Connect with us

Музика

Bulgaria ON AIR ще излъчи ексклузивно концерта на Андреа Бочели

Avatar

Публикувано

на

Bocelli Duomo 3 credit LUCA ROSSETTI COURTESY SUGAR SRL DECCA RECORDS small

Андреа Бочели, фотокредит LUCA ROSSETTI,
COURTESY SUGAR SRL, DECCA RECORDS

На 18 април, от 23:20 часа зрителите ще се насладят на единствения по рода си спектакъл от катедралата в Милано, който вече плени милиони

Bulgaria ON AIR ще даде възможност на българската публика да се наслади на специалния концерт на звездата на класическата музика Андреа Бочели, който се състоя на католическия Великден в абсолютно празната катедрала Дуомо в Милано. На 18 април, когато е Велика събота, от 23:20 часа националната телевизия ще излъчи „Музика за надежда“ на Бочели.

В странни и тежки за Италия времена на социална изолация и пандемия, този концерт, базиран на специално аранжирани за глас и орган свещени арии, сякаш обедини различните части на планетата в прегръдка. Идеята за концерта е на кмета на Милано – най-засегнатия от вируса COVID-19 италиански град. Той отправя необикновена покана към Бочели – да повдигне духа на нацията и света, като точно на католическия Великден пее в най-известната миланска катедрала, но сам, единствено под акомпанимента на органа в Дуомо.

Емоционалните изпълнения на Бочели включват Panis Angelicus, Ave Maria, Domine Deus и други, а на финала тенорът завършва концерта с Amazing Grace без музикален съпровод пред входа на празната катедрала – невероятно трогателен момент, в който неподвижният и блокиран град Милано сякаш оживява.

Advertisement

Официално “Музика за надежда” е най-голямото стриймвано на живо класическо събитие на всички времена. Концертът е гледан в над 100 страни от над 36 милиона души и продължава да държи челни позиции в “Набиращи популярност” в YouTube.

Bulgaria ON AIR е единствената българска телевизия, която ще излъчи събитието у нас благодарение на партньорство с Universal Music Group и YouTube.

Андреа Бочели е един от най-успешните класически артисти в световен мащаб. Има 20 издадени албума, от които са продадени над 70 милиона копия в цял свят. Изпълнявал е дуети със Селин Дион, Кристина Агилера, Лаура Паузини, Ед Шийрън, Дуа Липа и със сина си Матео Бочели.