Connect with us

Tехнологии

CarAmigo: Сприятели колата си!


Avatar

Публикувано

на

CarAmigo 3

Първата услуга за споделено ползване на автомобили идва в България! В пика на икономиката на споделянето CarAmigo е успешен българо-белгийски стартъп, който вече оперира в няколко европейски държави и от това лято започва дейността си у нас.

Основана от международен екип от белгийци, французи и българи, компанията решава няколко проблема, с които собствениците и ползвателите на автомобили се сблъскват.

Евростат отчете България като страната в Европейския съюз с най-голям ръст на броя МПС в последните 5 години – частни лица притежават над 2,7 милиона автомобила. В същото време ползваме колите си средно в под 5% от времето – малко повече от бормашината! Въпреки това те имат нужда от застраховка, подръжка, данъци, паркиране – минималният разход е средно 5000 лева в годишен план! Без да става дума за задръстванията, липсата на паркоместа и все по-плашещите класации, в които София е европейската столица с най-замърсен въздух

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]CarAmigo 4[/media-credit]

CarAmigo е иновативна алтернатива на всичко това!

След успешен старт в Белгия, компанията отваря платформата си и за потребителите в България на www.caramigo.eu.

Advertisement

Част от глобалната икономика на споделянето, услугата дава възможност споделяйки блага, потребителите да спестяват пари и да превръщат пасивите си в активи!

Нашата платформа свързва собствениците на автомобили с хора, които имат нужда от такъв за определен период“ споделя с ентусиазъм съ-основателят на сайта Мирослав Михайлов. „Потребителят бързо и лесно може да наеме автомобила, който му харесва, където и когато му е удобно.

CarAmigo решава още един основен проблем, който стои пред собствениците на автомобили. “Множество изследвания сочат, че европейците биха отдали под наем автомобила си и биха наели кола от частен собственик, но само при условие, че се чувстват сигурни като потребители на подобни услуги“ – казва съоснователят Тим Гюбел и обобщава: „Ролята на CarAmigo е да осигури точно това липсващо звено“.

Добавената стойност на услугата е система от защити и гаранции, включваща каско и пътна помощ в цялата страна за периода на ползване на услугата, осигурено от Групама Застраховане. Колите и шофьорите пък преминават през независима проверка и верификация при регистрация. Разбира се, най-силният регулатор и гарант за качеството на услугата са индивидуалните рейтинги и оценки, давани от самите потребители при всяко наемане на кола.

Очаква се услугата да стартира пълноценно до края на лятото, а дотогава на платформата ще могат да се регистрират само автомобили.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“960″]CarAmigo 1[/media-credit]

CarAmigo е на:

www.caramigo.eu

https://www.facebook.com/CarAmigoBG

https://twitter.com/CarAmigoBG

Кратко видео, което представя как работи платформата:

Advertisement

https://youtu.be/fE_NH67hmnU

 

Continue Reading
Advertisement