Открийте ни и в

Lifestyle

Cactus Lab представя “Растенията у дома”

публикувано

на

Имаме удоволствтието да ви поканим на второто събитие от поредицата #botanicaldesignevents РАСТЕНИЯ У ДОМА, което ще се случи на 15 ноември от 19:00 часа, като негов дом за вечерта ще бъде Generator.

Това събитие ще ни пренее в един вълнуващ свят на дизайн, растения и домашен уют. За първи път Cactus Lab ще представи своите нови продукти в колаборация с трима български артисти на специално събитие, което ще ви провокира да преживеете продуктовите форма, функция и дизайн с всичките си сетива.

Вдъхновени от материалите – стомана, дърво, мед и глина, нашите прекрасни партньори от Столова by Roobar и Tatratea Bulgaria ще се погрижат за щастието на вкусовите ви рецептори. Историята зад всеки продукт ще визуално ще представи Photosintesys.

Cactus Lab ви изкушава да преживеете по нестандартен начин българсия продуктов дизайн или търсите елегантни решения, които ще направят уникално присъствието на растенията в интериора ви.

Кои са Cactus Lab?

През последните години градският човек страда от много децифицити – на време, здравословна среда, чист въздух, близост с природата. Същевременно прекарва повече от 90 % от времето си в затворени пространства, където много често въздухът е от 2 до 5 пъти по-замърсен от този навън. Не е тайна, че растенията са най-лесният, достъпен и красив начин да подобрим средата си на живот в града.  Те редуцират стреса, повишат продуктивността, предпазват от вредната електромагнитна енергия, абсорбират шумове, прочистват въздуха от вредните химикали и токсини и правят нашата микросреда по-красива.

На крачка от зимата  Cactus Lab с мисията да се грижи за нашия по-добър градски живот, като предоставя лесен и достъпен начин да живеем в по-зелена, здравословна и красива среда, благодарение на лесни за отглеждане растения. Тези растения (напр. кактуси, сукулентни) пасват на почти всеки интериор, добро решение са за малки пространства, не изискват специални грижи и много отделено време, което ги прави идеални за градския човек. Ето защо Cactus Lab създава и предлага продукти и услуги, които са добавена стойност за нашия по-добър живот у дома, там където работим, почиваме си, храним се или пък се забавляваме.

В желанието си да направи растенията отново важна част от нашия градски живот, Cactus Lab ще работи в четири основни посоки:

– представя концептуален онлайн магазин за кактуси, сукулентни, въздушни растения и продукти, свързани и вдъхновени от тях;

– развива бранд за лимитирани колекции кашпи и саксии, създавани в колаборация с български продуктови дизайнери, производители и илюстратори;

– предлага онлайн услуга за персонализирано интериорно озеленяване за градски пространства с лесни за отглеждане растения, като го направи бързо, удобно, достъпно;

– организира събития, ателиета и пътешествия, за да възроди връзката между нас и растенията по-силна и да ни учи как да ги направим част от градския си живот.

Реклама