Открийте ни и в

Tехнологии

“Cnnctr” (Конектор) – най-мащабният интерактивен 3D мапинг, правен в България, ще бъде представен по време на ONE DESIGN WEEK

Avatar

публикувано

на

“Cnnctr” (Конектор) - най-мащабният интерактивен 3D мапинг, правен в България, ще бъде представен по време на ONE DESIGN WEEK 141

“Cnnctr” (Конектор) е интерактивна 3D мапинг инсталация, която ще се състои всяка вечер от 21.30 ч. в рамките на ONE DESIGN WEEK 2015 (от 19-ти до 28-ми юни) върху фасадата на бившия Партиен  дом (пл. „Централен” 1) в гр. Пловдив.

Проектът е иницииран от ONE DESIGN WEEK и за неговата реализация фестивалът покани артистите от МЕЛФОРМАТОР, които са автори на изключителната  инсталация. Петко Танчев е човекът, който стои зад цялата визуална част, музиката към проекта е дело на Атанас Динчев, а разработката на мобилните апликации е направена от Богдан Ковачев.

“Cnnctr” (Конектор) се реализира с ексклузивната финансова подкрепа на Programista и любезното съдействие на община Пловдив. Концепцията е вдъхновена от дигиталните взаимоотношения между хората в 21-ви век и силната енергия, която можем да произведем ЗАЕДНО, когато сме обединени от обща цел.

Тази водеща идея е в основата на интерактивната аудио-визуална инсталация, в която потребителите ще могат да участват чрез своя smart телефон и таблет. За целта е необходимо единствено да си инсталират апликацията “Cnnctr”, която ще бъде достъпна както за iOS, така и за Android платформите и ще може да бъде свалена непосредствено преди откриването на проекта на 19 юни, петък от 21 часа на пл. „Централен” 1) в Пловдив.
Проектът е мултидисциплинарен – съчетава множество различни софтуерни и хардуерни компоненти, между които:
 Derivative Touch Designer – визуална част на проекта;
 Ableton Live – софтуер, чрез който се създава генеративният саундтрак на инсталацията;
 Max For Live – плъгин за Ableton Live, който позволява връзката между генеративната
визуализация и музиката.

Интересен аспект на проекта е, че ако потребителят избере да използва апликацията “Cnnctr” с
Facebook профила си,  ще допринесе за изграждането на генеративна скулптура, базирана на
социалните връзки между всички потребители на приложението. По този начин проектът ще  изрази в съвсем физически и триизмерен формат чрез генеративни методи сложните връзки между хората. Ще бъде създадена скулптура, която визуализира информацията за взаимоотношенията между участниците. Скулптурата ще бъде завършена и представена след края на фестивала.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“832″]mapping1[/media-credit]

Реклама