Открийте ни и в

Lifestyle

Brother съветва: Как да цифровизирате документите си?

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Дигитализацията е процесът по превръщането на хартиени документи в дигитални файлове – и това е най-добрият начин да организирате дома си или домашния си офис.

От Brother направихме списък с най-добрите съвети за цифровизация, за да ви помогнем да намалите бъркотията, да направите вашите файлове по-безопасни и по-достъпни и да се подготвите за бъдещето, което ще се характеризира с „по-малко хартия“, а не с „безхартиен“ начин на работа.

Да започваме:  

 • Сортирайте документацията си – преди да започнете мисията си да дигитализирате, спестете време и усилия като разчистите излишните, стари или ненужни документи. Признайте си честно: дали някога ще ви потрябва това искане за оправдаване на разходите от 1993 г.?
 • Намалете употребата на хартия – като изберете да получавате  дигитални документи от банките и други доставчици на услуги, ще ограничите нуждата от използване на хартия за сканиране и архивиране. Помолете доставчиците си да изпращат фактури и други работни документи по имейл, вместо по пощата.
 • План за дигитализация – форматът не е единствената разлика между архивирането на цифрово и хартиено съдържание – често се налага да се промени структурирането. Помислете как сте съхранявали документите си на хартия и преценете как дигитализирането на вашите документи би могло да подобри това. Например, в момента може да имате хартиени документи, подредени по години, но да предпочитате в цифров вид те да са организирани по клиент.

Организиране и управление на дигиталната файлова система 

 • Структурирайте подпапките си – отделянето на време да картографирате новата си дигитална система за съхранение на документи ще ви спести местенето на файлове по-нататък в процеса на цифровизиране. Организирайте файловете си с постоянни имена, като именувате подпапките си с тагове или ключови думи. Може да решите, че е по-подходящо да ги разбиете по месеци, например: Invoices>2019>May – или да предпочетете да създадете подпапки в зависимост от работата ви, т.е.: Client> Project >Invoices.
 • Резервното копие е от съществено значение – използването на облачни услуги за съхранение на дигитални документи, означава, че навсякъде ще имате достъп до файловете си без риск от загуба, какъвто има при съхранението на хартиената документация и физическите копия.
 • Архив за лесно организиране – бъркотията в цифровите файлове може да бъде точно толкова изнервяща, колкото неподредените хартиени документи, които преливат по рафтовете. Ако повече нямате нужда от определени проекти или документи, архивирайте цели папки заедно с подпапките им. Така ще ги имате под ръка, но без да ви се пречкат.

Превърнете цифровизирането в рутина 

 • Автоматизирано действие – сканирайте всеки важен документ, още щом го получите. Развийте това в нов навик, като непрекъснато дигитализирате, за да поддържате форма.
 • Сканирайте и рециклирайте – щом веднъж сте сканирали физическите документи, изхвърлете ги, ако не са абсолютно необходими. Рециклирането им помага да поддържате чист домашния си офис и е по-добро за планетата.
 • Преразгледайте и обновете подхода си – ако документацията започва отново да се трупа, отделете малко време за оценка на работния ви процес. Помислете защо някои неща не могат да бъдат сканирани или рециклирани веднага, за да изгладите системата си за съхранение.

Практически съображения за сканиране 

 • Основни моменти при покупката на скенер – двустранното сканиране е от съществено значение при дигитализирането на архиви от хартиени документи, а 300dpi обикновено са достатъчни за осигуряването на достатъчно детайлно сканиране в условията на домашния офис, освен ако не се налага често да обработвате детайлни слайдове или снимки. Ако имате купища документи за разчистване, автоматичното подаване на листове ще обработи целия наръч от страници неусетно.
 • С мисъл за мобилността и съхранението – скенерите се предлагат във всякакви размери и формати. Някои, като най-новите MDS модели на Brother са проектирани с идеята за лесно пренасяне, което ги прави идеални за работа на терен. Други пък са направени така, че да могат удобно да се съхраняват в чекмеджето, без да затрупват излишно домашния ви офис. Ако за вас това е приоритет, моделите на Brother ADS-2200 и ADS-2700W се открояват със своята функционалност.
 • Използвайте OCR – софтуерът за оптично разпознаване на буквите (OCR) прави възможно редактирането на сканирания текст, като позволява дигитализиране на съдържанието, за да можете веднага да откриете файловете на по-късен етап при търсене в системата ви.

Тъй като екологичните съображения се сблъскват с възможностите на дигитализацията, превръщането на хартиени документи в цифрови формати ще става все по-важно.

Ако сте получили вдъхновение да изчистите натрупаната хартия в домашния си офис, защо да не започнете днес? За повече информация относно решенията за сканиране на Brother, посетете https://www.brother.bg/scanners.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Приключенският филм „Робин Худ: Принцът на разбойниците” – тази събота по FilmBox Stars

MIKA

публикувано

на

от

В края на февруари каналите на FilmBox предлагат на зрителите серия от интригуващи филмови продукции. В събота, 27 февруари, от 18:15 ч. по FilmBox Stars те могат да се насладят на приключенския филм „Робин Худ: Принцът на разбойниците“ с участието на Кевин Костнър и Морган Фрийман. Програмата продължава с комедията „Дъщерята на шефа“ от 20:35 ч., в която в главните роли влизат Аштън Кътчър и Тара Рийд.

Робин Худ: Принцът на разбойниците“ разказва историята на митичния средновековен грабител, който взима от богатите, за да дава на нуждаещите се. След като е заловен по време на Кръстоносния поход, Робин Худ успява да избяга и се завръща в Англия със своя нов приятел Азим. Когато се прибира обратно вкъщи, Робин Худ открива дома си разрушен от злонамерения шериф на Нотингам. Обзет от мъка, героят е твърдо решен да победи злото веднъж завинаги. Зрителите могат да проследят приключенията на Робин Худ и неговия своеобразен поход към справедливостта тази събота от 18:15 ч. по FilmBox Stars.

Комедията „Дъщерята на шефа“ проследява препятствията в живота на Том Стансфилд, служител в издателска къща. Вследствие на недоразумение, Том се озовава в дома на вечно сърдития си шеф Джак. Приема задачата с надеждата, че така ще прекара време с дъщеря му Лиза. За негова изненада обаче, той трябва да пази дома му. Зрителите могат да проследят как ще се развие комедийната история и ще се справи ли Том с тежката задача да спечели сърцето на Лиза в събота от 20:35 ч. по FilmBox Stars.

Продължете понататък

Lifestyle

Средно по 23 минути на ден отделя всяка жена за грижа за кожата

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

73% от жените биха искали да прекарват помалко време в разкрасяване и да съкратят рутината си за грижа за кожата. Това показва проучване, проведено сред 2000 души от цял свят от шведската козметична марка FOREO и маркетинговата компания OnePoll. То разкрива още, че всяка дама отделя средно по 23 минути на ден за грижа за кожата си и мечтае за по-бързи и ефективни решения, които да ѝ спестят част от това време и да ѝ осигурят естествен сияен вид. Преместването на личните срещи в онлайн среда (например Zoom) е една от основните причини за тези потребителски нагласи и превръщането на здравата, стегната и сияйна кожа в топ приоритет за жените, които все по-често избягват тежките гримове в домашна обстановка. Доказателство за това е и, че с настъпването на пандемията покупките на козметични продукти за грижа за кожата от жени са се удвоили.

Г рижата за кожата – новият фон дьо тен

Милиони жени по света силно са променили навиците си за грижа за кожата след началото пандемията. Според скорошното проучване на FOREO 6 от 10 респонденти вече смятат, че грижата за кожата е изключително важна и са започнали да търсят продукти и уреди, които подчертават естествената красота. В резултат на това 4 от 10 жени са променили покупките си на козметика през последните месеци и на преден план са най-вече продуктите за грижа за кожата за сметка на гримовете.

По-малко време пред огледалото

59% от жените смятат, че рутинната грижа е станала по-сложна, сравнено с преди 10 години. Днес дамите прекарват средно по 23 минути на ден в процедури за кожата си, но в същото време мечтаят за по-прости, по-бързи и по-ефективни решения. Ето защо не е изненадващо, че три четвърти от жените (73%) заявяват, че биха предпочели да намалят броя на козметичните продукти, които използват, и да ги заменят с многофункционални козметични устройства, които предлагат повече предимства. „Лавината от продукти на различни марки за красота, които заливат спалните, баните и козметичните чантички на клиентите, преживяват трудни времена днес. Тенденциите показват, че жените търсят по-модерни, по-малко на брой и по-малко сложни решения за кожата си“, коментира шведската марка за красота FOREO.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 16 часа

Концентричните окръжности на живота в “Правек и други времена” от нобелистката Олга Токарчук

Културапреди 16 часа

Представяне на „Интегрирано управление в туристическите комплекси“ от Теодора Ризова

Lifestyleпреди 2 дни

Приключенският филм „Робин Худ: Принцът на разбойниците” – тази събота по FilmBox Stars

Tехнологиипреди 2 дни

Fitify и Mood Messenger са сред първите независими за смарт часовника Huawei Watch GT 2 Pro

Lifestyleпреди 2 дни

Средно по 23 минути на ден отделя всяка жена за грижа за кожата

Музикапреди 3 дни

Nessa Barrett & jxdn представят “la di die”

Lifestyleпреди 3 дни

Банкоматите могат да ускорят икономическото възстановяване след COVID-19

Културапреди 3 дни

Eдинствената автобиография на Мохамед Али излиза в луксозно издание с твърди корици

Музикапреди 3 дни

Петър Байков в „Музика, музика“ по БНТ 1

Lifestyleпреди 3 дни

Университетският театър на НБУ с кампания срещу насилието в училище

Горещо