Открийте ни и в

Lifestyle

CeraVe разкрива че 64% от хората са променили ритуалите си за почистване на кожата

Avatar

публикувано

на

CeraVe разкрива че 64% от хората са променили ритуалите си за почистване на кожата 141

CeraVe обявява партньорство с водещи дерматолози за развенчаване на погрешни схващания и споделяне на експертни съвети, с което да се помогне на потребителите да променят навиците си за почистване към по-добро

През изминалата година почти всеки аспект от ежедневието на хората претърпя коренна промяна – полаганите за кожата грижи не бяха изключение от това. Според резултатите от най-новото проучване на CeraVe, проведено онлайн от IPSOS в 23 държави и обхващащо 10,100 души, 64% от хората в световен мащаб споделят, че ритуалите им по почистване са се променили през последните 12 месеца. Българите не са изключение – 28% от тях почистват лицето си по-често, а 18% – по-дълго.

В контекста на това „ново нормално“ в хигиенните навици на хората, достъпът до надеждна дерматологична информация е по-важен от всякога. Въпреки това, през същия този период от време, само 11% от хората са получили информация как да почистват кожата си директно от дерматолог.

За да се справи с този пропуск в информираността на хората, през юли CeraVe си партнира с водещи дерматолози по кампанията си „Да почистим лицето си по препоръка от дерматолог“.

Ефектът на пандемията върху почистването на лицето

С промяната в ежедневните навици и здравната обстановка през последната година, повечето хора по света търсят нови ритуали по почистване на лицето. Според резултатите от глобалното проучване на CeraVe, по-голямата част (90%) от хората съобщават, че пандемията е дала отражение върху ежедневието им, а 28% от тях – че състоянието на кожата им се е променило изцяло в резултат на фактори, свързани с пандемията.

„Правилното почистване на лицето е решаващата първа стъпка към ефективния ритуал за грижа за кожата“, каза сертифицираният от борда дерматолог д-р Тед Лейн„Важно е пациентите да се консултират със своя дерматолог, за да изберат продукт за почистване, който да има балансирано pH, да не съдържа аромати и да има съставки, които успокояват, така че да не се нарушава защитната бариера на кожата.“

Д-р Даниела Делчева, дерматолог също ни съветва:

„Почистването на кожата е важна част от ежедневната ни хигиена. Кожата е връзката ни с обкръжаващата ни среда. Съответно чрез нея се осъществяват важни процеси на обмен и терморегулация. Важно е да се грижим за нея, за да може тя да е здрава и добре балансирана и да не се нарушават нейните функции. Също така здравата и добре поддържана кожа е красива кожа.

Да го направим както би препоръчал дерматолог: Макар и високо ценени, съветите на дерматолозите не се използват достатъчно

Макар и 59% от хората да са убедени, че съветите от дерматолог биха били полезни за кожата им, само 11% са получили информация от дерматолози относно правилното почистване на лицето през това време. Всъщност 37% от респондентите дори и не са се замисляли да поискат съвет за почистване на лицето при посещенията си при дерматолог. За последната една година, в България този процент е 39%.

Макар и потребителите да могат да намират полезна информация онлайн, лесно могат и да бъдат допуснати грешки, когато не се използват дерматологични източници. Следват често срещани погрешни схващания и поведение, които биха могли да доведат до увреждане на защитната бариера на кожата:

  • 69% от респондентите използват топла и гореща вода за почистване на лицето си; българите не се различават значително – предпочита се топлата вода;
  • 67% от респондентите не използват продукти за почистване с балансирано pH;
  • 42% от респондентите използват само вода за почистване на лицето си. В България този процент е 53%;
  • 31% от респондентите усещат кожата си „скърцащо чиста“ след почистване, което може да означава нарушена защитна бариера на кожата. В България 65% споделят това твърдение!
  • 30% от респондентите смятат, че почистването не може да помогне за възстановяване на защитната бариера на тяхната кожа;

Източници в пресата и онлайн: новите №1 източници на информация по темата почистване на лицето

Вместо да търсят съвет от дерматолози, потребителите все повече получават информация от дигиталните канали. Близо половината (44%) от респондентите отговарят, че през тази година са увеличили потреблението си в социалните мрежи, а 48% от респондентите казват, че пресата и онлайн източниците са били главният им източник на информация за съвети относно правилното почистване на лицето, като в България процентът е още по-висок – 57%.

Въпреки нарастването на влиянието на дигиталните медии върху навиците за почистване на лицето, респондентите разбират колко необходимо е внимателно да подбират съдържанието, на което да се доверят. В тази връзка 2 от 3 (67%) от респондентите са съгласни, че онлайн съветите за грижа за кожата не винаги са правилни.

Да почистим лицето си както би препоръчал дерматолог: Използваме традициите на марката CeraVe, за да се напомни на потребителите колко важни са съветите от експерти 

Този юли CeraVe има за цел да предостави директно на потребителите съгласувана с дерматолози информация посредством PR, инфлуенсър и дигитална кампания, под надслов „Да почистим лицето си както би препоръчал дерматолог“.

Кампанията ще продължи през целия юли и август и в нея ще участват водещи дерматолози в академичните среди, включително проф. д-р Майкъл Дж. Корк и д-р Валери Календер, както и влиятелни дерматолози, включително д-р Дъстин Портела (с повече 1,3 милиона последователи) и д-р Муниб Ша (с повече от 7,5 милиона последователи).

Кампанията има за цел да предостави информация за правилното pH, парфюмите и съставките в почистващите продукти и да развенчае ключови заблуди.

„Така както продуктите ни са създадени в сътрудничество с дерматолози, така и всички аспекти от тази кампания разработихме заедно с нашите партньори дерматолози.“, каза Пенелопе Жиро, международен генерален мениджър CeraVe. „Нашата цел е да образоваме потребителите, като предоставим специалните знания на дерматолозите директно в каналите, които те използват най-много.“ 

Проучването разкри ясни резултати за тези, които са следвали съветите на дерматолог за ритуала им по почистване на лицето през изминалата година. Тези респонденти са показали тенденция към по-добри ритуали по почистване и по-добри навици за грижа за кожата след почистване. Те са и два пъти по-склонни да съобщават за подобрение в състоянието на кожата си през същия период:

  • 59% от тях използват почистващ продукт за лице [спрямо 41% от респондентите, които не са се консултирали с дерматолог];
  • 76% от тях смятат, че почистващият продукт поддържа защитната бариера на кожата [спрямо 60% от респондентите, които не са се консултирали с дерматолог];
  • 25% от тях съобщават, че състоянието на кожата им се е подобрило през последната година [спрямо 12%, които не са се консултирали с дерматолог];

Историята на CeraVe започва през 2005 г., когато експертите забелязват, че много от състоянията на кожата, като акне, екзема, псориазис и суха кожа, имат нещо общо помежду си, а именно: нарушена защитна бариера на кожата. Разработени с дерматолози, продуктите CeraVe предлагат грижа за кожата, която съдържа три основни серамида, както и революционната MVE технология, която доставя активните съставки поетапно в кожата и помага за възстановяване на естествената ѝ защитна бариера.

Изберете ТУК най-подходящия почистващ продукт за вашия тип кожа.

Реклама