Connect with us

Музика

CHE SUDAKA с концерт в София на 4 май!

Avatar

Публикувано

на

che sudaka2

снимка: ПР

София е една от спирките на юбилейното 15-то световното турне на бандата. Столичният клуб “Mixtape 5” e домакин на концерта на 4 май, по време на който, освен най-големите си хитове, южноамериканците ще представят и чисто новия си албум – 2017!

Che Sudaka  са едни от най-емблематичните представители на съвременната пънк/рок/ска сцена. Групата е сформирана през 2002 година в Барселона от четирима нелегални южноамерикански имигранти – двамата братя от Аржентина – Leo (вокал и испанска китара) и Kachafaz (вокал) , и колумбийците – Cheko (акоредеон и вокал), и Jota (китара и вокал).

Днес групата, стартирала с улични изпълнения преди повече от 15 години, за да изкарва прехраната си, има зад гърба си 8 албума и над 1300 участия в над 42 страни по целия свят. Открито бунтуващи се срещу световния ред, политика и закоренялото човешко съзнание, живите изпълнения на Che Sudaka нямат еквивалент и с лека ръка печелят любовта и адмирациите на всички любители на жанра,  а публиката в Mixtape 5“ ще се наслади на едно неповторимо лайф шоу, нажежаващо всички сетива.

Уникалният им експлозивен стил, силно повлиян от музиката на Manu Chao, Mano Negra, The Clash, Los Fabulosos Cadillac комбинира традиционни южноамерикански и испански ритми с изразително пънк и ска звученe, което винаги е гаранция за много танци, настроение и незабравим купон.

Advertisement

cover

На сцената преди CHE SUDAKA ще се качи култовата българска група ДЖАНГО ЗЕ.

Джанго Зе, начело с мултиталантливия Миро Морски, ще подгреят публиката с цветния си репертоар от уникален фюжън от балкански етно ритми, ска, рок, фънк и реге.  Бандата, повече от добре позната на поколения меломани, благодарение на безвременните хитове като “ Твоята усмивка“, „Луди Жаби“ и „Голяма грешка“  носят заразен позитивизъм, а музиката им се откроява с нестандартни текстове и единственото по рода си „мегаджипси-фънки реге“ звучене.

Събитието във Facebook : https://www.facebook.com/events/1193419630757424/

Continue Reading
Advertisement