, за да се поправят възникналите проблеми, да се добавят нови функции и да се поддържа защитата на сигурността.

Криптиране
– Какво е това?
Криптирането е метод за защита, при който данните са „разместени“ и могат да бъдат разчетени само при получателите с правилния „таен код“ (познат като ключ за декриптиране).
– Какво прави?
Той поддържа вашите данни поверителни, като ги защитава при прехвърляне, и прави невъзможно четенето им от хора, които нямат правилното разрешение за достъп.
– Защо ви е необходимо?
Ако изпращате, получавате, съхранявате или разпечатвате чувствителна информация, криптирането подобрява сигурността на вашата комуникация.

Протоколи
– Какво е това?
Набор от правила или процедури, регулиращи обмена на данни между устройства като компютри и принтери.
– Какво правят?
Те определят какъв вид данни могат да бъдат предавани, кои команди се използват за изпращане и получаване на тези данни и начина, по който се прехвърлят тези данни.
– Защо са ви необходими?
Устройствата, направени от различни производители – или различни видове устройства (компютри, принтери, сървъри и т.н.) – трябва да поддържат едни и същи протоколи, за да комуникират помежду си.

Блокиране на IP
– Какво е това?
Блокирането на IP е метод за защита, използван от фирми, които позволяват отдалечен достъп, за да се защитят от неоторизиран достъп до тяхната мрежа.
– Какво прави?
Блокирането на IP предотвратява неупълномощените потребители да имат директен достъп до вашите принтери и да заобикалят защитата на вашия сървър за печат. Упълномощените потребители ще запазят достъп, но всички други IP адреси ще бъдат задължени да поискат достъп.
– Защо ви е необходимо?
Не само предотвратява потенциално враждебни или неоторизирани IP адреси да се свързват с поща, печат или интернет сървъри, но е полезно и ако искате да наблюдавате или ограничавате прекомерната или неоторизирана употреба на принтера.

Заключване на функционалности с цел защита (Secure Function Lock)
– Какво е това?
Това е функция на контролния панел, която ограничава достъпа на потребителите до настройките и определени функции на принтерите ви.
– Какво прави?
Позволява ви да конфигурирате пароли за избрани потребители, да контролирате достъпа до функциите на принтера и дори да контролирате разходите като задавате месечни лимити на разпечатките.
– Защо ви е необходимо?
То подобрява изискванията за сигурност на вашия офис и помага да управлявате оторизациите, като контролира кой може да има достъп до определени функции на вашите устройства.

За Brother защитата на печат винаги е сред основните приоритети. С увеличението на законодателните мерки относно поверителността и сигурността на данните ние знаем, че организациите трябва да намерят възможно най-много начини за защита на своите данни. Ето защо Brother предлага опцията PrintSmart Secure Pro – функция за защита на документите, която намалява рисковете за сигурност при печат и ви помага да спазвате изискванията на разпоредбите за защита на данните.

Това позволява на потребителите да събират документи от всеки принтер, свързан към сървъра PrintSmart Secure Pro – но те ще се нуждаят от ПИН код или автентикация с NFC карта, за да активират отпечатването. Така чувствителната или поверителната информация се вижда само от желания получател и остава конфиденциална.

В крайна сметка сигурността на данните и документите е отговорност на всеки и се надяваме, че споделянето на това ръководство ви помага да повишите знанията си, което ще подобри сигурността на печата във вашата организация.

1: Quocirca: “Global Print Security Landscape” –  2019

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 57 минути

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди един час

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 2 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 2 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 3 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 5 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 6 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 7 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 7 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди 21 часа

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо