Открийте ни и в

Tехнологии

Brother предлаганово поколение усъвършенствани мрежови скенери

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Японската компания Brother представи ново поколение мрежови скенери, които предлагат множество функции и са проектирани да подобрят продуктивността на служителите и бизнес ефективността като цяло.

Издръжливостта и възможностите за мрежово свързване са ключови предимства на новата гама скенери за документи Brother, която включва четири модела: ADS-2400N, ADS-2800W, ADS-3000N и ADS-3600W.

Разработени за тежките изисквания на малкия и среден бизнес, всички те предлагат пълна мрежова функционалност, която им позволява да обслужват множество потребители на различни устройства, без нужда от свързване с централен компютър.

Други функции, разработени за да ускорят приключването на задачите и да подобрят ефективността, включват NFC поддръжка, програмируеми бутони за сканиране с едно натискане и усъвършенствани технологии за обработка на изображенията.

Ива Тотева, Мениджър продажби и маркетинг в Brother България, каза: „След навлизането на пазара на самостоятелни скенери през 2012 г., разширихме линията от модели и надграждаме успеха на първото поколение ADS скенери Brother.Мрежовите възможности, без нужда от управление от централен компютър, позволяват постигането на по-голяма ефективност на работните потоци и елиминират разходите за инсталиране на софтуер в много точки от мрежата – важен фактор, който трябва да се вземе предвид при изчисляване на общата цена на притежание.”

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”640″]ADS-3600W Details 38[/media-credit]

За подобрено потребителско изживяване и посрещане на нуждите от „информация в движение“, мрежовото сканиране позволява на служителите да сканират директно от машината към множество устройства – само с просто натискане на бутон документите могат лесно да бъдат сканирани и споделени между екипи и отдели.

9.3-сантиметровият програмируем цветен тъч екран (само при ADS-2800W и ADS-3600W) позволява на потребителите да конфигурират предварително рутинни задачи за сканиране по-бързо и с по-малко стъпки, което подобрява ефективността. Програмируемите бутони на ADS-2400N и ADS-3000N дават на потребителите подобни опции за предварително конфигуриране на функции за мрежово сканиране.

Новите скенери спокойно се поместват на бюрото и могат да се справят с хартия и картон с тегло от 40 до 413 г/м2, както и с щамповани пластмасови карти с дебелина до 1,4 мм, което ги прави идеални за сканиране на лични документи, визитки и служебни карти.

Усъвършенстваната обработка на изображенията осигурява чисти сканирани документи, в които важната информация е уловена точно и ясно. В резултат на това се получават файлове с по-малък размер, които са лесни за споделяне и четене.

Всички модели от новата фамилия са съвместими с безплатното приложение Brother iPrint&Scanза директно сканиране на мобилни устройства.

Новата гама скенери за документи е съвместима и с Brother Solutions Interface (BSI), който позволява външни разработчици да изграждат и интегрират специфични решения.

Цените започват от 742.8 лв. с ДДС

Характеристики на върховия модел ADS-3600W:

 • 50 ppm (страници в минута)
 • Автоматично листоподаващо устройство за 50 листа
 • Gigabit Ethernet интерфейс
 • USB 3.0
 • Wireless 802.11n/b/g
 • 3 см цветен LCD тъч екран
 • TWAIN UI
 • NFC (near field communication)

Сканиране към:

 • WS Scan, OCR, USB Host, email, изображение, принтер, файл, FTP/SFTP, мрежово устройство, SharePoint, PC
 • Облачни услуги – Evernote, Box, Dropbox, Google drive, OneDrive, OneNote
 • Email сървър
 • Microsoft Office

Драйвери

 • SANE за Linux
 • TWAIN 2.2, ISIS, WIA за Windows
 • TWAIN 2.2 и ICA за Mac OS X

Околна среда

Всички модели притежават ENERGY Star еко сертификат за ниски емисии, ниско потребление на енергия и съвместимост с рециклирана хартия.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 8 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 9 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 9 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 10 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 10 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 12 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 13 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 14 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 15 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди един ден

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо