Открийте ни и в

Lifestyle

Brother улесняват архивирането и споделянето на хартиени документи

MIKA

публикувано

на

Brother добави два нови модела професионални сканиращи устройства за бърза обработка на големи количества хартиени оригинали към портфолиото си от скенери, което включва персонални компактни модели и офис скенери за споделено използване. PDS-5000 и PDS-6000 позволяват бързо и прецизно конвертиране на хартиени документи в дигитален формат, благодарение на вградената допълнителна обработка на изображенията и поддръжката на технологията Kofax. Гамата от сканиращи устройства на японската марка въплъщава многогодишен опит в производството на продукти за офиса и предлага функционалност, отговаряща на изискванията на потребителите, които обработват документи.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]ADS-1100W_3_4R_Input[/media-credit]

От персонални до професионални

Портфолиото от настолни устройства включва компактните модели ADS-1100W и ADS-1600W, които предлагат автоматично двустранно сканиране, безжично свързване и скорост съответно 16 и 18 стр./мин.

Моделите ASD-2100e и ADS-2600We са предназначени за обработка на по-голямо количество документи и предлагат скорост от 24 стр./мин., увеличен до 50 листа капацитет на листоподаващото устройство и възможност за директно споделяне към облачни ресурси за съхранение. ADS-2600We разполага с 9.3-сантиметров тъч екран, който улеснява управлението на устройството и позволява директно сканиране без компютър. На екрана могат да бъдат добавени до 48 бързи връзки за изпълнение на конкретни задачи.

На върха в гамата са професионалните модели PDS-5000 и PSD-6000, които впечатляват със скорост на сканиране от съответно 60 и 80 стр./мин. и могат да поемат до 100 листа.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]ADS-1600W_Situ_12[/media-credit]

Технологии за безпроблемна работа

Brother влага значителни усилия в усъвършенстването на документите скенери, така че те да предложат безупречна обработка на сканираните обекти.

В моделите от офис и професионален клас е наличен ултразвуков сензор, който следи за това да не бъде поета повече от една страница за сканиране – това елиминира риска от загуба на информация. Наред с това скенерите автоматично изправят, изрязват и завъртат изображението, след което го обработват като премахват нежеланите дефекти – като следи от перфорация, ръбове, петна от мастило или тонер. Така се намалява обема на самото изображение и се постига по-висока точност при конвертирането му в текст.

Двата професионални модела PDS-5000 и PSD-6000 разполагат с подобрени поемащи ролки, които позволяват постигането на толкова висока скорост на сканиране.

Достъпът до сканиращите устройства може да се контролира чрез потребителски профили, като се поддържа идентифициране чрез Active Directory.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]ADS-1100W_Details1[/media-credit]

Софтуер, който улеснява работата

Всички скенери за документи Brother се доставят с пълнофункционален софтуер за обработка и споделяне на сканираните оригинали. Той дава възможност за създаване на електронни архиви от PDF документи, в които може да се търси.

Софтуерът Kofax осигурява подобрена точност при оптично разпознаване на символи (конвертиране в текст) и намалява времето за подготовка на документите.

Поддържат се интерфейси за връзка със системи за цялостно управление на документооборота, което прави интеграцията на скенерите за документи Brother бърза и безпроблемна.

Стандартните функции за сканиране включват изпращане на електронните документи по e-mail, записването им на мрежово устройство или на FTP, както и автоматичното им добавяне в SharePoint портал.

Новите модели скенери за документи от сериията PDS вече се предлагат на българския пазар от Brother България.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък

Lifestyle

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

MIKA

публикувано

на

от

България е една от първите държави в Европа, в които дизайнът на AppGallery, собственият магазин за приложения на компанията, предлага изцяло нов начин на откриване и ползване на хиляди приложения и игри. Новият дизайн на AppGallery усъвършенства интуитивността при търсене, видимостта на ключово съдържание, включително локално такова, улеснява навигацията в галерията и е предпоставка за още по-ползотворно сътрудничество на Huawei с локалните доставчици на приложения.

Развитието на дизайна на AppGallery отразява успеха на самата екосистема от приложения, достъпна през собствения магазин на Huawei с потребителска база, вече надхвърляща 500 милиона активни потребители месечно. Новият дизайн подчертава всички приложения и игри с по-големи и дръзки елементи по време на цялото потребителско изживяване.

Свеж дизайн при търсене

С изцяло новия интерфейс на AppGallery, Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с поразителни визуални ефекти и допълнително дигитално съдържание, в по-малко стъпки. Този подход е в полза на по-доброто комуникиране и промотиране на повече приложения от разработчиците, като те са по-бързо и лесно откриваеми от потенциалната си аудитория.

Например, в раздел „ Препоръчани“ приложенията са подредени под формата на карти. Това означава, че потребителите не само виждат селекция от приложения и игри, ръчно подбрана от екипа на AppGallery, но могат да получат и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви. Препоръчаните раздели се актуализират на всеки 3 дни, подобрявайки потребителското преживяване. Потребителите ще могат да превъртат отгоре надолу като ще и от нови към по-стари публикации.

В новия интерфейс точно под раздела “Препоръчани” се намират разделите „Кампании“ и „Подаръци“, едни от най-популярните секции сред активните потребители. Разделът “Кампании” предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства, за спечелване на награди. Повечето от предложенията са локализирани, което води до по-високо ниво на взаимодействие с потребителите. Разделът “Подаръци” позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Това може да включва безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри и са чудесен механизъм за разработчиците, с който да стимулират потребителите да правят нови търсения в AppGallery.

„Приложения“ и „Игри” вече могат да бъдат разгледани в два ексклузивни раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки.

Изобилие от дигитално съдържание

“AppGallery се обогатява с нови ключови локални и глобални приложения всеки ден и ние искаме нашите потребители да се възползват от това растящо богатство от съдържание“, споделя Лонгруи Циу, мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. „Обновеният дизайн на AppGallery позволява на потребителите ни лесно да разглеждат подбраното специално за тях съдържание и да откриват неочаквани изкушения“

Основен фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, поради което в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции и нужди. Редакционен екип ще се грижи за визуализирането на съобразени с тях приложения и игри, както и за редакционно съдържание с ценни идеи, съвети и специални селекции на скрити съкровища.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред премиум предложения на AppGallery са приложението за съобщения и обаждания Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение, базирана на игри, Kahoot!, и много други. На локално ниво вече успешно са интегрирани приложения на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, “Теленор”, A1 и VIVACOM, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by VIVACOM, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.

Новата версия на AppGallery стартира в Европа на 15 Януари в избрани държави, сред които е и България.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 6 часа

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

Музикапреди 6 часа

Виктория с три награди за най-добър онлайн концерт

Lifestyleпреди един ден

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

Lifestyleпреди един ден

Danonino стартира кампания „Голям порасни, големи добрини прави“

Музикапреди един ден

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди един ден

Над 435 000 картодържатели на обновената BILLA Card

Културапреди един ден

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Tехнологиипреди един ден

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

Обществопреди един ден

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Lifestyleпреди един ден

5 доказателства, че мъжките сникърси са универсални обувки

Горещо