Connect with us

Tехнологии

Canon България отбелязва 5-тата годишнина на системата EOS R

Avatar

Публикувано

на

снимка: Joel Santos

Дългогодишният посланик на бранда – Joel Santos, ще представи неразказани истории от отдалечени дестинации по света през своя обектив

Canon България отбелязва 5-тата годишнина от създаването на революционната система EOS R с вълнуващо събитие под надслов „Нашата планета: Неразказани истории през обектива на Joel Santos“. То ще се проведе на 9-ти ноември 2023 г., от 19:00 ч. в столичната галерия – Vivacom Art Hall, на ул. „Оборище“ №5. Специален гост ще бъде дългогодишният посланик на бранда – Joel Santos. Фотографът и автор на документални филми ще представи визуални разкази за някои от най-отдалечените и негостоприемни места по света.

Предстоящото събитие има за цел да проследи пътуването на иновациите и креативността през призмата на своеобразна „машина на времето“. Като международен посланик на бранда, Joel Santos ще представи вдъхновяващи фото и видео кадри, подплатени със завладяващи истории от приключенията си до кътчета в различните краища на света, където все още има действащи вулкани и древни традиции. Отбелязването на годишнината на системата EOS R е още едно доказателство за ангажимента на Canon за прекрачване отвъд установените граници на познатото и насърчаване на обмена на добри практики на иновациите и креативността.

„Изключително радостен съм, че благодарение на Canon ще имам възможността да споделя своите лични впечатления и вълнуващи истории със съмишленици и любители на фотографията. В хода на подготовката, се фокусирам върху най-отличителните спомени, натрупани през професионалния ми път и работата ми с продуктите от портфолиото на Canon. Екосистемата EOS R извървя дълъг път от създаването си преди 5 години и съм щастлив, че заедно сме част от нейното развитие. Очаквам ви с нетърпение!“, сподели Joel Santos, дългогодишен посланик на Canon.

Advertisement

Събитието е отворено за всички желаещи, които проявяват интерес да присъстват. Всички детайли са достъпни и във Facebook страницата на Canon България.

От лансирането си през 2018 г. системата на Canon EOS R успява да преобрази света на фото и видео заснемането. Днес, тя включва 14 фотоапарата, 42 обектива и множество аксесоари, които обхващат както full-frame, така и APS-C формати. Системата е доказателство за дългосрочната отдаденост на бранда в посока утвърждаване на смели иновации и визионерски технологии.

Като част от екосистемата, Canon последователно представя първата в света 8К безогледална хибридна камера – EOS R5, която налага нов стандарт за разделителна способност, скорост и видео заснемане възможности за създаване на VR съдържание, актуализации на системата за автоматично фокусиране, високоскоростно непрекъснато снимане и функцията IBIS High Resolution, способна да създава спиращи дъха 400MP изображения. В допълнение, системата EOS R налага преосмисляне на дизайна на обектива и въвеждане на по-бързите и компактни RF Trinity zoom лещи.