Connect with us

Lifestyle

Canon отбелязва 30-а годишнина на технологията, променила фотографията

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Canon отбелязва 30-а годишнина на технологията, променила фотографията Японската компания търси своите първи фотоапарати в България София, 3 април 2017 г. – Canon, световен лидер при решенията за работа с изображения, отбелязва тази година тридесетия рожден ден от въвеждането на своята световноизвестна технология EOS. Въведена през 1987 година, технологията на Canon революционизира фотографията като прави възможна смяната на обективи и автоматичния фокус. Серията EOS е първата изцяло електронна система за контрол на обективи, която днес се използва във всички фотоапарати и производители.

В сърцето на технологията е системата на Canon за сменяеми обективи EF, където електрониката за управление на обектива вече не е във фотоапарата, а в самия обектив, което дава независимост на обектива от фотоапарата. EOS е акроним за „Електро оптична система” и носи името на гръцката богиня на зората. EOS на Canon прави своя дебют през март 1987 година с въвеждането на фотоапарата EOS 650 с огледално-рефлексен (SLR) и EF обектив. EOS днес включва и система Cinema EOS и се състои от 24 фотоапарати с избор от 97 EF обективи. Тъй като всички основни компоненти на цифровия фотоапарат – CMOS сензор, графичен процесор и сменяеми обективи – са използвани в EOS и са собствена разработка на Canon, японската компания контролира всички аспекти от обработката на изображението от заснемането до крайния резултат. Така продуктите на Canon бързо се превръщат в стандарт за качество на изображението и цветовете.

Canon Unveils New EOS 1D Cameras Firmware Versions Download and Update 372134 2

снимка: PR

През септември 2003 г. Canon пуска EOS 300D – първият дигитален огледално-рефлексен фотоапарат, с което поставя началото на новата цифрова епоха. Въвеждането на този модел помага на Canon да стане водещият производител на фотоапарати със сменяеми обективи в следващите 14 години. Благодарение на лоялността на своите клиенти, към ноември 2015 година общият брой произведени фотоапарати от серията EOS достига 80 милиона, а към август 2016 г., общият брой произведени обективи EF вече надхвърля 120 милиона броя. За да отбележи юбилея на EOS, в България Canon организира виртуален музей – компанията кани всички, които притежават фотоапарат на Canon в следващите два месеца да изпратят негова фотография, снимки направени с него, както и историите зад тези снимки.

Advertisement

Всички желаещи да участват във виртуалната изложба на Canon, може да пращат снимките на Facebook страницата на компанията в България като притежателите на най-харесваните снимки и истории ще бъдат наградени с книги за фотографията на Canon, а много от участниците ще получат други награди. От момента на своя дебют през 1987 година, EOS разширява границите на възможностите на фотографията и работи за популяризирането й с видеозаписа като основни форми на визуална комуникация. Компанията продължава да подобрява своята технология за изображения и непрекъснато да развива EOS за да отговори на нуждите на все по-разнообразните потребители.

eos history 1987

снимка: PR

Canon Европа е регионалното EMEA подразделение на Canon Inc., глобален доставчик на технологии и услуги за работа с изображения и една от най-известните и обичани марки. Canon Европа извършва дейност в 120 страни и има 19 000 служители в региона и допринася за около 1/3 от приходите на Canon. Основана през 1937 г., Canon e водеща марка при работата с изображения през изминалите 80 години и е отдадена да помага на хората непрекъснато да преоткриват какво е възможно да постигнат чрез изображенията. От фотоапарати до професионални принтери, от бизнес консултиране до технологии за здравеопазването, Canon обогатява живота на хора и бизнес организации чрез иновации при работа с изображения. Canon допринася за позитивната сила на технологиите и услугите за изображения. Чрез своя принос към околната среда и обществото на нашите служители и продукти, ние демонстрираме нашата отдаденост към философията ни Kyosei: живот и съвместна работа за общото благо.

Continue Reading
Advertisement