Connect with us

Събития

Communicorp Group държи 41 % от пазарния дял в България

Avatar

Публикувано

на

Communicorp Group new

След дълги години липса на унифициран метод за анализ на радиопазара, миналата година конкурентните частни и национални радиовериги най-после представиха заедно обединено пилотно проучване, извършено от специализираната в радиоизследванията компания IPSOS. От миналото лято международната агенция за маркетингови изследвания следи регулярно радиоаудиторията на ежемесечен принцип, а миналата седмица – станаха ясни и резултатите от първите тримесечни проучвания за 2015 г.

Communicorp Group – България, част от която са: БГ Радио, Радио ENERGY, Радио и телевизия Сити, Радио 1, Радио 1 Рок, Радио Вероника и Радио НОВА, е абсолютен лидер на българския радиопазар с повече от 2,14 милиона слушатели и 41% дял от градската аудитория в страната!

Радио 1 продължава да бъде абсолютен лидер сред музикалните радиа за работещите и добре образовани хора над 30 години в градовете с население над 50 000 – най-апетитната за рекламодателите таргет група. Радио ENERGY е Номер 1 за градското население между 18 и 49 години, а времето, което слушателите прекарват на честотите му в страната, е с най-високи стойности. Така влиянието на Радио ENERGY върху таргет аудиторията е още по-голямо. БГ Радио, водеща радиостанция като обхват и аудитория, вече достига до повече от 100 000 души на ден, на възраст между 35 и 55 години, живеещи в големите български градове.

Радиата от групата на Communicorp не само запазват водещи позиции в своите целеви групи, но и привличат нова слушателска аудитория и увеличават времето на публиката, прекарано в слушане. Значително повече са слушателите на радиогрупата онлайн и чрез мобилните апликации на радиостанциите.

Унифицираната и регулярна методика за измерване на рейтинга, предоставена от IPSOS в България, стабилизира и увеличаване значително доверието на рекламодателите в радиотo като цяло. Стандартизираното измерване на радиопазара помага за по-конкретно таргетиране и по-голяма ефективност на радио кампаниите според клиентските нужди и е разумен аргумент за повече инвестиции в радио реклама.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement