Открийте ни и в

Lifestyle

Brother улесняват архивирането и споделянето на хартиени документи

MIKA

публикувано

на

Brother улесняват архивирането и споделянето на хартиени документи 26

Brother добави два нови модела професионални сканиращи устройства за бърза обработка на големи количества хартиени оригинали към портфолиото си от скенери, което включва персонални компактни модели и офис скенери за споделено използване. PDS-5000 и PDS-6000 позволяват бързо и прецизно конвертиране на хартиени документи в дигитален формат, благодарение на вградената допълнителна обработка на изображенията и поддръжката на технологията Kofax. Гамата от сканиращи устройства на японската марка въплъщава многогодишен опит в производството на продукти за офиса и предлага функционалност, отговаряща на изискванията на потребителите, които обработват документи.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]ADS-1100W_3_4R_Input[/media-credit]

От персонални до професионални

Портфолиото от настолни устройства включва компактните модели ADS-1100W и ADS-1600W, които предлагат автоматично двустранно сканиране, безжично свързване и скорост съответно 16 и 18 стр./мин.

Моделите ASD-2100e и ADS-2600We са предназначени за обработка на по-голямо количество документи и предлагат скорост от 24 стр./мин., увеличен до 50 листа капацитет на листоподаващото устройство и възможност за директно споделяне към облачни ресурси за съхранение. ADS-2600We разполага с 9.3-сантиметров тъч екран, който улеснява управлението на устройството и позволява директно сканиране без компютър. На екрана могат да бъдат добавени до 48 бързи връзки за изпълнение на конкретни задачи.

На върха в гамата са професионалните модели PDS-5000 и PSD-6000, които впечатляват със скорост на сканиране от съответно 60 и 80 стр./мин. и могат да поемат до 100 листа.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]ADS-1600W_Situ_12[/media-credit]

Технологии за безпроблемна работа

Brother влага значителни усилия в усъвършенстването на документите скенери, така че те да предложат безупречна обработка на сканираните обекти.

В моделите от офис и професионален клас е наличен ултразвуков сензор, който следи за това да не бъде поета повече от една страница за сканиране – това елиминира риска от загуба на информация. Наред с това скенерите автоматично изправят, изрязват и завъртат изображението, след което го обработват като премахват нежеланите дефекти – като следи от перфорация, ръбове, петна от мастило или тонер. Така се намалява обема на самото изображение и се постига по-висока точност при конвертирането му в текст.

Двата професионални модела PDS-5000 и PSD-6000 разполагат с подобрени поемащи ролки, които позволяват постигането на толкова висока скорост на сканиране.

Достъпът до сканиращите устройства може да се контролира чрез потребителски профили, като се поддържа идентифициране чрез Active Directory.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]ADS-1100W_Details1[/media-credit]

Софтуер, който улеснява работата

Всички скенери за документи Brother се доставят с пълнофункционален софтуер за обработка и споделяне на сканираните оригинали. Той дава възможност за създаване на електронни архиви от PDF документи, в които може да се търси.

Софтуерът Kofax осигурява подобрена точност при оптично разпознаване на символи (конвертиране в текст) и намалява времето за подготовка на документите.

Поддържат се интерфейси за връзка със системи за цялостно управление на документооборота, което прави интеграцията на скенерите за документи Brother бърза и безпроблемна.

Стандартните функции за сканиране включват изпращане на електронните документи по e-mail, записването им на мрежово устройство или на FTP, както и автоматичното им добавяне в SharePoint портал.

Новите модели скенери за документи от сериията PDS вече се предлагат на българския пазар от Brother България.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

MIKA

публикувано

на

от

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 27

снимка: ПР

Младост, красота, професионализъм, отдаденост, страст – това са само част от думите, с които можем да определим младата гримьорка, Никол Бойчева. С открит интерес наблюдаваме снимките в нейната медия – красива дама със съвършен грим, изпипан до последния детайл и широка усмивка, грееща на лицето ѝ.

Никол е втора година студент в един от най-престижните университети в България – Нов Български Университет. Как съчетава образованието с работата, какви предизвикателства среща по пътя в кариерата си и други интересни факти от професионалния ѝ живот ще разберете в следната статия.

Никол е един обикновен човек. Никога не е смятала себе си за нещо повече от другите. Тя е една много цветна личност, с изключително много интереси и мечти, както си личи от гримовете, които прави.

Създаването на NSB Beauty крие много интересна история. Самата инстаграм страница @_nsb_beauty_, е създадена в началото на първата Ковид карантина(2020г.). Тогава Никол решила да покаже публично страстта си към грима. Тъй като разполагала с много свободно време, е имала възможност да изпробва някои нови неща, както и да експериментира с многообразни визии. Така стремежът ѝ да става по-добра се усилвал с всяка следваща визия.

Опитвах се да усъвършенствам уменията си, да изпробвам нови техники и многобройни цветове. От там много хора се свързаха с мен, за да направя техния дневен или арт грим.“.

Любовта и страстта на госпожица Бойчева към грима се появили преди няколко години. Както всички нас, тя е започнала да учи как да се гримира от клипове в YouTube и статии в различни женски списания. И като всяко начало – не е било лесно и не винаги грима е изглеждал добре. Тя споделя, че чрез грима, успява да покажа себе си и колко цветна личност е. Рисуването върху лицето ѝ и експериментирането с различни визии, помага на вътрешното ѝ Аз да излезе наяве. Професионално започнала да се занимава с грим със започването на пандемията миналата година. Тогава е намерила време да преоткрие себе си и своята любов към грима.

Предизвикателствата в нейната професия не спират. Никол все още се бори с това да пробие в сферата на гримьорството, но колкото и препятствия да срещне по пътя към успеха, не смята да се отказва.

Талантът и меракът в работата на гримьора вървят ръка за ръка. Бойчева смята себе си за талантлива личност, защото се учи бързо. От дете проявява творчески заложби – рисува добре и обича да твори различни неща с ръцете си.

За талантливата гримьорка работата е удоволствие. Тя може да направи от всеки грим изкуство и да накара всеки неин клиент да се почувства специален и да получи грима, за който винаги си е мечтал, дори и по-добър. Тя е амбициозна, млада и готова за нови предизвикателства.

Продължете понататък

Lifestyle

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

MIKA

публикувано

на

от

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 28

снимка: ПР

За първи път заедно на сцена ще се срещнат гласът на космическото момиче Керана и виртуозната цигулка на Васко Василев

Композицията е създадена специално за събитието, което тази година под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите, и ще бъде изпълнена на живо за първи път по време на официалната церемония по връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния театър.

Идеята Керана и Васко Василев да се съберат в обща песен идва спонтанно, а  предизвикателството да работят заедно в своеобразен дует се оказва истинско вдъхновение и за двамата. „Едно“ е по текст и музика на Керана, която успя да се докаже като изключително многопластов артист не само чрез успеха на  алтернативната рок група „Керана и космонавтите“, но и чрез едноименната роля на Евита в мюзикъла на Опера Пловдив. Васко Василев пък се оказа, че е наредил целият си график по датата на церемонията и пристига буквално за няколко часа в страната.

От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да участвам в церемонията на наградите ИКАР и все не успявахме да синхронизираме дата, в която да мога. Объркването на всички графици за концерти заради пандемията се оказа добра възможност най-после да се случи тази идея и съм много щастлив, още повече, че ще споделя сцената с такъв зашеметяващ артист като Керана“, споделя Васко Василев.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“.

Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, Астра-Зенека България – подкрепа за Здравния фонд на САБ, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис – България, Lenovo – България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Тип Топ Куриер, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“.

Продължете понататък
Скандал, който свали правителство 39
Кинопреди 4 седмици

Скандал, който свали правителство

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 40
Културапреди 4 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 4 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 4 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 4 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 4 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 45
Телевизияпреди 4 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 4 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 47
Обществопреди 4 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 4 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо